Vi kör ett gäng 6A-intervjuer till:

FC Härlandas Martin Victorin, Fröjdens FK:s Jonathan Mattsson, Lekstorps IF:s Nissan Svensson och Tollereds IF:s Jesper Hammarstrand!

 

Vi börjar med ”Fångarnas” Victorin:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Tyvärr en svagare vårsäsong än på länge för oss. Vi har förlorat eller kryssat flera matcher genom insläppta mål i slutminuterna. Sena avgöranden som förra året ofta slutade i vår favör men nu istället leder till poängtapp. Med det sagt så är vår defensiv forfarande riktigt stark med näst minst insläppta mål av lagen i serien.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Min egen säsong so far har varit OK men inte mer. Tyvärr gör jag inte så mycket baljor som förr efter sinande snabbhet och med det en ändrad spelstil från djupledslöpare till någon form av klen target. Men jag kämpar på och fotlederna har varit fräschare än vanligt i vår vilket är härligt!

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

6A har ju varit ett riktigt getingbo med mycket skrällar, vilket alltid är kul. Tycker att det är många lag i serien som verkligen försöker spela och tjongfotbollen med mycket långa bollar är relativt sällsynt för att vara i en 6:a. Tycker att Bosna har överaskat, de såg ganska loja ut vid första anblick men sen hade de många lirare med spetskompetenser.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Tycker vår mittback Gabbe Marcel Wehling har varit riktigt vass i vår. Sällan några misstag i brytningar och passningspel sen är han totalt dominant i luftrummet både offensivt och defensivt. Hade vi inte haft honom flygandes runt där hade vi åkt på mycket skitmål på fasta.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Jag tycker att vi gör vår bästa match för säsongen ute på Spinnarevallen ute i Tollered. Extremt skönt när Toni satte spiken i kistan (2-0). Vi var riktigt slutkörda i värmen efter hårt krigande hela matchen med mindre bollinnehav. En annan minnesvärd situation är Henriques mål från halva plan borta mot Bergsjön. En riktigt luftpastej som retsamt långsamt rullar över mållinjen efter att den gått högt över en väldigt felplacerad keeper.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Viktigast inför hösten är tråkigt nog att vi har lite bättre ork så att vi kan göra det vi gör bäst och hålla uppe ett högt tempo både i försvar och anfall plus att vi får ha lite fler skadefria offensiva gubbar.

Stort tack!

 

Vi fortsätter med Fröjdens Mattsson:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Jag skulle sammanfatta vår vårsäsong som en berg och dalbana, vi har haft höga toppar i bra prestationer i vissa matcher, samt sämre prestationer i andra matcher. Vi har inte vunnit så många matcher som vi borde ha gjort så helt nöjda är vi inte som lag.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Min egen vårsäsong är helt okej, har gjort en del bra matcher och en del mindre bra i likhet med det egna laget.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Jag är positivt överraskad på nivån i serien denna säsong. Det är många lag som är bra och lagen som ligger i botten är inga strykgäng utan man får verkligen kämpa för varje poäng. En stor del i denna jämnhet ligger förmodligen i omstruktureringen i seriesystemet som jag är väldigt positiv till. Götaholm tycker jag överraskade positivt och var ett duktigt lag och framför allt ett väldigt trevligt och gott kämpande gäng.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Spelaren som sticker ut allra mest i årets säsong är ju såklart ”Taco-Anders” helvete vad bra han var. Han var spelaren som gjorde skillnaden i vår match mot Öjersjö. Det var kul att möta han första 10 minuterna, sen när man märkte av i resten av matchen hur hans spelsinne gjorde skillnad var det inte lika kul…. Annars sticker spelare i Fröjdens ut som jag får se varje träning och match i hur bra de är. Spelare som Andreas, Magnus, Filip och Robin ligger på en eller flera nivåer över oss andra i laget och det är inspirerande att ha dom som lagkamrater.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Alla förluster minns man särskilt. Vi har en del lag vi har revansch att utkräva mot tillhösten.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Vi behöver jobba på att ha mer grinta och cyniskhet i vårat lag. Kvalitén har vi i laget att skapa lägen varje match i division 6, sen behöver vi som sagt bara va lite mer cyniska och springa över 90 minuter.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Har inte mycket koll på lag i övriga serier så inget särskilt.

Stort tack!

Tack själv för all underhållande läsning!

 

Dags för LIF:s Svensson:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Jag kan sammanfatta våran första säsong med att det varit en rolig första ”halvlek” för oss nykomlingar även resultaten inte alltid har speglat matcherna och de resultat vi velat. Dock så hade de flesta av oss på årsmötet i december tippat oss själva i mitten av tabellen och det är där vi har parkerar just nu. Men med facit i hand tror jag nog vi hade kunnat kanske varit lite högre om vi inte haft en säsong där det har varit skadebekymmer och folk borta inför varje match. Vi har inte kunnat mönstra samma elva två matcher i rad vilket har varit besvärligt. Men detta är ett vanlig problem för alla lag i serien så det är inget man direkt kan skylla på. Men summa summarum så ligger vi i mitten men med förhoppning av en stark andra ”halvlek”.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Ja du, min egna säsong har väl inte varit där jag vill att den ska vara. Jag vet att jag måste höja mig några nivåer för att jag ska vara där jag vill vara. Men de kändes som att de är på gång nu efter de två avslutande matcherna som var. Men hoppas höja formen några snäpp till hösten.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Jag tycker det är en väldigt intressant serie där alla lag verkar slå alla och inget lag har gjort något jätte avtryck eller ryckt ifrån. Det är en jämn serie, jag menar de skiljer bara 6 poäng mellan 1:an och 4:an. Kul att se variationen mellan alla lagen, där vissa försöker spela snabb teknisk fotboll medans vissa försöker spela fysiskt tung fotboll. Kan inte nämna något lag som stuckit ut direkt men de förmodade topplagen har väl gjort det dem ska och håller sig i toppskiktet.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Jag tycker det är ett gäng spelare som har gjort de bra i år i Lekstorp. Kan inte nämna någon speciell, våran backlinje är väl de som gjort de bäst då vi i offensiven var lite tröga i början men kommit igång på slutet. Komiskt är det att våran högerback leder skytteligan (killen kan inte ens göra två på foten).

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Kan väl inte på rak arm komma ihåg något ögonblick. De skulle väl vara den fina inramningen vi hade i premiären mot Bosona/Bosna borta med underbart väder, stor publik och en härlig och schysst batalj mellan båda lagen och där domaren var grym.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Det viktigaste är väl att vi kommer igång igen i god tid Inför omstarten där vi måste svetsa ihop truppen så att den är bredare, mer slagkraftig och mycket mer hungriga efter segrar. Sen är det otroligt viktigt att få killarna i laget att prioritera träningar/matcher så man kan ha samma lag och få igång ett eget spel som man kan använda i match efter match och därav förhoppningsvis ta mer poäng till hösten.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Måste nog säga de lag som jag spelade hela min uppväxt i. Lider verkligen med Floda BoIF. Men hoppas att detta vänder och att de blir en fin ny omstart för dem så de kan börja klättra uppåt i tabellen . Sen tycker jag det är kul att våra gamla ”antagonister” Croatia går så bra som de gör i 7:an. Kanske möts vi igen redan nästa säsong.

Stort tack!

 

Vi avslutar svepet med TIF:s Hammarstrand (i mitten på bilden):

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Första halvan för oss TIF har inneburit tid att lära känna varandra i en hyfsat ny och föryngrad trupp. Vi har väl inte riktigt hittat vårt sätt att spela men vi börjar se ljusglimtar under matcherna.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Personligen har min säsong varit ok. Jag har spelat typ 90 minuter alla matcher förutom den sista då jag var avstängd. Börjar bli till åren men känner inte att jag har problem med ungtupparnas snabba ben ännu!

Hur ser du på serien i stort?

Jag tycker att serien/lagen är genomgående bättre i år. Imponerad av flera lag som vågar och kan rulla boll ordentligt. Det har inte varit mycket skit, och händer något så tar alltid det egna laget tag i förbannade spelare och löser det. Stort minus är ju såklart att det bara är en domare som har svårt att se allt som händer på planen och kanske främst offsidebiten.

Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Jag tycker att Fröjden var det starkaste laget vi mötte nu på våren. Vi lyckades plocka tre poäng men dom var, i matchen mot oss, ett genomgående bra lag. Kan inte säga att jag nu såhär i efterhand har något negativt att säga om något lag.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Martin Persson hos oss är en riktigt kämpe och otroligt viktig. I övriga delen av serien så är det som sagt många lag som gjort det riktigt bra och som laginsatser. Så har svårt att minnas en specifik person.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Björn Mellbers nickmål när GP sände direkt för miljoner tittare.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Sommarträningen så vi orkar hålla vår höga press längre in i matcherna, då släpper vi inte till bakåt, och med lite tur kanske vi till och med sätter nåt mål framåt. Men känner jag gubbarna rätt så är det svårt att hålla sig borta från dansgolvet och grillen.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Jag hoppas att vår gamla målvakt och tränare Fredrik Persson som nu coachar Floda BoIF klättrar upp i tabellen och håller sig undan nedflyttning.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Martin, Jonathan, Nissan och Jesper för att de tog sig tid och passar också på att önska en trevlig sommar!

 

/Rasta