Lokalfotbollen börjar snurra igång igen på allvar och igår spelades följande matcher:

 

ONSDAG 7/8

4B

Eriksbergs IF – IFK Björkö 4-1 (2-1)

Eriksberg fick en fin start på hösten då IFK Björkö besegrades hemma på Rosenhill igår kväll. Jan Tengwall inledde målskyttet för hemmalaget när han satte en straff fram till 1-0. Edvin Engberg kvitterade dock för gästerna men innan paus hade Olof Möller satt dit 2-1. Omar Bah utökade sedan till 3-1 tidigt i andra och strax efter kom även 4-1 (Anton Efraimsson).

EIF:s Anton Efraimsson sa så här om segern:

”Behövlig seger! Första halvlek anser jag oss ändå ha ett lite övertag, skapar några chanser som vi missar. Lyckas få en straff som ger oss en ledning några minuter innan Björkö kvitterar med årets mål i division 4 om man frågar mig. Skönt nog reparerar vi det genom 2-1 innan andra halvlek. Väl i andra lyckas vi straffa Björkö två gånger om i tidigt skede vilket dödar matchen. Björkö tar över spelet stundtals i andra men lyckas inte komma förbi vår backlinje. Eloge till Johan och Janne som gör viktiga brytningar matchen igenom!”

EIF:s matchrapport hittas HÄR och även bilden till inlägget är lånad därifrån.

EIF klev nu upp på samma poäng som just Björkö och är sexa. Björkö återfinns på en åttondeplats.

 

5B

FC Heden – Balltorps FF 0-4 (0-2)

Topplaget Balltorp tog en stabil seger på Överåsvallen igår när laget besegrade FC Heden med 4-0. Anton Nordbye satte både 1-0 och 2-0 i den första halvleken för BFF. 1-0 kom efter en snabbt slagen frispark där Nordbye var sist på bollen från nära håll och tvåan kom på ett fint genombrott. Efter paus kunde Jetmir Kurti placera in 3-0 innan Max Olsen Fagerberg förvaltade ett friläge på bästa sätt efter en fin framspelning av Parosh Mohideen.

Just BFF:s Parosh Mohideen sa så här om segern:

”Vi dominerar matchen helt klart. FC Heden kommer inte till något läge om jag kan minnas rätt, vi stänger matchen helt och dominerar från matchminut 1 ända tills domaren blåser av matchen. Denna matchen var en uppladdning inför den svåra hemmamatchen nästa vecka mot Mossen och jag tycker vi visade idag att vi ska vara med däruppe ända tills serien tar slut. Detta var en väldig rolig match att spela eftersom vi gillar att rulla boll och FC Heden backade hem så vi hade mycket boll och vi hade mycket tålamod. Vi hade bud på mer mål men vi sätter inte våra lägen i de flesta matcherna så det är nog därför vi ligger där vi ligger just nu, men vi kommer sakta men säkert! Men extra plus till Anton idag med sina två mål (som han aldrig brukar göra).”

Hedens tränare och för dagen målvakt, Tobias Larsson, hade följande att säga om förlusten:

”Vi har en fin trupp dagen till ära men saknar keeper och jag får som sjundealternativ ställa mig i kassen. Nu var det kanske inte det som var anledningen till förlust men såklart en av alla faktorer att man får fokusera på den biten istället för detaljer i spelet m.m. Balltorp har en tydlig spelidé och lyckas komma runt på våra kanter och hota gång på gång. Vi åker på 0-1 redan efter 10 minuter vilket satte prägeln på matchen då Balltorp vårdade boll efter det och kunde anfalla när de ville och inte var ett måste och det brukar ofta vara en vinnande faktor att styra spelet. 0-2 i halvtid och vi snackar om att störa Balltorp med ett mer fysiskt spel för vi vet att de lätt kan tappa fokus om det smäller lite. Detta var kanske en av få saker vi lyckades med i matchen för Balltorp trots en 4-0 vinst drar på sig 4 gula kort och dessutom väljer att såga domarinsatsen istället för att glädja sig över 3 pinnar på kontot. För vår del gäller att bortse från förlusten och bara gnugga gnugga. Förhoppningsvis har vi en keeper nästa match och då kan höja oss en och två nivåer.”

BFF är riktigt bra med i toppen och är trea, en poäng bakom ledande Väster (som dock har en match tillgodo). Laget har också fått en riktigt fin förstärkning i Allan Mohideen. Mohideen (född 1993) har fina meriter från spel i Superettan och har även en landskamp för Irak på kontot. Han tillhörde senast Örgryte IS säsongen 2018.

Heden är tia i tabellen med fyra poäng ner till Hovås Billdal under strecket.

 

Mossens BK – Hovås Billdal IF 4-0 (2-0)

Precis som toppkonkurrenten Balltorp blev det en stabil 4-0 seger för Mossens BK. Hemma på gräset på Mossens IP satte klubbikonen Axel Sandquist både 1-0 och 2-0 innan halvtidsvilan. Efter paus ökade sedan Karl-Johan Holm på till 3-0 och Mehdi Zerargui satte sedan 4-0.

MBK:s Staffan Qvarfordt sa så här om segern:

”Innan snackade vi om att ha tålamod, göra det vi vet att vi kan och att ha en jävla inställning! De gav oss nämligen en tuff match i första mötet. Vi saknade lite folk idag men det gick bra eftersom vi har en väldigt bred trupp. Vi har tex. en som är lång och en som är kort. En som är snabb och en som är långsam. En som skjuter hårt och en som skjuter löst. En som springer mycket och en som springer lite osv. Det kändes som att båda lagen var lite trevande i början, men vi växte in i matchen allt eftersom. Det kryllade inte av målchanser, men vi satte dit de vi fick och var stabila i försvaret genom hela mathen. Kul med vinst! Jag vill passa på att säga lycka till i fortsättningen Hovås!”

Mossen är tvåa i 5B-tabellen på samma poäng som ettan Väster men med en match mer spelad. Hovås Billdal får kämpa vidare mot nytt kontrakt. Laget är elva med fyra pinnar upp till närmaste laget framför (FC Heden).

 

/Rasta