Så här gick det i helgens 4A-matcher:

 

FREDAG 9/8

Stenkullen GoIK – Nol IK 1-1 (0-0)

Stenkullen hade chansen att närma sig den absoluta toppen av 4A när de tog emot Nol i sin första höstmatch. Efter en mållös första halvlek gav Manuel Storck Nol ledningen i mitten av den andra halvleken. Ledningen stod sig dock bara några minuter innan Felix Martinsson kvitterade för hemmalaget. Matchen bjöd inte på några fler mål utan slutade 1-1

Nols Boban Ilic sa så här om matchen:

”Att det skulle bli en tuff match det visste vi innan, men vi visste även att dagens motståndare har svårt mot oss vilket också stämde. Vi skapar läge och dem försöker med sina långa bollar och skarv. Jämn först halvlek, i andra halvlek skapar vi ännu mer läge då vi till slut gör 0-1 efter mycket fint samspel mellan Mohamed och Nicklas, men det håller sig inte. Dem skjuter första och enda skottet på mål som går via vår spelare och in i mål. Jag tycker vi verkligen borde vunnit men ibland är fotbollen orättvist.”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR och det är även därifrån bloggen har lånat bilden till inlägget.

Stenkullen är fyra i tabellen, fyra poäng bakom serieledarna Kortedala. Viktiga poäng för Nol som inledde hösten med att förlora mot Kozara (0-2). Nol är åtta i tabellen men har bara fyra poäng ner till Kozara under strecket. 

 

Lunden Överås BK – Lerums IS 1-4 (0-1)

Lunden Överås är rejält indragna i bottenstriden och behöver alla poäng de kan komma över men fick gå tomhänta från sin första match för hösten. Hemma på Överåsvallen blev gästerna Lerum för svåra och Lunden föll med 1-4. Isaac Wigermo satte 1-0 för Lerum i mitten av första och nästan direkt i andra kom 2-0 (Imran Khamidov). Lunden Överås svarade dock med en reducering strax efter (Amar Zubcevic) men det blev inte mer spännande än så. Patric Andersson satte istället 3-1 till Lerum innan Rasmus Bielsten avslutade målskyttet med sitt 4-1 mål tio minuter från slutet. 

Lundens Erik Alvhede sa så här om matchen:

”Kul med vårpremiär men tyvärr blev det inte vår match. Trots en hel del träningar efter uppehållet så var det tunga ben på många i hemmalaget. Matchen börjar trevande från båda lagen. Lerum har mest boll men skapar inga större farligheter. Tio minuter från halvtidspaus gör Lerum 1-0 efter ett fint anfall. I paus pratar vi om att fortsätta med vårt låga försvarsspel men också att våga gå lite mer för det offensivt. Vi får en bedrövlig start på andra när Lerum gör 2-0 efter en halv omställning. Efter detta rycker vi upp oss och gör således 1-2. I detta läge är vi verkligen med i matchen och Lerum blir lite ängsliga. 3-1 målet kommer då extra olägligt efter slarv från vår del. Sista 20 märks det att vi inte orkar och Lerum får göra lite vad dom vill. Och man gör 4-1 tillslut. Sammanfattningsvis inte så mycket att säga om, Lerum är bättre än oss och vinner välförtjänt. Nya tag mot Guldheden nästa vecka.”

Lunden Överås är tia i tabellen, en poäng före elvan Kozara. Lerum är på en stabil femteplats

 

FC Komarken – Kode IF 4-1 (2-0)

Kode IF avslutade våren som serieledare men blev av med den placeringen direkt i omstarten då laget oväntat föll mot Komarken i fredags. I mitten av den första halvleken kunde hemmalaget göra både 1-0 (Jafet Menghestab på straff) och 2-0 (Jihad Nashabat). I början av andra kom även trean genom Mohamad Abdulrazek innan Kode hamnade i målprotokollet då Jonathan Hartwig reducerade till 1-3. Det var dock Komarkens dag och då Dilan Hassan (enligt Komarken men inte enligt matchrapporten) satte dit 4-1. 

Komarkens Jafet  Menghestab sa så här om derbysegern:

”En av dem finare segrarna i Komarkens historia, där vi totalt kör över dem, i 90 minuter! Vi följer spelplanen där vi låter dem föra spelet vilket vi vet att de inte gillar, tajtar till i mitten och tänker defensivt före offensiv. Samma fokus i 90 och tror de har ett eller max 2 skott på mål! För ett lag som Kode med deras spetsspelare så är jag nöjd med hur laget tog hand om situationerna. Vi kommer till en hel del lägen och är effektiva, ett mål på straff, ett tiki-taka mål efter en fin kombination med Moha/Jijo, ett solo mål av Moha, viker in och drar till utanför straffområdet och ett mål på fast situation där Dilan skarvar in den! Matchens MVP: Backlinjen, löser i stort sett varje kamp/situation mot deras spetsspelare! Blir aldrig riktigt störda.”

Kodes Jonathan Hartwig hade följande att säga om förlusten:

”Lågt tempo i matchen som gynnade Komarken. Vi kom aldrig riktigt upp i vårt tempo och anfallsspel, vi var det sämre laget och tappade viktiga poäng i toppstriden.”

Kode tappade viktig mark i toppen av tabellen och halkade ner till en tredjeplats. Det är dock bara två poäng upp till ledande Kortedala. För Komarken var det viktiga poäng och laget är nu sexa men det är jämnt i tabellen och det är bara fyra poäng ner till Kozara under strecket. 

 

LÖRDAG 10/8

United Africa FC – SKIF Semberija 1-3 (1-1)

Derby på Bergsjövallen och Semberija tog chansen och hakade på toppracet ordentligt. Det var dock ingen promenadseger mot jumbon United Africa.Viktor Dziike satte nämligen 1-0 för UAFC redan i den elfte matchminuter. Innan paus hade dock Kevin Yamoah kvitterat för Semberiija och i mitten av andra satte även Yamoah 2-1 på straff. Franck Franklin stängde sen matchen med sitt 3-1 mot i 80:e.

Tvåmålsskytten Yamoah sa så här om segern:

”Viktig seger efter ungefär en månads uppehåll, våran förberedelse inför denna matchen har kanske inte varit helt optimal vilket gjorde att en vinst skulle var bra för hela föreningen samtidigt som vi får känna på att vi fortfarande slåss i toppen! Vi vinner rättvist men får en chockstart med att de gör mål tidigt i matchen, sen så vänder vi på det genom två mål av mig, ett i första och en i andra halvlek och Frank som punkterar matchen.”

Semberija är tvåa, bara en poäng bakom Kortedala. UAFC är fortsatt sist i tabellen med fem poäng upp till Lunden Överås över strecket.

 

/Rasta