Sommarvilan är slut och det var 4A som drog igång hösten med en match igår!

 

TORSDAG 1/8

4A

Kortedala IF – United Africa FC 1-0 (0-0)

Sett till tabellplacering så borde topplaget Kortedala tagit en säker seger hemma på Kortedalavallen mot jumbon United Africa FC. UAFC är dock välkänt svårspelade och dessutom är det alltid lurigt med första matchen efter uppehållet. Det var också mållöst efter första 45 och en halvtimme in i andra. Med kvarten kvar kom dock segermålet för hemmalaget Kortedala. Segerskytt blev Abubakar Burhan

KIF:s Mouhammed Omeirat sa så här om segern:

”Jävligt skön seger! Africa gjorde det svårt för oss men vi spelade vårt spel och skapade en del första halvlek men fick aldrig in bollen! Andra halvlek höjde vi oss ett snäpp och attackerade gång på gång och till slut fick vi hål på dom! Go seger!”

Kortedala är riktigt bra med i toppen och är tvåa i tabellen, en poäng bakom ledande Kode IF. UAFC är fortsatt sist i 4A. 

 

/Rasta