Vi har kommit fram till 7C och vi kollar över hur våren gick. Så HÄR tippade bloggen att 7C skulle sluta inför säsongen.

 

1. PUSHERS BK 45-10 +35 34 poäng

Topptippade av bloggen inför säsongen och de svarta eleganterna har levererat. På de 12 vårmatcherna blev det 11 segrar och ett kryss och PBK är alltså obesegrade hittills 2019. Laget satte högsta fart direkt och efter fyra matcher hade laget 18-2 i målskillnad. Laget fick kämpa lite och vann faktiskt bara med uddamålet mot både Proletären (2-1) och Öset (2-1). Efter åtta raka segrar för både Pushers och överraskningen Hjuvik så vankades det seriefinal på Hästevik. Pushers såg ut att gå mot sin första förlust då laget låg under med 1-3 i slutminuterna men lyckades mirakulöst nog få med sig en pinne hem efter två sena mål av Joakim Jonsson! PBK löste sen 3-1 mot luriga Solväder innan våren avslutades med två stabila segrar mot Kareby (6-1) och Lundby (4-1). Väntat att Pushers är i topp men oväntat att det inte är ohotat då Hjuvik bara är fyra poäng bakom. Känslan är dock att det ska mycket till om Kristofer Landahls gäng ska tappa detta. Visst kan lagen bakom kanske stjäla några poäng men svårt att se det blir något annat än serieseger. Inte oväntat så leder ”KL:s” tränarkollega Sunny Johansson Wong skytteligan med sina 14 mål. Pushers har även imponerat defensivt med under ett insläppt mål per match och fem nollor.

 

2. HJUVIKS AIK 48-11 +37 30 poäng

Helt klart seriens stora överraskning. Kom från både en blygsam fjolårssäsong (åtta i 7B) och försäsong (en enda träningsmatch) och smög under bloggens radar. Truppen fylldes på med en hel del nya spelare och när omgångarna rullade på så framgick det att Hjuvik var att räkna med på riktigt. Laget vann sina åtta första matcher där det bjöds på storsegrar mot Lundby IF (7-0) och Brämaregården (9-1). Hjuvik ställdes sen mot Pushers BK (som också inlett med åtta raka segrar) hemma på Häsetvik och hemmalaget såg ut att gå mot seger men tappade 3-1 till 3-3 i matchens slutskede! Laget tappade även poäng i de två följande matcherna där det blev 1-1 mot AIF och 2-2 mot Solväder! Mot Solväder var det Hjuvik som löser poäng sent med en kvittering i 87:e! Våren avslutades med säkra 7-0 mot Proletären och Hjuvik gick alltså obesegrade genom hela våren men kryssen gör att laget är fyra pinnar efter Pushers. Det ska bli intressant att följa toppstriden under hösten. Hjuvik kommer bara att spela två hemmamatcher efter sommaren och avslutar säsongen med tre raka bortamatcher mot Pushers, AIF och Solväder! Enligt profilen Danny Höglund-Field så är laget ännu bättre på konstgräs än på naturgräs så vi får väl se hur alla bortamatcherna påverkar resultaten. Med sina 48 mål är Hjuvik bäst i 7C men målen är uppdelade och inte mindre än fem spelare har gjort fem mål var (Andreas Wijk, Karl Weeks, Marcus Størup, Oscar Lösnitz och Viktor Blücker Bäckström)!

 

3. AIF GÖTEBORG 30-17 +13 26 poäng

Arbetarnas IF har svarat för en fin vårsäsong även om de inte riktigt kunde haka på toppduon. Inledningen var dock lite skakig även om laget slog både Hermansby (5-1) och Ösets BK (6-3) ganska tidigt. De kryssade dock mot blivande jumbon Rödbo (1-1) och föll mot både Pushers (0-4) och Solväder (1-2). Efter det gick dock bättre och på de sista sju vårmatcherna blev det sex segrar och ett kryss! Lundby besegrades med 1-0 och det blev 2-1 i den svåra bortamatchen mot Bergsjön SK. Laget snodde även poäng mot tvåan Hjuvik (1-1) och vann det röda derbyt mot Proletären (4-0). Den fina formen gjorde att AIF klev uppåt i tabellen och är alltså trea inför omstarten. Defensivt har det sett bra ut med bara 17 insläppta och framåt är Christian Vergara bäst med sina fyra mål.

 

4. SOLVÄDERS FC 31-21 +10 22 poäng

Svårscoutade Solväder brukar hålla till i toppskiktet och laget är fyra efter våren. Två tidiga kryss (3-3 mot Kareby och 0-0 mot Bergsjön SK) gjorde dock att laget hamnade lite efter direkt. Det kom sen fyra raka segrar med bland annat 2-1 mot AIF och 5-3 mot Proletären innan det kom ett kryss till (3-3 mot Öset). Mot toppduon Pushers och Hjuvik blev det förlust mot PBK (1-3) men kryss (2-2) mot HAIK efter att laget släppt kvitteringen i 87:e! Våren avslutades med seger mot Kareby i en målglad match. SFC:s Léon Blomstrand satte segermålet 5-4 med tre minuter kvar! Blomstrand är också tvåa i 7C:s skytteliga med sina 12 mål och således lagets bästa målskytt under våren.

 

5. BERGSJÖN SK 27-23 +4 17 poäng

BSK var tillbaka i sjuan efter att laget blivit uteslutna ur 6A förra säsongen efter en del oklarheter med bland annat otillåtna spelare. I år verkar det ha fokuserat på rätt saker och laget ligger på en stabil femteplats. Laget har helt enkelt inte riktigt rått på topplagen och föll mot Pushers (0-4), AIF (1-2) och Hjuvik (2-5). Enda poängen mot lagen framför kom efter 0-0 mot fyran Solväder. BSK levererade dock stabila segrar mot lagen lägre ner: 5-1 mot Rödbo, 3-0 mot Kareby och 7-4 mot Lundby. Yusuf Mohamed är bra med i skytteligan med sina 11 mål. Kommer inte kunna ta sig upp till toppen men kan säkert ställa till det för några av lagen framför under hösten. 

 

6. LUNDBY IF 32-43 -11 15 poäng

Lagom till 100-årsjubileumet drog Lundby IF igång ett seniorlag på herrsidan igen. Nystartade lag är ofta svårtippad men brukar ofta kunna hävda sig direkt. Bloggen hade ganska höga förväntningar på Lundby men efter våren är laget ganska långt från toppstriden. Sen om det är bloggens om överskattat LIF eller om LIF har underpresterat får någon annan svara på. LIF fick iallafall en tuff start med förluster mot både Pushers (2-5) och Solväder (0-3). Visst besegrades Kareby med 6-3 men sen släppte laget 14 mål på två matcher mot Hjuvik (0-7) och Bergsjön SK (4-7). Lundby avslutade dock säsongen lite bättre och hittade sin bästa svit med tre raka segrar mot Hermansby (3-2), Rödbo (2-1) och Ösets BK (5-3). LIF stod även upp när serien vände men föll med 1-4 mot seriesuveränen Pushers i sista matchen innan uppehållet. Laget har nu fått en vårsäsong på sig att få ihop laget lite mer och kommer säkert kunna klättar några placeringar under hösten. Nana Piesie är bäste målskytt med sina tio mål.

 

7. ÖSETS BK 31-31 +-0 14 poäng

Majornalaget åkte ur 6C förra säsongen efter att bland annat släppt nästan fyra mål i snitt per match. Efter en ganska anonym försäsong (utan träningsmatcher) började dock Öset stabilt. Förvisso förluster mot Bergsjön (1-3) och i derbyt mot AIF (3-6) men laget slog Brämaregården (6-1), Proletären (3-2) och Hermansby (3-1). Sen kom en tuff trio matcher mot topplagen där ÖBK kom undan med hedern i behåll: 0-3 mot Hjuvik borta, uddamålsförlust (1-2) i derbyt mot Pushers och 3-3 mot Solväder. Avslutningen var blandad med en fin 4-0 seger mot Rödbo och 2-2 mot Bergsjön SK men förluster mot Kareby (2-3) och Lundby (3-5). En positiv överraskning då bloggen trodde att laget skulle få det lite tuffare. Inte oväntat är Florian Zuta lagets bästa målskytt med sina tio mål

 

8. KAREBY IS 33-41 -8 11 poäng

Kareby startade upp seniorlag igen inför förra säsongen och slutade då näst sist med 13 inspelade poäng. Bloggen var övertygad om att laget skulle slå både poängskörden och placeringen 2019 och det lär de göra. Känslan inför säsongen var dock ändå att laget skulle ta ett ännu större kliv än vad de gjort. Laget fick en tuff start med bara en poäng på de fyra första matcherna. Visst var en uddamålsförlusten mot Hjuvik (1-2) eller 3-3 mot Solväder ingen katastrof men 3-6 mot Lundby och 0-3 mot Bergsjön sved nog lite. Laget hittade ingen riktigt fin poängrytm utan blandade en hel del. 4-1 mot Brämaregården blev 1-4 mot AIF i matchen efter men sen blev det förvisso en riktig idiotupphämtning mot PFF där Kareby gick från 0-5 till 5-5! En tung 2-4 förlust mot Hermansby följdes upp av 6-0 borta mot Rödbo. Våren avslutade med en tung förlust mot Pushers (1-6) och 4-5 mot Solväder där KIS hämtade upp ett 2-4 underläge till 4-4 bara för att släppa in 4-5 i slutminuterna. Det unga laget har saknat kontinuitet och inte riktigt satt sin defensiv (41 insläppta är näst mest i serien). Framåt är Emil Henriksson bäst med sina nio fullträffar. Laget har fortfarande framtiden för sig och vi får se om det blir någon klättring i tabellen efter sommaren. 

 

9. HERMANSBY IF 19-33 -14 10 poäng

HIF kom från en mittenplacering i 7B förra säsongen och känslan var att laget skulle parkera ungefär på samma plats i år. Våren har väl varit lite av en besvikelse och bloggen trodde nog på lite mer poäng för HIF. Det ska dock tilläggas att det varit ganska små marginaler i många matcher. Inledningen var ganska tuff med 1-5 direkt i premiären mot AIF, 0-3 mot Hjuvik och  1-3 mot Öset. Visst blev det seger mot PFF (3-1) och kryss mot Rödbo (1-1) men även förluster mot Pushers (0-4) och Solväder (1-2). Efter sju matcher hade HIF bara spelat in fyra pinnar. Avslutningen blev lite ljusare då laget slog Kareby (4-2) och Bergsjön SK (3-2). Laget föll dock även mot Lundby (3-2) och bottenlaget Brämaregården (2-5). I sista matchen blev det 1-2 mot topplaget AIF. Som sagt involverad i ganska mycket jämna matcher och ett av problem är att det kanske saknas lite mål framåt. Det är bara jumbon Rödbo IF som gjort färre mål (11) än HIF:s 19. Av de 19 har Mikael Fritzén gjort fem vilket gör honom till lagets bästa målskytt hittills. 

 

10. PROLETÄREN FF 24-40 -16 10 poäng

PFF drog sig ur 6C förra säsongen och det var ganska oklart inför säsongen vilket trupp Proletären skulle komma med till årets säsong. Det blev en tuff start på säsongen för PFF som kom till spel utan någon träningsmatch alls i ryggen. Laget slog förvisso Rödbo IF (1-0) i den tredje omgången men förutom det blev det idel förluster på de sex första matcherna. Det var dock ganska jämna matcher och laget pressade bland annat Pushers (förlust 1-2) och föll med uddamålet även mot Öset (2-3) och mot topplaget Hjuvik blev det ”bara” 0-3. Under den senare halvan av vårsäsongen kom det lite mer poäng och det blev 5-5 mot Kareby men den poängen kom med bitter eftersmak då PFF tappade en 5-0 ledning! Laget slog Lundby (4-2) innan det var dags för en egen mirakelupphämtning. Med en halvtimme kvar mot Brämaregården låg det röda laget under med 1-6. När domaren blåste av matchen hade Proletären vunnit med 7-6! Våren avslutades dock med en kamratförlust mot AIF (0-4) och största förlusten mot Hjuvik (0-7). Med tanke på förutsättningarna så är ändå en tiondeplats efter halva säsongen helt ok och framåt har laget gjort en del mål men även släppt en hel del. Målfarlige Armando Smedberg Dalence anslöt från 6A-laget Inter Linné under våren och på sina fem matcher hann han göra sju mål och med det är han bäst i PFF. Proletären kan säkert avancera några placeringar under hösten. 

 

11. BRÄMAREGÅRDENS FC 24-50 -26 6 poäng

Laget har haft det lite snurrigt de senaste säsongerna och skulle ha spelat 6A förra säsongen men kom aldrig till spel. Nu blev det istället omstart i sjuan i år och det började tungt. BFC inledde nämligen med nio raka förluster. I början rann det iväg ganska rejält med 1-6 mot Öset, 0-5 mot Pushers, 3-7 mot Lundby och 1-9 mot Hjuvik. I slutet av våren började sen Brämaregården närma sig poäng. De pressade topplaget AIF och hade en 2-0 ledning men föll med 2-3. I matchen efter hade BFC hela 6-1 i paus mot Proletären men föll med osannolika 6-7 efter 90 minuter! Till sist kom äntligen första trean när Hermansby besegrades med 5-2 och av bara farten vanns jumbofinalen mot Rödbo i sista matchen och BFC lämnade jumboplatsen! Med sina 50 insläppta har laget sämst defensiv i serien. Offensivt har Emmanuel Lodu varit bäst med sina sex mål.

 

12. RÖDBO IF 11-35 -24 5 poäng

Efter en hel del raka säsonger i i botten av sjuan vaknade Rödbo plötsligt till och slutade femma förra säsongen. Säsongen började dock bra och RIF hade fyra pinnar efter två matcher. 4-1 i premiären mot Brämaregården följdes upp av 1-1 mot AIF. Visst blev det förlust i matchen efter (0-1 mot Proletären) men sen poäng igen (1-1 mot Hermansby). Fem poäng på de fyra första matcherna var en helt ok start men tyvärr för Rödbo så blev det inga fler poäng under våren! Laget radade nämligen upp åtta raka förluster innan 7C stängde för sommaren. Laget stod upp hyfsat mot toppduon Pushers (0-3) och Hjuvik (1-3) men föll bland annat med hela 0-6 mot Kareby och 1-5 mot både Bergsjön SK och Solväder. Vårsäsongen avslutades med jumbofinal och retur mot Brämaregården där BFC var starkast och vann med 3-1. Resultatet gjorde att BFC klev om och puttade ner Rödbo till sistaplatsen. Har inte släppt jättemycket mål (35) för att vara sjuan men framåt har det bara blivit 11 mål på 12 matcher! Lagets interna skytteliga toppas av tre tvåmålsskyttar: Christian Throlin, Johan Tengberg och Markus Hasselblom.

 

/Rasta