Dags för lite intervjuer från 7C. Vi börjar med följande:

 

Pushers BK:s ena tränare Kristofer ”KL” Landahl, Hjuviks AIK:s kapten Daniel Blom, Lundby IF:s Johan Dahlbäck och sist men inte minst Kareby IS Arvid Davidsson!  

 

Vi inleder med PBK:s ”KL” (översta raden, fjärde man från vänster):

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Det går väl inte att vara annat än nöjd, klubben behövde en nystart efter några tuffa år och det har ju hittills slagit väl ut.

Är det några speciella taktiska genidrag eller laguttagningar du är extra nöjd med?

Det måste vara mot Solväders när vi på riktigt knappt kunde ställa ett lag på banan. Det var så ofattbart mycket skador, avstängningar osv på samma gång. Ändå hittar vi ett sätt att vinna och gubbar som inte lirat på flera år kliver in och gör det bra, då var man nöjd.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Svårt att säga. Jag hade väldigt dålig koll på lagen innan men Hjuvik har väl alltid varit ett bottenlag i sjuan och nu är man ett topplag, det är ju imponerande, även om jag naturligtvis är medveten om att det är typ 15 nya killar i laget. Negativt skulle väl eventuellt vara Rödbo som jag hade klart högre förväntningar på.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Vi har många duktiga killar i mitt lag så jag skulle kunna skriva flera stycken. Men Sunny leder skytteligan och det är värt att lyfta fram. Jag tycker att Lundbys kapten var vass och även kaptenen i AIF. Men vassast av motståndarna är ju utan tvekan Florian i Öset, hög klass på honom.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Det är matchen mot Hjuvik där vi gör två sena mål och fixar en viktig poäng i en tuff bortamatch mot en toppkonkurrent. Den poängen kan visa sig viktig. Bra för moralen också och det satte tonen för fortsättningen.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Det viktigaste är att fortsätta träna och vara tillgängliga till match, bita ihop osv. Börjar man tror att någon annan skall lösa det eller att det löser sig av sig själv så tappar vi detta snabbt. Varje match är såpass tuff att jobbet måste göras, vi får aldrig bli bekväma.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Jag lider mycket med Bergum. Det går inte att släppa in så mycket mål, man måste någonstans parkera bussen och försöka täppa till. Man kan inte fortsätta köra huvudet i väggen gång på gång. 80 mål i baken på 12 matcher, har aldrig sett sådana siffror innan. Oavsett vad man har för gubbar så kan man undvika det. Jag gläds med Styrsö om dom lyckas ta klivet upp. Det är väl lite oklart just nu dock.

Stort tack!

 

Vi fortsätter med Hjuviks Blom (sittandes med kaptensbindeln):

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Vi är obesegrade! I år har vi bred trupp och bra inställning. För att vinna matcher måste VILJAN finnas där och det har vi visat första halvan av säsongen. Trots det finns det att bygga vidare på för att bli ännu bättre!

Hur har din egen vårsäsong varit?

Skadefri. Lite tyngre sen föregående säsong och då passar det bra att spela back. Mitt namn är sällan med i målprotokollet och det är något jag får jobba på, för bättre målchanser kan jag inte få!!

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Det är bra stämning i matcherna. Har varit med om när det ballar ur osv i division 7 men hittills har inget sådant inträffat.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Då vill jag lyfta fram tre spelare som varit viktiga för oss: Danny, Oscar och Tim. En spelare för varje lagdel. Danny med fint tillslag och bra spelförståelse. Oscar med bra passningsfot och en bollvinnare på mittfältet. Tim anfallare med bra bollmottagning och ett härligt driv i steget med och utan boll.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Davids straffräddning mot Pushers var ett härligt ögonblick!

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Det är viktigt för oss att vi får behålla våran trupp. Första halvan av säsongen har vi gjort mål men vi kan bli kyligare i våra avslut.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Lider lite med Eriksbergs IF i division 4B. Hoppas det flyter på bättre för dem framöver!

Stort tack!

 

Dags för LIF:s Dahlbäck:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

En rolig vårsäsong. Även om vårat spel varit väldigt ojämnt så känns det positivt på slutet, det märks att vi är på rätt väg. Det är väldigt sällan vi startar med samma lag två matcher i rad, vilket är förståeligt att folk prioriterar annat ibland, men hoppas att detta blir lite bättre till hösten så kan det nog bli en bättre poängskörd!

Hur har din egen vårsäsong varit?

Jag är nöjd, gjort fyra frisparksmål än så länge så det är en rolig bonus!

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Serien är faktiskt bättre än vad jag trodde den skulle vara.Även om Pushers leder rätt komfortabelt känns det som att alla kan slå alla om de har en bra dag.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

I vårat lag är jag imponerad av Nana och Zoran, två anfallare som alltid är nyttiga för oss, hoppas att Zoran kan lira oftare då han fokuserar lite för mycket på tränarrollen Kortedala 😉 . Sen i övrigt tycker att de som är i toppen av skytteligan har imponerat spelmässigt också av det jag sett, bl.a Sunny i Pushers och Florian i Ösets BK.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Får nog säga segern borta mot hermansby. Vi ville flytta matchen då vi knappt hade fullt lag, men de sa nej. Vi åker dit och vinner med en man mindre sista 20 minuterna, otroligt skön seger. Sen min frispark mot Pushers var nog mitt sjukaste mål någonsin så det var ett roligt ögonblick.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Jag tror det viktigaste är att vi fortsätter rulla boll då vi är bra på det, och att vi även får upp kondisen lite då vi ofta dör i slutet på matcher. Båda matcherna mot Pushers t. ex var vi det bättre laget i första halvlek, men de orkar mycket mer än oss så då blir vi straffade. Sen så klart att alla håller sig skadefria.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Gläds med mina gamla lagkamrater från Zenith som lirar i Hjuvik. Då de ligger bra till i tabellen. Tycker lite synd om den duktige innermitten i Brämaregården som inte förtjänar att ligga så grovt sist, men fotboll är ju en lagsport. I någon annan serie vill jag att det ska gå bra för Zenith i 4:an, så dem följer jag lite extra. Annars inget särskilt.

Stort tack!

 

Vi avslutar med Karebys Davidsson:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Om man sammanfattar vårsäsongen så har den blandat och gett resultatmässigt. Men tycker vi har kommit igång bättre på slutet där vi visar mer vilja och energi hela matcherna. Tyvärr har inte alltid resultatet gått med oss, men vi skapar många chanser och fina kombinationer. Känns aldrig som vi varit direkt utspelade av något lag utan mest haft otur med inviduella misstag och brända målchanser.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Min egen vårsäsong tycker jag varit okej. Kul att kunna spela hela vårsäsongen då jag förra året drabbades av en fotskada i april.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Serien tycker jag är relativt jämn och man märker att resultatet inte alltid är förutsägbart. Många jämna matcher och ibland ingen skillnad mellan bottenlag och topplag vilket är roligt. Inget lag som överraskat så mycket.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Tycker att våra 03:or och 02:or (yngre spelare) alltid levererar och gör det bra. Snabba tekniska framåt och säkra och stabila bakåt. En bra kombination. Annars är det roligt att se våra nya killar som kommit in i laget bra.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Jag tycker att vår match mot Prolätären är ett praktexemplar på vår kämparvilja. Där ligger vi under med 0-5 men vägrar att ge upp. Vi krigar och springer för varandra på planen och lyckas kvittera till 5-5 innan klockan slår 90 minuter. Vi är även det laget som var närmast en vinst. I denna match visar vi att Kareby är ett lag man inte underskattar.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Det viktigaste för vår del just nu är att se till att alla fortsätter att pusha varandra och även fokusera på att bli mer beslutsamma i våra avslut. Så det viktigaste inför hösten är att sätta våra chanser så kommer resultat därefter.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Inget annat lag för tillfället som jag kan komma på.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Kristofer, Daniel, Johan och Arvid för att de tog sig tid och passar på att önska alla en trevlig sommar!

 

/Rasta