Imorgon lördag (6/7) spelas finalen i årets Skärgårdscup.

5B-laget Donsö IS ställs mot 4B-serieledarna Öckerö IF på Prästängen 15.00.

 

Båda lagen vann stort i sina semifinaler i onsdags då Donsö besegrade 6C-laget Styrsö BK med hela 6-1 (bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll, där bloggen också lånat bilden till inlägget). I kvartsfinalen slog DIS Hälsö BK (6B) i en målrik tillställning (9-5!). DIS matchrapport från semifinalen hittas HÄR

Öckerö vann sin kvart mot med hela 12-2 mot Fotö (7A) innan det blev 6-1 i semin mot Knippla (7B). ÖIF:s matchreferat från semifinalen hittas HÄR

 

Historiskt är Öckerö IF det dominanta laget i Skärgårdscupen med 23 inteckningar och laget är regerande mästare. Donsö har tre titlar, den senaste 2010. Lagen har möts 17 gånger i cupen med 13 ÖIF-segrar och endast fyra för Donsö. Med tanke på att ÖIF leder 4B så har det helt klart favoritskapet inte bara historiskt utan även med tanke på den aktuella formen. 

 

15.00 imorgon på Prästängen smäller det alltså! 

 

/Rasta