Då stänger vi ner 6B-våren med tre avslutande intervjuer:

Rade Radovic (Surte IS FK), Mohammed Krayem-Lindfors (Nödinge SK) och Dan Ahlman (Backatorp IF)!

 

Vi inleder med Surtes Radovic:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Tiondeplatsen är vi inte nöjda med. Spelmässigt har vi varit med i de flesta matcherna förutom Västkurd och Neutrala borta så känslan är att vi skulle ha haft 5-6 poäng till. 

Hur har din egen vårsäsong varit?

Inte alls bra med tanke på att jag hann spela borta fem matcher. Har drabbats av en ryggskada så jag hoppas verkligen på bättre flyt under hösten. 

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

En ganska jämn serie. Det har visat sig att ingen kan räkna med poäng på förhand vilket är bra. Några lag sticker ut lite extra och det väntas bli en spännande höst när det gäller både toppen och bottenstriden. Vi har lyckats slippa både WO och större incidenter så jag hoppas att vi alla hjälps åt och fortsätter i samma bana. Lagen som har överraskat är kanske Hisingen som har några poäng mer än vad jag hade räknat med och åt andra hållet är det Nödinge som inte riktigt levde upp till förväntningarna för dom och jag hoppas att de fortsätter så.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Vi har många killar som förtjänar att bli nämnda, men denna gång väljer jag att nämna Lasse Karlsson och Ömer Yasipan. De har fina fotbollskvaliteter samt visat stort hjärta och varit förebilder för många både på och utanför plan. 

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Johan Sjögrens 1-0 mål mot Chalmers är så vackert så det målet gläds jag lite extra för. Fantastiskt! 

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Vi vet att vi är tillräkligt bra för att hålla oss kvar i 6:an. Vi har tappat några matcher i slutminuterna och det är något vi måste jobba på inför hösten. Är killarna friska och tillgängliga så är jag säker att vi löser uppgiften. 

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Jag gläds extra mycket för Ahlafors IF och deras serieledning i division 3. Kul!

Stort tack!

 

Vi fortsätter med NSK:s spelande assisterande tränare Krayem-Lindfors:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Vår vår säsong har inte varit vad vi hade hoppats på och den största anledningen är att det är helt ny trupp som vi i tränarteamet skulle bygga upp. Sen har det vart mycket folk som har varit borta pga skador, bortresta osv. 

Hur har din egen vårsäsong varit?

Min egna vår säsong har väl vart sisådär jag skulle ju inte spela men pga att många spelarskador och folk som är bortresta har jag tagit på mig skorna igen. Den har varit ok men man vill ju vinna. 

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Tycker att 6B är riktigt bra, jag är positivt överraskad. Finns många bra lag faktiskt. Men det laget som har överraskat mest är faktiskt Hisingen FC, de har många duktiga spelare. 

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Vi ett par killar i vårt lag som har överraskat oss tränare och den som sticker ut mest är våran yngsta spelare Arnes Blazevic. Han är bara 16 år men spelar så moget för sin ålder.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Om jag ska vara ärlig så finns det inget man vill minnas av vår första halva av säsongen. Vi vill lägga detta bakom oss och se framåt. 

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Inför hösten så hoppas vi att vi ska börja vinna matcher och ta poäng och fortsätta vårt arbete att bygga en trupp. Vi vill självklart stanna kvar i 6:an men vi har mycket jobb framför oss. 

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Det lag jag gläds för är Finlandia då min storebror är tränare för dem och har varit nere och stöttat dem. De spelar riktigt taktisk fotboll. Laget jag lider med är mitt förra lag Gunnared. Känns jobbigt att det går som det går men jag hoppas att de börjar vinna snart igen. 

Stort tack!

Vill avsluta med att tacka dig för det grymma arbetet du lägger ner på bloggen. Riktigt kul och läsa och följa.

 

Vi avslutar med Backatorps Ahlman:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Man får väl säga att vi har varit helt ur fas och det har varit struligt med en ny tränare inför säsongen som sen valde att lämna efter sju raka förluster av seriespelet. En av de främsta anledningarna till att vi ligger där vi ligger i tabellen är att vi helt enkelt är för dåligt tränade. När jag pratar med spelartruppen känner de att det på försäsongen och i inledningen av säsongen fokuserades alldeles för mycket på det taktiska och för lite på tempo och kondition.

Efter att jag tillsammans med spelarrådet har tagit över laget har vi försökt fokusera mer på tempo och intensitet samt få tillbaks glädjen i truppen. Det känns som att vi är på rätt väg men att det inte riktigt resulterat i så många poäng som vi önskat och tyckt att vi varit ”värda”. I 3-3-matchen mot Surte kände vi att vi skapade så pass mycket chanser att vi borde gått därifrån med tre poäng och i förlusten mot FTU med 3-2 kände vi att vi minst borde haft en poäng med oss. Vi är dock övertygade om att om vi spelar som vi gjorde mot FTU under resterande delen av säsongen då kommer poängen börja trilla in men det gäller också att vi lägger ned det jobb som krävs.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Jag har ju haft problem med hälsan de senaste två säsongerna, ett hjärta som krånglat bland annat så jag har inte lirat några matcher sedan sommaren 2017 fram till förlusten mot Hälsö med 6-0 där jag gjorde ett bejublat inhopp med fem minuter kvar av matchen! Men jag är högst delaktig i laget då jag har nån sorts sportchefsroll och är webmaster/medieansvarig och nu då börjat hålla i en del träningar och varit ansvarig under matcherna och det har varit riktigt kul att stå vid sidan om och plåga gubbarna med tuffa träningar!

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Det är ju tydligt att det är två lag som har satsat rejält inför säsongen om man ser till truppbygget i form av Hisingen och Västkurd som har några outstanding namn i sina trupper samt att Neutrala har hittat ett riktigt vägvinnande spel den här säsongen och det lär bli ett race mellan de tre lagen om uppflyttning till femman. Det är väl så att vissa spelare i de lagen egentligen är på tok för duktiga för division 6. Västkurd har ju bland andra Mario Atanasovski som förra säsongen gjorde 24 mål på åtta matcher i Vardar och i år har han gjort 22 mål på 9-10 matcher. Annars är jag glad över att vi, trots vår usla vårsäsong, ändå har häng på iallafall Nödinge, Surte och Bjurslätt som alla har haft det svårt med poängutdelningen.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Det jag främst har på näthinnan är upphämntningen mot FTU när vi kommer tillbaks från 0-2 med en kvart kvar och det känns som att vi även kommer trycka in 3-2 då FTU kändes som att de trampade vatten och var mentalt nedbrutna men istället för att vi sätter någon av våra chanser släpper vi in 2-3 på en kontring. Det var jäkligt tungt och oerhört svårt att smälta efter slutsignalen.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Det absolut viktigaste inför hösten är att vi får en kärna på 20+ man som regelbundet kommer och tränar, att vi får upp tempot på träningarna och att vi sen kan överföra det till matcherna. Jag vill se en trupp som kommer pressa ut varenda svettdroppe för att undvika att vi ska ramla ned i sjuan.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Tidigare har det varit Hisingsbacka då jag i min ungdom, för en evighet sedan, lirade i Backa IF men i år har jag faktiskt noll koll på hur det har gått för dem. Mycket tid läggs ned på mitt bloggande på BaraBen.com som inbiten supporter till IFK Göteborg och självfallet även på mitt Backatorp IF så det har varken funnits tid eller genuint intresse att följa något annat lag inom lokalfotbollen.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Rade, Mohammed och Dan för att de tog sig tid och passar på att önska alla en trevlig sommar!

 

/Rasta