Lokalfotbollen fortsätter sakta vakna till efter semestern och igår spelades det två division 4-matcher:

 

FREDAG 2/8

4A

Nol IK – FK Kozara 0-2 (0-0)

Bottenlaget Kozara inledde höstsäsongen med en riktigt tung trepoängare borta mot Nol. Efter en mållös första halvlek kunde gästerna göra både 1-0 och 2-0 efter paus. Exequiel Cortes och Braulio Rodriguez gjorde målen för Kozara

Kozaras Marcos Abello sa så här om den viktiga segern:

”Superviktig seger direkt efter sommaruppehållet! Vi åker till Nol med en tunn trupp pga avstängningar och vissa bortresta men trots det tar vi med oss tre poäng. En grym laginsats. Första halvlek var ganska jämn men i andra lyckades vi göra två mål och vinna matchen. Vi tackar Nol och domaren för en god match!”

Nols burväktare Jesper Skånberg hade följande att säga om förlusten:

”Vi kommer inte upp i nivå alls idag, inte på någon position! Vi får se till att få en bra träningsvecka och göra det bättre mot Stenkullen.”

Kozara är fortfarande på fel sida strecket (elva) men har nu bara en pinne upp till trion Lunden Överås, Zenith och Komarken. Tre poäng före, på en sjundeplats, återfinns Nol.

 

4B

IF Mölndal Fotboll – Älvborg FF 2-3 (2-2)

I den första 4B-matchen efter uppehållet var det Älvsborg som till slut kunde besegra jumbon Mölndal med 3-2 på Åbyvallen. Det var dock bottenlaget Mölndal som inledde bäst då Samuel Nilsson satte 1-0 redan efter tre minuter. Ledningen stod sig dock bara ett par minuter innan Albert Jörnvik kvitterade för ÄFF. Mölndal hann dock ta ledningen igen (Crecious Lungo) men strax innan paus kom 2-2 (Viktor Rohdell). En kvart in i andra kom sen segermålet för gästerna när Fhadil Timilehin Oyebode gjorde 3-2

ÄFF:s kapten Harald Oresjö sa så här om segern:

”En riktigt dålig fotbollsmatch. Vi kommer inte alls upp i nivå och Mölndal gör det bra. Trots detta tycker jag att vi ska vinna med fler mål men som det såg ut idag hade våra missade chanser lika gärna kunna resultera i ett kryss. Sommaruppehållet gjorde sig påmint och vi vet att vi måste höja oss ordentligt nästa vecka mot duktiga Öckerö. Vill även bara nämna att våran snittålder igår var 17 år. Säger mycket om att klubben har gjort det bra i ungdomsverksamheten.”

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson hade följande att säga om förlusten:

”Får vara nöjd med prestationen. De hade väl mest boll kanske men sett över 90 min var det väl ett ganska rättvist resultat.”

ÄFF är på en fin fjärdeplats även om det är en hel del poäng upp till topptrion. Mölndal är fortsatt sist i 4B-tabellen och har åtta poäng upp till Mölnlycke-Sjövalla över strecket.

 

/Rasta