Så här gick det i helgens 4B-matcher:

 

FREDAG 9/8

Askims IK – IF Mölndal Fotboll 13-0 (3-0)

Trots att bara skiljer några placeringar i tabellen mellan Askim och Mölndal så rann det iväg ordentligt på Kobbegården i fredags. I mitten av första kunde Patrick Abrahamsson göra både 1-0 och 2-0 och strax innan paus kom även trean (Petter Bylin). Efter paus gjorde dock Askim inte mindre än tio mål och kunde till slut alltså vinna med 13-0! Abrahamsson gjorde tre och slutade alltså på fem. Övriga mål i den andra halvleken gjordes av Jamie Jansson (2), Andreas Lundin (2), Amar KurspahicFelipe Robles och Serdar Kaymaz. Det ska tilläggas att Mölndal åkte på ett rött kort i mitten av andar vid ställningen 8-0. 

Femmålsskytten Abrahamsson sa så här om storsegern:

”Mölndal kom från att förlorat en tight match mot Älvsborg med 2-3 så vi förväntade oss en tuff match. Men vi spelade riktigt bra från minut 1 och lät dem inte låna boll. Efter att vi gjort 5-0 slutade Mölndal spela och det kunde ganska enkelt rinna iväg. Då brände vi även ganska många lägen! Vi har en bra känsla i laget nu och har även en bra form där vi spelat riktigt bra senaste matcherna (om man bortser från 2:a halvleken mot Björkö). Så tror och hoppas vi kommer börja klättra i tabellen nu!”

Askim är nia men har bara två poäng ner till Mölnlycke-Sjövalla under strecket. IF Mölndal är sist i tabellen och har åtta poäng upp till de närmaste lagen framför.

LÖRDAG 10/8

Älvsborg FF – Öckerö IF 1-3 (0-1)

Serieledarna Öckerö fick en perfekt start på hösten då de lämnade Påvelund med tre poäng i lördags. Alexander Simonsson inledde målskyttet när han gav ö-laget ledningen i mitten av första. 1-0 stod sig till mitten av andra då Victor Nystedt ökade på till 2-0 och med dryga tio kvar kom även 3-0 (Erik Gustafsson). Albert Jörnvik satte sen ett tröstmål på frispark för Älvsborg.

ÖIF:s tränare Andreas Larsson hade följande att säga om matchen:

”Skönt att vara igång igen och ännu skönare att starta med tre poäng. Matchen startar vi bra med rappt passningsspel som ger oss mycket bollinnehav på offensiv planhalva och ett ledningsmål efter 20 minuter. Andra delen av halvleken kommer Älvsborg tillbaka och får tryck på oss genom frisparkar och långa inkast som dem öser in i vårt straffområde. Vi löser dock detta bra utan att släppa till några chanser förrän de sista 5 minuterna då dem skapar två stora chanser där Koffe räddar den ena och de bränner den andra. I andra halvlek är det ganska jämnt där båda lagen har chanser innan vi gör 2-0 med 20 minuter kvar och efter det kan vi kontrollera matchen med mycket bollinnehav på offensiv planhalva och sätter 3-0 med 10 minuter kvar. Älvsborg får in ett tröstmål i slutet på en fin frispark från deras nr.9 som jag också tycker var deras största hot matchen igenom. Bra seger för våran del i en match där Älvsborg absolut var farliga men inte tog tillvara på sina chanser.”

Öckerös matchrapport hittas HÄR.

ÖIF leder 4B, en poäng före Velebit men då har ö-laget en match tillgodo. ÄFF är fyra, men har hela tolv poäng upp till serieledarna.

 

KF Velebit – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 2-0 (1-0)

Velebit befäster sin topplacering och inledde hösten med en 2-0 seger på Bravida mot Mölnlycke-Sjövalla. 1-0 kom precis innan paus genom Kassim Coaney och tvåan kom precis i början av andra (Dejan Gavrilov).

Velebits 1-0-skytt Coaney sa så här om höststarten:

”Första matchen efter uppehållet alltid lurigt speciellt när 90% av laget vart i Kroatien i minst fyra veckor och vågen visar väldigt mycket + på några. Men vi kom väldigt taggade och revanchsugna efter första matchen mot Mölnlycke (matchen som spelades i total mörker) vi är det bättre laget från första till sista minut. Matchen slutar fullt rättvist med 2-0 och det är lite i underkant att vi bara får in två bollar, men viktigaste idag var att få igång alla igen och 3 p! Vi fortsätter tugga på och tar en match i taget.”

Velebits matchrapport hittas HÄR.

Velebit är tvåa i tabellen, en poäng bakom ledande Öckerö men med en match mer spelad. För Mölnlycke-Sjövalla ser det betydligt jobbigare ut då de är elva och i nuläget alltså på nedflyttningsplats.

 

Kärra KIF – Sandarna BK 3-1 (1-0)

Kärra tog en fin seger hemma på Klarebergsvallen i omstarten i lördags. Lagets kapten Nicklas Reitz satte 1-0 i mitten av den första halvleken. Hemmalaget ökade sedan på med både 2-0 och 3-0 efter paus genom dubbla mål av Jonathan Brusberg. Sandarnas kapten Tom Martinsson Ngouali fick sen in ett sent tröstmål.

Kärra KIF:s Reitz sa så här om segern:

”Tycker att vi egentligen är bättre hela matchen faktist. Kunde gjort båda 4-0 och 5-0. Sen hade dom väl lite tryck sista 10 minuterna men absolut inget märkvärdigt. Bra match efter uppehållet och får med oss 3 pinnar. Tuggar vi vidare och tar fler vinster!”

SBK:s målvakt Erik Johansson hade följande att säga om förlusten:

”Tråkig att börja höstsäsongen med förlust. Men Kärra var bättre än oss och vinner rättvist. De vinner närkamperna och andrabollarna och kändes hetare än oss. När dom gör 3-0 tidigt i andra och känns matchen ganska död och vi orkar inte trycka upp och störa dom. Bara att titta framåt och ta nya tag nästa vecka!”

Segern gjorde att Kärra KIF klev förbi just Sandarna i tabellen (förvisso endast på målskillnad). Kärra är nu femma med SBK återfinns på en sjätteplats. 

 

/Rasta