Vi fortsätter med ett gäng 6C-intervjuer till:

Styrsö BK:s tränare Daniel Wessberg, Hällesåker IF:s Jonas Olcén, Solängens BK:s Andreas Söderberg och Azalea BK:s Frej Ramberg

 

Vi börjar med Styrsös tränare Wessberg:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Jag går till halvtidsvila med blandade känslor. Många fantastiska insatser har blandats med några mindre bra. Vi har haft en högstanivå i oss som få lag kan matcha men en lägstanivå som gör att vi kan tappa poäng eller förlora mot samtliga lag i serien. Lika nöjd jag är med målproduktionen lika missnöjd är jag med hur många mål vi har släppt in. Där har vi något att jobba på under hösten.

Är det några speciella taktiska genidrag eller laguttagningar du är extra nöjd med?

Inget som jag kommer på just nu. Jag är framförallt nöjd med hur vi tränare har fått laget att ta till sig det nya sättet att spela. Den positiva utvecklingskurva vi haft från januari till i dag ska spelarna ha en eloge för.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Lite förvånande att den är så jämn. Man går absolut inte säker i någon match. Jag trodde redan innan serien startade att Önnered var laget att slå. De har en bra ålder på sin trupp och en stark centrallinje samt seriens bästa målvakt. Ingen skräll för mig men de ska ha en eloge för sin vårsäsong. Tycker även att Azalea spelar en rolig och utvecklande fotboll, med lite mer spets i sista tredjedelen kommer dom bli farliga.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Måste nämna Mattias Janicijevic hos oss som gjort en stark vår. Har gjort mycket mål men också många assist och har ett fotbollskunnande som är unikt i dom här serierna. Även hans bror Christoffer har varit väldigt viktig i försvarslinjen med sin defensiva kvalitéer och ledaregenskaper. Utan att ha sett alla matcher med Önnered så har jag svårt att se att deras målvakt inte vunnit många poäng åt sitt lag. Väldigt duktig. Även Arthur Oresjö (Önnered) är en spelare jag gillar. Lugn och trygg i sitt beslutsfattande. Fin spelförståelse.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Måste säga när Niklas Tullock smiskade in två fantastiska frisparkar mot Tynnered inom loppet av några minuter när matchen stod och vägde. Fantastisk känsla!

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Att vi höjer vår lägstanivå och kan vända negativa trender under matcherna. Samt att vi fortsätter våga utveckla vårt sätt att spela.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Följer självklart mina gamla lag, Askim och Fässberg. Fässberg har jag lidit med under många år nu och hoppas de kan hitta en väg tillbaka upp i seriesystemet. Får bara hoppas de håller sig kvar i femman i år till att börja med. Samma med Askim. Håller tummarna för att de lyckas klättra i tabellen under hösten.

Stort tack!

 

Vi fortsätter med HIF:s Olcén:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Första halva säsongen började åt den sämre delen för vår del. Tog några matcher innan vi bestämde oss för en annan spel idé och det har gjort så vi är obesegrade i 8 matcher I rad, så vi slutar på topp nivå av denna första halva säsongen.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Min egna vårsäsong började inte bra alls, började med att skada knät sista träningsmatchen så jag missade det fyra första matcherna i serien. Därefter har jag haft bra form (tycker jag själv ). Har lyckats med det mesta de 8 senaste matcherna med 8 mål på 8 matcher. Tråkigt att det är paus nu när jag känner mig i bra form.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Oj, lite svårt att svara på tycker jag. Men fortsätter vi som vi gör nu så hoppas jag att vi klättrare högre upp i tabellen. fortsätter vi med det spelet vi har och att vi behåller vår kämpaglöd så kan det gå bra för vår del och lyckas med att ta oss hela vägen i toppen av tabellen.

Tycker personligt att Azalea är det laget som förvånat mig mest på den positiva sidan. Väldigt duktiga på hålla boll och spelar verkligen som ett lag, iallafall när vi mötte dom.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Ja, skönt att se Kalle Dahlén glänsa på plan igen när han har kommit tillbaka, varit en klippa det senaste matcherna för vår del och en väldigt skön person. Som alla är i vårt lag, alltid gött snack i omklädningsrummet och på plan. Härligt gäng att spela med!

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Haha, ja det finns ett moment. Roligt minne kom nu sista matchen på vårsäsongen. Så gjorde jag två mål och hade ett riktigt bra läge för ett hattrick. Fick bollen perfekt, helt fri öppet mål och allt. Men istället så bjuder jag på årets största miss och skjuter utanför!

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Att vi håller vår form och fortsätter att kämpa hårt och tar oss till toppen.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Nja, önskar bara alla ett lycka till och fortsätta kämpa det sista av säsongen.

Stort tack!

 

Dags för Solängens Andreas Söderberg:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Väldigt skönt med ett litet uppehåll, första halvan av säsongen känns väl bara okej. Det har varit som en berg-o-dalbana kan man säga. Några riktigt goa segrar har blandats med ett par rejäla bottennapp.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Ja du, det har ju blivit lite blandade positioner för mig, både fått stå i mål och spelat ute, men vad gör man inte för laget. Extra kul att få hamna i målprotokollet ett par gånger!

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Känns som att det är en jämn serie där alla kan vinna mot alla. Alltid kul med täta matcher!

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Vill ändå lyfta fram Wille i laget, en kille som alltid ger allt både på träning som match.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Får välja matchen ute på Vrångö. Lördag, sol och tre pinnar firades hela vägen hem till Eklanda.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Att hitta formen snabbt och komma in i vinnarspåret igen.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Nja, man har väl alltid lite koll på de andra Mölndalsklubbarna, men inte mer än så.

Stort tack!

Tack själv Rasta!

 

Vi avslutar med ABK:s Ramberg:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Frustrerande! Vi håller oss själva som bättre än antalet poäng vi samlat ihop så det är svårt att känna sig nöjd resultatmässigt. Känslan är att vi har ett försvarsspel och ett grundspel med boll som fungerar för det mesta men att vi gör för lite mål. En förenkling av problemet är att vi har svårt att konvertera ett bra anfall till en bra målchans. Får vi bara ordning på det hoppas vi kunna plocka fler poäng till hösten!

Hur har din egen vårsäsong varit?

Det är självklart en omställning att komma till ett nytt lag i en ny serie. Jag har fått jobba lite högre upp i banan än jag är van vid vilket är roligt men ibland svårt att hitta rätt i. Jag har väl egentligen högre förväntningar på mig själv än vad jag presterat hittills men det är bara att tugga på så kommer det nog mer och mer.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Jag var på förhand väldigt dåligt påläst faktiskt, så svårt att bedöma vilka som över-och underpresterat. Det som sticker ut är ju självklart Önnered och deras framfart, bara att imponeras och försöka ta lärdom inför hösten!

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Egentligen inte, jag tycker att det är förvånansvärt jämn nivå på spelarna och sällan det känns som att enstaka spelare dominerar matchbilden avsevärt.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Det skulle nog vara när vi släppte in 2-2 hemma mot Hällesåker i slutminuterna. Det var i ett läge på säsongen där vi verkligen behövde tre poäng och kände att mycket började klaffa. Det blev inte heller bättre över att vi var övertygade om att vi skulle ha frispark i den situationen. Det var tufft att smälta det poängtappet!

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Förutom att det är viktigt att skapa fler chanser och göra fler mål tror jag att det är viktigt att inte titta för mycket på tabellen utan bara se till att plocka så många poäng som möjligt och sedan se vilken tabellplats det innebär.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Följer självklart min förra klubb Gårda BK närmst och hade både trott och hoppats att det skulle få bättre för dem under våren. Förhoppningsvis klaffar det bättre under hösten!

Stort tack!

Stort tack för ditt arbete med bloggen!

 

Bloggen tackar självklart Daniel, Jonas, Andreas och Frej för att de tog sig tid och passar på att önska alla en trevlig sommar! 

 

/Rasta