Idag avgjordes finalen i Skärgårdscupen på Prästängen och regerande mästarna Öckerö IF försvarade sin titel när besegrade Donsö IS med 4-1 (0-0). ÖIF:s mål gjordes av Victor Nystedt (2), Daniel Larsson och Ludvig Wiklander Ljungkvist. Donsös mål gjordes av John Backman

Öckerös tränare Andreas Larsson sa så här om cupsegern:

”Väldigt bra genomförd match från våran sida. Startar med medvind i första halvlek där vi har bra kontroll på matchen och skapar en del chanser men inga mål. Gångerna Donsö är uppe på vår planhalva med bollen under kontroll går att räkna på ena handens fingrar. Andra halvlek får vi lite lättare att hitta fram på sista tredjedelen då motvinden gynnar oss mer än medvinden. Dödläget bryts knappa 10 minuter in på andra då Simon Olsson bryter fram och blir fälld i straffområdet. Ludvig Wiklander är stensäkert från 11 meter. Sen byter vi in trotjänaren Christian ”Krille” Karlsson dryga 10 minuter in på andra. Donsö försöker trycka upp sina positioner lite men två fina assist av inbytte Krille avgör matchen där Victor Nystedt sätter både 2-0 och 3-0. Vi har sen mängder med chanser som inte utnyttjas och Donsö får in 3-1 med dryga 10 minuter kvar efter flipperspel i boxen. Det känns dock aldrig farligt och i slutet spikar Daniel ”DD” Larsson slutresultatet 4-1. Kanoninsats från oss där vi visste att Donsö ville söka omställningar på Albert och Olle men vi tar bort detta totalt. Nu blir det guldfirande i år igen!”

DIS ena tränare, Mikael Schagerlind, hade följande att säga om finalförlusten:

”Jag tycker vi stod upp bra. Vi viste väl att Öckerö kommer att driva på och föra matchen men vi höll ihop det bra i första halvlek i motvinden. I andra tryckte vi på bättre med vinden i ryggen och vi får till ett par riktigt bra chanser. Efter en kvart in i andra drar vi på oss en straff som resulterar till 1-0. Där efter försöker vi lyfta upp laget ännu mer, vi gör ett par offensiva byten. Det gör att vi tappar lite i defensiven och det gör att Öckerö kommer igenom mer och mer. Dom gör både 2-0 och 3-0. Vi får en liten boost efter att vi tryckt in 3-1 målet men när Öckerö gör 4-1 i slutminuterna så var det la inget mer att göra.
Öckerö är bättre och dom har ett riktigt bra lag. Dom vinner välförtjänt och vi räckte inte riktigt till helt enkelt. Men vi ger inte upp. På något sätt och lite flyt så tar vi dom nästa gång!”

Grattis till Öckerö som tog sin 24:e titel i Skärgårdscupen och vi får se framåt hösten om det blir mer firande för 4B-serieledarna. Bilden till inlägget är lånad från Tommy Walhults inlägg i bloggens Facebookgrupp. 

 

/Rasta