Igår var det dags för några fler lag från fyrorna och femmorna att kliva in i höstsäsongen:

 

TORSDAG 8/8

4A

FK Kozara – Kortedala IF 1-2 (0-0)

För båda dessa lag var det dock andra höstmatchen som skulle spelas. Båda lagen inledde med segrar där Kozara slog Nol (2-0) och Kortedala besegrade United Africa (1-0). Trots att det var botten mot toppen så var det en jämn match på Gamlestadsvallen. Efter en mållös första halvleken kunde Enis Maljici sätta 1-0 på straff för Kortedala och lite senare utökar Mohamed Liban till 2-0. Kozara reducerade dock ganska omgående genom Hector Svensson men kommer inte närmare.

KIF:s Alisan Agac sa så här om segern:

”Skön och rättvis vinst som gör så att vi sätter press på övriga topplag bakom oss just nu!”

Kozaras tränare Christos Sakalakis hade följande kommentar til bloggen:

”Först och främst en eloge till mina spelare. Adam får hjärnsläpp och får rött kort direkt efter 12 minuter. Samet fastnar i gräset efter 20 minuter och hoppas på minsta lilla skada då han vred knät. Vi släpper in 1-0 på en enligt mig felbedömd straff men KIF hade kunnat få en straff tidigare i matchen så det kanske jämnar ut sig. De gör även 2-0 när när vi börjar att chansa framåt. Vi reducerar direkt till 2-1 och sen så chansar vi ännu mer och det resulterar nästan i poäng då Andres drar ett skott i ribban från 30 meter. Kortedala är nog nöjda med tre poäng men kanske inte så mycket med deras insats men vi gör som sagt ett otroligt jobb på plan och jag är otroligt glad att stå vid sidan om när vi jobbar och sliter som vi gör. Många bra prestationer men vill höja Andres och Exet idag med deras insatser. Vi kämpar vidare.”

Segern skickade upp Kortedala i serieledning i en lite haltande tabell. Kozara är fortfarande under strecket (elva). 

 

5B

Fässbergs IF – Härryda IF 5-0 (0-0)

Fässberg inledde hösten med en storseger mot bottenlaget Härryda men det lossande inte förrän efter pausen. 1-0 kom dryga tio minuter in i den andra halvleken då Tola Ahmed hittade rätt. Tommy Olsen ökade sen på till 2-0 innan Axel Broström Vedin gjorde 3-0. Olsen avslutade sedan målskyttet med att göra både 4-0 och öven 5-0 och därmed alltså svara för ett hattrick

FIF:s tremålskytt Olsen sa så här om segern:

”Börjar hösten på samma sätt som vi avslutade våren. Med tre extremt goa och viktiga poäng. Första halvlek är ganska jämn. Härryda hotar med sin snabbe forward och med några skott utifrån utan att sätta Strömberg i målet på prov. Vi skapar väl kanske den hetaste chansen genom Anton som målvakten gör en bra räddning på. I andra halvlek tar vi över allt mer och lyckas göra fem baljor. Otroligt skönt att starta hösten med tre goa poäng!”

Segern gör att Fässberg fick lite marginal neråt i tabellen och laget är nu åtta. Härryda är fortsatt sist i 5B-tabellen. 

 

Kungsladugårds BK – IF Väster 1-1 (1-1)

Serieledarna IF Väster klev in i höstsäsongen med både nyförvärvet Dennis Bergström och hemvändaren Felix Hermansson från start. Det blev dock en tuff match på Apelsinplan där topplaget fick nöja sig med en poäng trots en man mer i mer än en timme mot Kungsladugård. Hemmalagets kapten Christopher Ulvdalen lyckades få ditt andra gula kort i mitten av den första halvleken och på den efterföljande straffen kommer 1-0 för Väster genom Arvid Liljedahl. Strax därefter kom dock 1-1 genom KBK:s Marcus Weimén. Den andra halvleken blir mållös men det är faktiskt hemmalaget som är närmast mål med en missad straff

KBK:s utvisade kapten Ulvdalen sa så här om matchen:

”1-1 med en man mindre i ca 70 minuter! Tycker vi gör en ruskigt stark match med en man mindre och sett till kvalificerade målchanser borde vi nog haft även tre poäng. Väster börjar med mer boll än oss utan att skapa något jätteläge utöver sina hörnor som de hade en 3-4 farliga på rad. Utöver det vinner vi mycket av närkamperna genom hela matchen, Väster gör 1-0 på straff efter ca 20 minuter kanske vilket innebär mitt andra gula, innan dess har vi tyvärr lyckats bränna ett friläge. Vi hinner ändå med att kvittera innan halvtid och startar andra halvan mycket bra och löser en del lägen genom bra djupledsspel och lyckas få en straff som vi också tyvärr lyckas bränna. Väster äger lite mer boll i slutet av matchen vilket inte e så konstigt efter mycket löp hos oss men åter igen utan att skapa nått jättefarligt.”

Västers tränare Daniel Natanaelsson sa så här om matchen:

”Lagårn spelar väldigt bra försvarsspel matchen igenom. De gör 1-1 på drömmål och bränner två frilägen och en straff. Vi är glada över poängen och missnöjda med vår prestation.”

Resultatet spetsade till toppstriden ordentligt. Väster leder fortfarande, på 29 poäng, men bakom jagar Mossen på 28 och Balltorp på 27. Lägg även till att fyran Näset har 25 poäng och en match tillgodo på de tre lagen framför! KBK är sexa.

 

/Rasta