Vi kör vidare med fler 5A-intervjuer:

Max Yngwe (Romelanda UF), Pontus Börjesson (Björndammens BK), Fredrik Persson (Floda BoIF) och Christoffer Ahlman (Hönö IS)!

 

Vi inleder med RUF:s Yngwe:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Efter en helt hyfsad försäsong med en del prestationer som var positiva och tydde på att vi var beredda inför säsongen inledde vi otroligt svagt. Inte en poäng på de inledande första 5 matcherna är inte okej, men jag kan inte riktigt förklara varför det inte stämde. Med nästan exakt samma trupp som förra året kanske det var så enkelt att det berodde på inställningen.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Min egna vårsäsongen har varit skadedrabbad så jag har tyvärr missat några matcher och har fått kör en del rehab. Dock har jag med lite hård tejpning runt fötterna kunnat vara med de flesta matcherna även ifall det inte känts helt hundra. Men nu de sista 3-4 matcherna har det känts bättre och jag känner att jag höjt mig från match till match formmässigt.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Spelare som Patrik Persson är en spelare som ska ha lite extra kredd i Romelanda. Det är skönt att ha evighetsmaskinen Patrik bredvid sig på mittfält så man kan fuska med hemjobbet någon gång per match. Även Oscar Arfvidsson ska ha kredd som likt Tony Hibbert flyger fram längs högerkanten och leverera briljanta inlägg in i boxen. Även många killar i Ytterby som jag för övrigt spelar innebandy med under vinterhalvåret ska ha beröm. Fortsätter de lira lika fin fotboll under hösten tror jag de kniper förstaplatsen.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Ifall jag ska plocka ut ett ögonblick från våren blir det nog matchen hemma mot Älvängen där vi går in och visar att vi har den kvalitén att kunna slå alla lag i serien. En otroligt go seger att ta när motståndarna tror att de hyfsat enkelt ska kunna städa av oss.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Viktigt inför hösten blir att vi fortsätter som vi slutade våren och går in med en jävla inställning och tror på att vi kan vinna varje match för det vet jag att vi har kvalitén till. Då ska det nog kunna bli en otroligt trevlig höst.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Tycker det är roligt det går bra för Kode som har min gamla lagkamrat Jimmy Karlsson från Hålta som tränare och hoppas att formen kan hålla i sig för dom och att de tar klivet upp i 3:an.

Stort tack!

 

Dags för BBK:s Börjesson:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Ja, välbehövligt. Ända sen Östra Cupen så har det varit mer eller mindre katastrof i truppen i form av skador/resor som gjort att vi inte riktigt haft chansen att motsvara våra förväntningar på planen tyvärr.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Poängmässigt så har det rullat på ganska bra för egen del trots en fotskada tidigt på försäsongen som inte vill läka, men det är en klen tröst då poängen för laget har uteblivit. Jag tycker att jag kan göra mer.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Den är väl lika tuff som man förutspådde att den skulle vara, sen är det oftast något lag som får luft under vingarna och sticker iväg tidigt. Säsongen är lång, som tur är!

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Måste ge cred till spelarna som har varit nere och krigat trots alla bortfall och framförallt till coach Edmond som mer eller mindre har fått trolla ihop ett nytt lag till varje match.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Det är inte mycket att ta med sig såhär långt i serien, men semifinalen mot Ahlafors i Östra Cupen är fortfarande den bästa laginsatsen jag upplevt i denna klubben.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Att få tillbaka viktiga kuggar, hitta glädjen igen och återgå till vårt spel. Vi vet vad vi kan göra och vi har en del matcher kvar att bevisa det på också.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Jag lider med Manchester United som fortfarande dras med Ashley Young och Phil Jones i backlinjen. I övrigt har jag väldigt dålig koll på lag i andra serier faktiskt.

Stort tack!

 

Vi fortsätter med Flodas tränare Persson:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Vi har haft en otrolig tufft första halva av säsongen. Våra spelare har krigat på otroligt bra och haft modet och humöret uppe trots våra resultat. Det skall spelarna ha en stor eloge för. Samt alla fantastiska tränare som varit med i laget och dom personerna som finns runt laget. Är stolt över hur våra unga spelare tagit steg i rätt riktning.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Serien i stort är lite som väntat. Många bra lag och vi visste att vi skulle få det tufft.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Spelare som sticker ut i Floda är framför allt Isak Wernbo som spelar på en ovan position men gjort det otroligt bra i varje match. Sen är det kul att se unga spelare som Albin Carlmark och Ludvig Filipsson utveckling hitintills. Måste också ge beröm till våra äldre spelare som kommit tillbaka och bidragit med med rutin och kvalité.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Viktigaste inför hösten är att höja vår lägsta nivå. En klyscha men så viktigt för oss. Samt fortsätta utbilda våra unga spelare. 

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Gläds att Ahlafors leder sin serie samt att Tollered återhämtat sig efter en tuff start.

Stort tack!

Trevlig sommar!

 

Vi avslutar med HIS tränare Ahlman:

Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Utan tvekan en väldigt tuff säsong för oss där vi visste att vi skulle ha tuffa förutsättningar från början. Det har dock blivit ännu tuffare än väntat och vi har haft svårt att få ihop lag till flera av matcherna. Som tur var har vi fortfarande en stor chans att greja det inför hösten. Det viktiga är att få ihop truppen och få alla att börja träna ordentligt.

Är det några speciella taktiska genidrag eller laguttagningar du är extra nöjd med?

Hade gärna svarat något bra här men med tanke på att vi har underpresterat så ligger även ett stort ansvar på mig. Hade vi haft några speciella genidrag hade vi nog haft några fler poäng.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Jag tycker det är förvånande att Angered blandar och ger. Varje gång vi mött dem så fascineras jag över deras rörlighet och passningsspel. Får ju passa på att tacka deras tränare för att de flyttade matchen när vi hade svårt att få ihop lag istället för att ta en WO-vinst. Vi förlorade visserligen den matchen stort men de hjälpte oss den gången. Tyvärr fick vi inte samma möjlighet mot Älvängen. Jag trodde att Ytterby skulle ligga i topp men det är lite förvånande att Björndammen ligger så pass långt ner som de gör.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Vi har fått förmånen att få ha med Erik Sennerstam i några matcher nu på slutet. Man märker direkt hans näsa för mål och trots att han knappt spelat leder han den interna skytteligan.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Finns ett mycket vackert ögonblick när vi mötte Finlandia Pallo. I matchens sista minuter så ligger vi under med 2-1 och har en man utvisad. Vi får en frispark ganska nära mittlinjen på egen planhalva och vi lyfter upp allt. Vår målvakt slår den och vår junior Ahmad väljer att göra en brassespark som går stolpe in och vi kvitterar. Kanske det sjukaste målet jag någonsin sett.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Att få ihop gruppen, få alla att träna och att kunna ställa upp med ett starkt lag i varje match. Då har vi chansen att göra en bra höst. Jag tror mycket på truppen men vi behöver bli mycket jämnare i vår prestation.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Det är kul att se att Carl Wiklander öser in mål i Öckerö, även om jag självklart hellre hade sett honom där han hör hemma och inte hos konkurrenten. Det ska bli spännande att följa GFF ta upp kampen med de vinröda och självklart finns ju en tanke kvar hos de gamla huggarna i Argo/Hugget.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Max, Fredrik och Christoffer för att de tog sig tid och passar även på att önska dem en trevlig sommar!

 

/Rasta