Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson kollar till division 3 Nordvästra Götaland inför omstarten:

 

På lördag den 3 augusti drar serien igång igen med 6 lag i farten igen efter uppehållet.
De 3 matcherna är:
  • VIRGO – ANGERED
  • HBFC – FRÖLUNDA
  • LERKIL – GÅRDA
Spelschemat inledningsvis är lite ryckigt då vissa lag valt att förlänga sin ledighet och kliver ej in i spel förrän i mitten på nästa vecka.
Vad kan vi då förvänta oss av avslutningen av serien då, vi kan ju i tabellens nedre regioner tyvärr redan fastslå att LERKIL kommer att åka ut.
GÅRDA ligger skrynkligt till men har ett avsågat Lerkil i första matchen och seger där och man får lite ”vittring” på lagen ovanför… en seger är i min bok ett absolut måste annars tror jag det blir degradering till lokalfotbollen igen.,
Det sjuka men ändå underbara med denna serien är ju dess jämnhet och även om man kanske är lite tillfreds i IKEA land som Kållereds anhängare att man ligger 4 i tabellen är det bara 5 pinnar ned till nedflyttning.
Vi har som jag ser det 7 lag som kommer få jobba att undvika nedflyttning i höst och det är KONGAHÄLLA, JONSERED, VIRGO, HESTRAFORS, HBFC, DALEN, KÅLLERED.
I toppen skall FRÖLUNDA´s försprång på 5 poäng hämtas in av de jagande lagen
Så stabila som VF varit under en lång tid så känns det nästan omöjligt…. MEN om man skall höja ett varningens finger så har man jagande Landvetter och Angered kvar att möta.. på bortaplan samt att det kommer dyka upp ett kanske 2 läger med Futsal landslaget där VF kan tappa ett par spelare.
Jagande vargar är LANDVETTER & ANGERED som garanterat kommer jaga hela vägen in i omgång 22 men mest troligt är att dessa 2 kommer få göra upp om kvalplatsen till Div 2, kanske i sällskap av Hayek´s KÅLLERED som ligger lite ”mittemellan”, några poäng till absolut toppstrid men bara några pinnar ner till en dog fight.
– – – – – – – – – – – – – –
De flesta lagen är sedan någon vecka igång, några vilar sig fortfarande i form och drar igång imorgon men jag tänkte dra ett kort svep genom lagen från serieledande VF ned till jumbon LERKIL i den ordningen man ligger i tabellen.
FRÖLUNDA
(Bilden är lånad från West Front)
Har varit igång en knapp vecka och har i helgen vartit på läger i Alingsås som enligt Coach Olsson var mycket lyckat.
4 pass genomfördes i 30 gradig värme och man spelade även en träningsmatch mot Alingsås som slutade 2-2
Lungt i truppen gällande spelare in / ut, mest noterbart är att strikern Simon Chekrun tog extra lång semester men ansluter till truppen under tisdagen.
LANDVETTER:
Drog igång i onsdags förra veckan och kommer att spela en träningsmatch på fredag mot Div 4 laget ERIKSBERG.
Tappar mycket uppskattade Marcus Rinvall som skall studera i Stockholm men återfår en återvändare i Albin Gustafsson som återkommer till LIS, senast han bar en grön tröja var 2016 och han kan nyttjas på alla offensiva positioner.
ANGERED:
Hade ju Coach Sjöqvist i en intervju här på bloggen förra veckan där han efterlyste bättre skärpa och offensiv av sitt manskap och han blev bönhörd per omgående då hans Angered körde över seriekollegan HBFC med hela 5-2 i en träningsmatch i lördags.
Joel om matchen:
Vi saknar först och främst ett par spelare och har 2 träningar torsdag + fredag med tung belasyning i benen och egentligen utan några direkta taktiska direktiv går vi ut och vinner komfortablet med 5-2, jag är extra nöjd med att många spelare fick speltid.
KÅLLERED:
Var i elden i helgen och besegrade Trollhättan BOIS med 5-2
Coach Hayek: I lördags körde vi ett miniläger med övernattning i Trollhättan. Där passade vi på att möta Trollhättan BoIS. Vi gör en klart godkänd insats och vinner komfortabelt med 5-2.
DALEN:
Återsamlas idag måndag för att köra igång igen .
Till helgen drar man på läger till Smögen och kommer där matcha mot Div 4 motstånd i form av Björkö
HBFC:
Här gjorde man ju en förändring precis innan sommarledigheten då man avslutade samarbetet med Joakim Nåfors och istället valde att lyfta upp junior tränaren Junior Orantez som ny boss.
Då några tongivande spelare senaste tiden lämnat (Idris Abdi, Babu Dumbuya) kanske vi kommer få se några yngre spelare som Coach Orantez har koll på få speltid under hösten.
Lirade i lördags mot Angered och förlorade med 2-5
HESTRAFORS:
Drog igång igen i fredags och tanken var att man redan under lördagen skulle spela en träningsfight men den ställdes in, osäkert om man letar ny match innan det drar igång igen i serien.
Inga aktiviteter in / ut i truppen.
JONSERED:
Kommere att möta Guldhedens IK (div 4) i en träningsmatch på onsdag. 
IK. VIRGO:
Säga vad man vill om VIRGO men man går verkligen sina egen väg och det är väl det som är lite av charmen med laget.
Man startar upp träningen efter ledigheten på tisdag… och på lördag 12.00 står ANGERED på Mossens IP då det handlar om spel om 3 poäng igen.
Återstår att se om Virgo grabbarna har en eller två träningar i kroppen innan kick off…
IK. KONGAHÄLLA
Egentligen ingenting att rapportera från IKK mer än att man träningsspelar på torsdag mot Semberija (Div 4)
Sen återstår det ju att se om Håkan Mattiasson som tog klivet ner från styrelserummet till bänken kommer fortsätta backa upp firma Marek / Nilsson i höst eller om man återgår till som man inledde säsongen…
GÅRDA:
Lite ”ketchup effekt” hos de Vinröda som stänkte in inte mindre än 7 baljor då man tränings spelade mot Älvsborgs FF och vann med 7-0
Noterbart är att båda tränarna Runeman / Österholm var ombytta och spelade… comeback på riktigt eller ont om folk ?
LERKIL:
Har valt att ej lira någon match innan serien drar igång igen på lördag då man gästas av Gårda.
Som rapporterats tidigare i bloggen har man tappat 2 spelare till Dalen under sommaren.
Positivt dock är att en spelare som gjort det godkännt under en tuff vår nämnligen målvakten Alexis Mitrovgenis valt att stanna i Lerkil trots locktoner från en annan klubb i serien….
– —  — – – – — – – – – 
/ Bendinho