Vi har kommit fram till 6A:s sammanfattning av vårsäsongen! För den som undrar hur bloggen tippade inför säsongen så hittas det HÄR.

 

1. GÖTAHOLM BK 39-16 +23 29 poäng

Götaholm åkte ur division 5 2006 och har befunnit sig i 6A sen dess. Trots många försök och satsningar har det aldrig gått hela vägen tillbaka till femman. Efter halva 2019 har laget dock ett riktigt fint utgångsläge! Känslan redan innan säsongen var att GBK skulle vara med ordentligt i toppen och så blev det också då laget gick obesegrade genom hela våren. Inledningen var stabil med 6-0 mot Öjersjö och 2-0 borta mot Lekstorp. Götaholm var sen ytterst nära att förlora mot Tollered men räddade upp 2-2 på övertid. I derbyt mot Gamlestaden blev före detta GaFF-spelaren Christopher Goncalves Melo matchhjälte när han gjorde segermålet (3-2) för Götaholm i den andra halvleken. GBK fortsatte att vinna sina matcher men det väl inga jättestora siffror. Det blev iallafall 3-0 mot toppkonkurrenten Bergsjö IF och 1-1 i en jämn match mot Fröjden. Våren avlutades med en galen match mot Öjersjö IF där GBK till slut kunde vinna med 6-5! Götaholm toppar alltså 6A efter imponerande nio segrar och två kryss under våren. Offensivt visste man att det skulle gå bra och nyförvärvet Tobias Bui toppar skytteligan på 16 mål. Inför säsongen var det defensiven som oroade men det har också sett bra ut (med undantag för den sista holmgången mot Öjersjö). GBK har alltså greppet om seriesegern men har bara två poäng ner till jagande GaFF och Bergsjö IF. Dock har Götaholm en match mindre spelad än GaFF och två mindre än BIF.

 

2. GAMLESTADEN FF 42-19 +23 27 poäng

Laget var med och högg ordentligt i tabelltoppen förra året och slutade tvåa och det måste svidit lite när seriesegrarna Sveakurd FC drog sig ur 5A inför årets seriestart. Det var lite oklart hur laget skulle hantera att de tappade sin skyttekung Tobias Bui till lokal- och toppkonkurrenterna Götaholm men det har inte påverkat målproduktionen avsevärt. Laget snittade 3,8 mål per match förra säsongen och efter årets tolv första matcher ligger GaFF3,5 mål per match. GaFF fick dock en lite hackig start på säsongen med förlust i premiären mot Härlanda (1-2) och sen en märklig match mot Syrianska/Arameiska där motståndarna klev av och vägrade spela klart då de ansåg att domaren inte höll måttet. Gamlestaden tilldömdes, helt rimligt, en 3-0 seger i efterhand. Efter seger mot Bosona-Bosna kom sen ett hett derby mot Götaholm där Gamlestaden föll med 2-3. Det blev en seger till (4-0 mot Inter Linné) men sen förlust mot ett annat topplag (2-3 mot Bergsjö IF) och GaFF sladdade i tabellen. Avslutningen på våren var dock stark med sex raka segrar och laget tog sig till slut upp till andraplatsen. Bland annat blev det fina 4-1 borta mot Fröjden, hela 8-4 borta mot Bergum och revansch mot Härlanda (4-0) i sista matchen. Laget är helt klart med till hösten och leder jakten på Götaholm. Laget är två pinnar efter men har också en match mer spelad. Det har som sagt sett bra ut offensivt och lagets 42 mål framåt är näst bäst i serien. Målskyttet är dock ganska utspritt med Robin Forsberg som främste målskytt med sex mål.

 

3. BERGSJÖ IF 46-30 +16 27 poäng

Laget har helt klart överraskat postivt då bloggen inte riktigt visste vart man hade BIF inför säsongen. Laget startade säsongen riktigt bra och med undantag för förlusten mot Fröjden (5-6) blev det sju segrar på de åtta första matcherna! Det blev uddamålssegrar mot både Lekstorp (3-2), Gamlestaden (3-2) och Härlanda (4-3) och det mesta verkade gå BIF:s väg. Då kom plötsligt en oväntad förlust mot Syrianska/Arameiska (2-4) och lite senare även förluster i toppmötet med Götaholm (0-3) och sen oväntat 0-4 mot bottenlaget Inter Linné! Våren avslutades iallafall med en storseger när Bergum kördes över med 9-2! Visst är laget med i toppen och krigar men det blev några kostsamma poängtapp. Laget har dessutom två matcher mer spelade än ettan Götaholm och en mer spelad än tvåan GaFF. BIF har iallafall gjort flest mål hittills i serien (46) och bäst i laget är Durim Bublica med 13 fullträffar (tvåa i skytteligan). 

 

4. FC BOSONA-BOSNA IF 32-28 +4 20 poäng

En ny konstellation såg dagens ljus inför säsongen 2019. Både FC Bosona och Bosna IF hade ganska dystra fjolårssäsonger där Bosona åkte ur 5A och Bosna fick lämna 6D. Samarbetet kändes dock direkt positivt och rutinerade Darmin Muslimovic (som även var med tidigt i FC Bosona) klev in som tränare. Laget inledde säsongen starkt med bara en förlust (1-2 mot Gamlestaden) på sina sex första matcher. Visst blev det kryss mot både Lekstorp och Bergum men hela 7-2 mot Syrianska/Arameiska och 1-0 mot Härlanda. Laget stod upp bra men föll mot topplagen Götaholm (3-5) och Bergsjö IF (1-2) och vann med uddamålet mot både Inter Linné (4-3), Fröjden (4-3) och Öjersjö (3-2). Mot Fröjden vände laget ett 1-3 underläge till seger 4-3 sista tjugo! Våren avslutades dock med en 1-3 förlust mot Lekstorp. Det är alltid svårt när två lag ska bli ett men just detta samarbete verkar ha funkar bra och kommer säkert bara att bli bättre på sikt. Laget kommer inte att ha med toppstriden att göra detta året men visade under våren att de kan spela jämnt med alla lag. Elvir Culum är lagets bästa målskytt med sina tolv mål.    

 

5. FC HÄRLANDA 27-18 +9 17 poäng

Inför sista 6B-omgången 2018 ledde Härlanda serien men Fässberg klev om och efter omstruktureringen hamnade ”Fångarna” i fina 6A istället. Laget gjorde också avtryck direkt i 6A genom att först slå Fröjden (2-1) och sedan krossa Bergum med 10-0! Sen dippade dock resultaten med kryss mot Syrianska/Arameiska (1-1) och förluster både mot Bosona-Bosna (0-1) och Götaholm (1-3). Härlanda tog sina segrar under våren men kunde inte riktigt matcha topplagen och det blev 3-4 mot Bergsjö IF efter att laget tappat en 3-2 ledning sent och 0-4 i sista vårmatchen mot GaFF. Laget är väl precis där de ska vara i tabellen då de vunnit eller kryssat mot alla lagen under sig i tabellen och förlorat mot de fyra lagen framför (dock slog de GaFF i första mötet). Har dock spelat jämnt mot alla lagen framför och kan säkert ställa till det för topplagen under hösten även om de själva är för långt efter. Joakim Lundberg är bäste Härlandamålskytt efter våren med sina fem mål. 

 

6. FRÖJDENS FK 36-26 +10 16 poäng

Bloggen trodde stenhårt på överflyttade 6C-laget Fröjdens FK inför säsongen men det skulle visa sig bli en tuff omställning för Darko Lipovacs mannar. Laget har stundtals visat klass under våren men inte alls fått ihop något sammanhängande poängintag. Det började dock ok med två segrar (2-1 mot Inter Linné och 6-5 mot Bergsjö IF). Laget mötte Bergsjö IF igen och då blev 0-2 men FFK slog sen Bergum (5-1) och var ändå med i toppen tidigt. Laget föll sen oväntat mot Öjersjö (2-4) och Tollered (0-1) och rådde inte heller på GaFF (1-4). Då hjälpte det inte att både Lekstorp (9-1) och Syrianska/Arameiska (7-2) krossades utan toppstriden var tämligen körd. Avslutningen var också ojämn där laget först tappade 3-1 till 3-4 mot Bosona-Bosna innan det blev 1-1 mot obesegrade serieledarna Götaholm. Sett till bloggens förväntningar en negativ överraskning även om 6A är en tuff serie. Magnus Svantesson är iallafall med och hugger i toppskiktet på skytteligan med sina tolv mål

 

7. LEKSTORPS IF 22-19 -7 16 poäng

Efter en vända nere i sjuan var Lekstorp tillbaka i sexan efter guldhattar förra säsongen och inför 2019 kändes som laget hade en stabil defensiv att luta sig mot men en lite osäkrare offensiv. Detta visade sig stämma ganska bra men det räckte ändå till en mittenplacering efter halva säsongen. Laget inledde säsongen helt ok med tidiga poäng mot Bosona-Bosna (1-1) och Inter Linné (3-0) men laget åkte på en riktigt stjärnsmäll mot Fröjden (1-9) där laget släppte in nästan hälften av sina vårmål! LIF hittade dock två fina hemmasegrar mot Öjersjö (1-0) och Bergum (4-1) innan formen sjönk med tre raka förluster och laget drog in lite i bottenstriden. Det räddades dock upp med två avslutades trepoängare när både Syrianska/Arameiska (3-2) och Bosona-Bosna (3-1) besegrades. Ingen sprudlande offensiv och Ahmed Mahamuud och Patrik Tall är målbäst med fyra mål var. 

 

8. TOLLEREDS IF 23-21 +2 15 poäng

Spinnarvallens stolthet har de senaste säsongerna sakta men säkert glidit ifrån toppstriden och känslan inför säsongen var att de inte skulle vara inblandade på den övre halvan i år heller. Efter bara två poäng på de fem första matcherna besannandes de farhågorna även om till exempel 2-2 mot Götaholm imponerade. En match där TIF gjorde 2-1 i 90:e och släppte in 2-2 i 92:a! I mitten av våren studsade dock bollarna rätt hemma på vallen och fyra raka hemmamatcher gav maximala 12 pinnar! Bland annat blev det 1-0 mot Fröjden och hela 7-1 mot Bergum där den evigt unge Björn Mellberg satte fyra strutar! TIF klättrade uppåt i tabellen men den klättring stannade av då slutet på våren blev lite sämre. Laget tappade 1-0 till 1-2 sent mot GaFF och föll hemma mot Härlanda (0-2) innan våren avslutades med 1-1 mot Syrianska/Arameiska. Tollered har dock inte åkt på en enda storförlust och har stått upp bra mot samtliga lag på den övre halvan. Laget lär hålla sig ifrån bottenstriden och landa någonstans i mitten men bli inte förvånade om de snor åt sig några poäng här och där från topplagen. Vem som har gjort flest mål för TIF under våren? Självklart är det herr Mellberg med sju strutar

 

9. SYRIANSKA/ARAMEISKA FG 25-37 -12 14 poäng

Syrianska/Arameiska kom från en sjätteplacering i 6A 2018 och på pappret hade laget fått ihop en jättefin trupp inför denna säsongen. Känslan var dock att laget skulle vara lite för ojämna och så blev det också. Laget började dock hyfsat med sju pinnar på de fyra första matcherna där enda förlusten kom i en märklig match mot Gamlestaden där Syrianska/Arameiska tilldömdes en 0-3 förlust efter att de vägrat spela klart matchen då de ansåg att domaren inte håll måttet. Laget föll iallafall sen både mot Bosona-Bosna (2-7) och Götaholm (3-1) innan det blev två segrar i rad mot Inter Linné (2-0) och lite överraskande mot topplaget Bergsjö IF (4-2). Avslutningen var dock svag med bara en poäng (1-1 mot Tollered) på de fyra sista matcherna. Bland annat blev det 2-7 mot Fröjden och 0-8 mot Öjersjö! Efter jumbon Bergum är Syrianska/Arameiska det laget som släppt flest mål (37). Framåt är Aleksander Yildirim bäst med sina nio mål. 

 

10. ÖJERSJÖ IF 30-32 -2 10 poäng

Det var mycket positivt surr runt laget inför förra säsongen men det slutade med platt fall och laget slutade sist i 5A. Öjersjö var ju med i toppen av 6A ganska länge innan det blev serieseger 2017 men känslan var att ÖIF årgång 2019 skulle få det tufft. Det visade sig stämma då laget inledde med tre raka förluster, bland annat hela 0-6 i premiären mot Götaholm. Laget hittade dock lite form och vann både mot Fröjden (4-2) och Bergum (5-1) innan det gick lite tyngre igen. Två uddamålsförlusten mot Lekstorp (0-1) och Tollered (1-2) följdes upp av 2-5 mot serieledarna Götaholm. Laget fortsatte att blanda, 2-2 mot Härlanda och hela 8-0 mot Syrianska/Arameiska följdes sedan upp av två avslutande förluster innan sommaren. Det blev 2-3 mot Bosona-Bosna innan den märkliga matchen mot Götaholm där ÖIF ledde med 5-4 i början av andra men föll med 6-5 till slut! Har som sagt blandat sina prestationer men bör ju kunna hålla sig på rätt sida strecket under hösten. Främsta målskyttarna är rutinerade duon Mattias Gidlöf och Mikael Kubic, båda på åtta mål var. 

 

11. INTER LINNÉ IF 18-26 -8 8 poäng

Nykomlingen gör sin andra säsong i seriespel och klev upp från sjuan efter en andraplats förra säsongen. I en tuff 6A kändes det inför säsongen som att laget skulle få det tufft och så blev det också. Det var stundtals svårt med målgörandet och ingen av lagets bästa målskyttar från förra säsongen är kvar. Abel Zerai lämnade inför säsongen och både Braulio Rodriguez och Armando Smedberg Dalence lämnade under våren. Möjligtvis kan Toni Mendez Hernandez (som anslöt från Celtic under våren) fylla lite av det tomrummet. Säsongen började dock ok med en jämn match mot Fröjden (förlust 1-2) och sen seger mot Öjersjö (2-0). Sen blev det dock bara en poäng (3-3 mot Tollered) på de sex följande matcherna  och laget gick mållöst mot både Lekstorp (0-3), GaFF (0-4), Härlanda (0-3) och Syrianska/Arameiska (0-2). I slutet av våren kom dock lite poäng men en 5-1 ledning mot Bergum tappades till 5-5 sista halvtimmen. I sista matchen skrällde dock Inter Linné då topplaget Bergsjö IF besegrades med 4-0! Kan de kopiera den prestationen till hösten kan de kanske undvika nedflyttning. Det ska också noteras att laget har två matcher mindre spelade än alla de närmaste lagen framför. Sen har förvisso laget kvar båda sina möten med obesegrade serieledarna GötaholmInter Linné har tre spelare på tre mål: Cristian Ramirez BetancurMohammed Al-Kadasi och Mendez Hernandez.

 

12. BERGUMS IF 21-79 -58 2 poäng

Det låg i luften lite inför säsongen att Bergum skulle få det svårt. Laget åkte ur 5A förra säsongen och tappade sen stora delar av truppen. Det unga BIF har haft det riktigt tungt och inledde med två raka 0-10 förluster mot Bergsjö IF och Härlanda. Storförlusterna avlöste varandra men i den sjätte omgången kom det en poäng efter 3-3 mot Bosona-Bosna där laget faktiskt ledde med 3-1. Laget fortsatte att förlora men var väl med hyfsat i några matcher och vårens andra poäng kom när laget hämtade upp 1-5 till 5-5 mot Inter Linné! Avslutningen blev dock tuff med 4-8 mot Gamlestaden och 2-9 mot Bergsjö IF. Till slut blev det 79 insläppta mål på de 12 vårmatcherna. Alexander Zakarian är målbäst med sina åtta mål. Bergum får kämpa vidare men det är ju inget i nuläget som pekar på att laget skulle hålla sig kvar i sexan.

 

/Rasta