Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson kollar till det senaste som hänt i division 3 Nordvästra Götaland:

 

Då har alla lag spelat 15 matcher (förutom Kongahälla / Hestrafors) och det återstår nu bara 7 omgångar av serien.
I toppen ångar FRÖLUNDA på mot Div 2, efter att bara ha torskat 1 match av 15 ser jag det som en omöjlighet att man på de sista  7 skulle förlora 2 samtidigt som närmast jagande LANDVETTER tar full pott.. nej den som är fest ansvarig i VF kan nog börja boka lokal för segerbankett senare i höst.
Gällande kvalplatsen har LIS nu greppet om den och lyckas man i omgång 17 (24(8) besegra ANGERED borta då de möts är den säkrad… vid A.A seger kommer det bli fight ända in i sista omgången.
Gällande bottenfighten så tog ju HBFC en monumental viktig seger i helgen och jag tror att man tillsammans med VIRGO kommer lösa de poäng i avslutningen som krävs för nytt kontrakt.
Även om GÅRDA tog en extrem viktig victoria senast tror jag tyvärr att man gör LERKIL sällskap ur serien… då återstår det för lagen DALEN, JONSERED, HESTRAFORS, KONGAHÄLLA att undvika nedflyttning, för jag tror att det kommer stå mellan dessa lagen
Alla ovan nämnda lag drars ju med sina problem om man säger så… DALEN är ruskigt beroende av att Bita Bångens levererar, IKK kommer ha minst 2 avtägningar i den tuffa matchen mot ANGERED, Mv problemet i JONSERED, tufft att lägga ansvar på en orutinerad 15 åring samt HESTRAFORS som nog mår riktigt dåligt då man själv hade ambitioner om att slåss om de 3 översta platserna men nu indragna på riktigt i botten.
Litet kort svep av senaste matcherna:
GÅRDA – KONGAHÄLLA 4-1
100 åringen studsade tillbaka efter debaclet mot LERKIL och tog en absolut nödvändig seger mot IKK.
Spelande tränaren Runeman fanns återigen med på planen och fick äran att avsluta målskyttet i matchen med sitt 4-1 mål
Tufft för IKK som hoppades att nyförvärvet Tommie Veljovic skulle inbringa lite stabilitet till defensiven så släpper man 4… må vara att det blev tuffare med 2 röda kort i minut 71 så att det ramlade in 2 bollar på slutet kanske hade sina förklaringar
JONSERED – DALEN 3-2
Även JONSERED studsade tillbaka direkt då man snöpligt tappade en 2-1 ledning till torsk mot LIS senast men nu vann med med samma siffror mycket tack vare 2 mål signerade Ali Selim.
HESTRAFORS – LANDVETTER 0-4
Det går riktigt tungt för Bollebygds stolthet och i och med förlusten trillade man nu ner på negativ kvalplats.
LIS gjorde 2 mål i vardera halvlek och segern var aldrig i fara, Lucas Moberg är glödhet i Landvetter och har haft en bra vecka som genererat 3 mål på 2 matcher
FRÖLUNDA – VIRGO 6-0
Game – Set – Match och tennis siffror för serieledarna och det var lite som Nadal vs Ymer på grus… klass skillnad.
Mål på matchens första avslut och sedan var manegen krattat för en enkel 3 poängare 
Bredden på VF´s trupp imponerar och man har 5 olika målskyttar i denna match, Petrit Zhubi som växlat upp rejält blev 2 målsskytt. Bilden till inlägget är lånat från Frölunda-bloggen Grönvita Staden
ANGERED – LERKIL 8-2
A.A var grymt besvikna efter förlusten mot Virgo, hade Lerkil fått luft under vingarna efter att ha tagit sin första seger mot Gårda, svaret blev… en total överkörning där A.A vinner med 8-2 !!
1-1 i paus men i andra halvlek fick speakern på Hjällbovallen plocka fram kulramen för då haglade det in 8 mål.
Angereds skyttekung Frederick Oferi bänkades och jag kan tänka mig att han knöt näven extra hårt i träningoverallen under de första 45… för när han väl kom in efter paus noterades han för 3 mål + 2 assist, hyfsad respons och ett bevis på att han tog ”petningen” på rätt sätt.
KÅLLERED – HBFC 1-2
Så fick då äntligen HBFC sin revansch för vårens möte som var en hemsk historia med ett 0-3 underläge efter knappa 20 min.
Men på Kållered Sportcenter gör man en bra match och vinner välförtjänt med 2-1 och inkasserar 3 sköna pinnar och lite arbetsro.
Kållereds Coach Hayek var imponerad av HBFC:
HBFC har inget med bottestriden  att göra.
Deras första 20 min är ruggigt bra och knappt något lag i serien som kan matcha.
– – – – – – – – – – – – – – – –
Avslutar med lite silly nyheter kring våra lag.
KONGAHÄLLA har som jag nämnt i texten ovan förstärkt med mittbacken Tommie Veljovic som närmast kommer från FC Trollhättan men har även ett förflutet i ÖIS / Sävedalen
VIRGO tappar sin ”fixstjärna” Karl Oskar Korenado som väljer att ta steget över till ASSYRISKA. BK
JONSERED tappar sin duktige ytter mittfältare Tobias Wahlgren som värvats av div 1 laget UTSIKTEN.
FRÖLUNDA tappar mittfältaren Tim Severin som blir kvar på Ruddalen men med ASSYRISKA. BK som ny arbetsgivare
Man breddar även truppen genom att hämta in Theodor Hult Berenyi född 99 som kommer från QVIDING och kan användas i de flesta offensiva positionerna.
/ Bendinho