Vi avslutar 6C-intervjuerna med följande profiler:

Linus Laggar (Järnbrotts IF), David Fhager (Landala IF) och Jan Larsson (Slottsskogen/Godhem IF)! 

 

Vi inleder med JIF:s Laggar:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Inför säsongen tappade vi flera rutinerade Järnbrottare med många matcher på kontot. Från en fantastisk säsong förra året blev vi ett osäkert kort inför årets säsongsstart med flera nya namn i truppen. Som nykomling fick vi sen en fantastisk start med sju poäng de första tre matcherna och var högst upp i tabellen, extra skönt i gruppen då bloggen, på vad vi förstår bristande underlag, tippade oss sist i årets tabell inför säsongen. Sen kom verkligheten med fyra raka förluster och vi har idag häng på mittenlagen i tabellen.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Med en offensiv spelstil längs kanten har det stundtals varit svårt då vi ofta varit tillbakapressade och sällan spelförande i år. Detta har lett till ett större ansvar i det defensiva arbetet.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Serien är väldigt jämn i år. Under våren har det blivit tätt mellan många lag i mitten av tabellen och det kommer bli många viktiga matcher under hösten.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Vi måste lyfta fram Henkes ensamma arbete på offensiva delen av banan. Ofta får han göra arbetet på egen hand när vi är pressade och har svårt att lyfta på motståndarnas planhalva. Ibland innebär det att han både slår och springer på sina egna djupledsbollar.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Som laginsats vill jag lyfta fram matchen mot Studenterna. Vi kom från 4 raka förluster med stundtals oinspirerat spel utan vilja och hade börjat falla i tabellen. Trots en dålig inledning och underläge lyfte hela laget och vi var sen etta-tvåa på bollarna i närkampsspelet resten av matchen och kunde vända. Den matchen fick vi återigen visa vad vi kunde och bryta formsvackan.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Att vi fortsätter trumma på, med fortsatt hög närvaro på våra träningar för att ha starka uppställningar inför höstens matcher. Serien är jämn vi vill sluta på den övre halvan, men då måste vi göra jobbet hela året ut.

Stort tack! 

 

Vi fortsätter med LIF:s Fhager:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Som ett misslyckande, utifrån vilka förväntningar vi hade på oss själva. Det finns absolut stor potential och jag skulle säga att vi har kapacitet att slå alla lag i serien om vi har rätt dag. Men omställningen till att bli ett mer spelande lag har inte varit så enkel. Det finns såklart några ljuspunkter, t.ex. segern mot Järnbrott borta, men de är för få.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Skaplig. Formen blev bättre och bättre. Skulle vilja bli mer av en poängspelare.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

En serie där alla kan slå alla, skillnaden i kvalitet är inte särkild stor. Men Önnered har imponerat såklart. Jag upplevde inte när vi möttes att det var ett topplag mot ett bottenlag, men de har haft ett starkt försvarsspel och lyckats knipa segrar när vi istället förlorat med uddamålet.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Kanske är det just det som saknats? Ingen hos oss som stuckit ut nämnvärt under våren.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Resan ut till Styrsö där vi i tryckande hetta med få avbytare lyckas göra en bra halvlek och bryta förlusttrenden, det tar vi med oss inför hösten! Tyvärr är det också det tråkiga efterspelet från Styrsö som hänger kvar i tankarna.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Att spela lite mindre naivt, att enas kring hur vi ska spela och att kämpa på tillsammans. Det finns väldigt mycket boll i oss och det kommer vi få fram om vi lyckas peta in första målet lite oftare. Fokus nr 2 är på 100-års jubileet! Inte många klubbar som kan stoltsera med det!

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Håller tummarna för Gårda i division 3, en annan 100-åring. Många gamla lagkamrater som tagit upp de i 3:an!

Stort tack!

 

Vi avslutar med SG:s tränare Larsson:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Oerhört märklig, Vi hade en av de allra bästa försäsonger jag varit med om. Ju närmare seriestart vi kom desto mer övertygade blev vi om att vi har något stort på gång. En superbra läger i Danmark och förväntan på seriestarten växte. Sen blev det något av ett platt fall. Första matchen mot Styrsö där vi tar ledningen med 2-0 och allt kändes hur bra som helst sen hände något märkligt och det slutade med förlust. Och detta märkliga har förföljt oss under våren. Jämna matcher som vi skall vinna blir förluster.

Är det några speciella taktiska genidrag eller laguttagningar du är extra nöjd med?

Det skulle väl nästa vara tvärtom då vi just nu ligger sist i tabellen.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

En oerhört jämn serie där alla lag verkar kunna slå varandra. Önnered har väl tagit lite grepp om serien men så kom en oerhört oväntad förlust så serien lever ännu. Önnered har faktiskt imponerat trots att de tappade målskytten Olof Möller och Alexander Gren är skadad. Negativt är det vi själva.

Är det några spelare som sticker ut i ditt lag eller hos någon motståndare?

Två spelare har stuckit ut mina ögon. Micke Johansson målvakt i Önnered (tid hos oss) och Mattias Janicijevic i Styrsö som förmodligen är seriens bästa forward i dagsläget. Vi är rätt övertygade om att vi kommer ha seriens bästa forward i höst!

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Det är tre situationer. Först när Styrsö reducerar i vår första match till 2-1. Ett mål som inte skall gå att göra men det blev mål och på något sätt början på våra problem. Hur vi kunde missa öppetmål från en meter i matchminut 1 i matchen mot Tynnered. Är helt övertygad om att det blir en annan match om vi gör det målet. Sen hur vi kunde undgå att gör fler mål mot Hällesåker. Med normal utdelningen hade vi gjort 2-3 mål till och deras reducering i slutet inte betytt något alls. Men bollen är rund och allt det där.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Det blir en rejäl omstart med fokus på att hitta tillbaka till den positiva känslan vi hade på försäsongen. Med glädje och positiv anda skall vi se till att vinna många matcher i höst.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Tycker det är riktigt roligt att Västra Frölunda IF är på väg uppåt igen. När jag spelade som bäst var SG alltid näst bäst i väst och VF då dom som var lite bättre. Skulle gärna se att vi tog oss dit igen.

Stort tack!

Stort tack för ett föredömligt arbete med bloggen!

 

Bloggen tackar självklart Linus, David och Janne för att de tog sig tid och passar på att önska alla en trevlig sommar!

 

/Rasta