Så här gick det i helgen i våra division 5-serier:

 

FREDAG 9/8

5A

Romelanda UF – IF Vardar/Makedonija 1-1 (1-1)

Det blev oavgjort när Romelanda och Vardar/Makedonija drog igång sin höstsäsong på Romevi i fredags. Matchens båda mål kom i den första halvleken där Rasmus Ottosson satte 1-0 för hemmalaget och Ismar Bilajbegovic kvitterade några minuter innan halvtid.

RUF:s målvakt och assisterande tränare Björn Sjösvärd hade följande att säga om höstpremiären:

”Sett till vår spelmässiga insats så får man vara nöjd med kryss och en poäng. Vardar har ett övertag i bollinnehavet och är riktigt bra framförallt i slutet av första halvlek. Sedan har vi ändå inte riktigt marginalerna med oss. Med fem minuter kvar blåstes ett friläge bort från oss för offside på ett inkast. Domarteamet erkände efteråt att de gjort ett misstag, och man kan inte annat än att köpa att det blir så ibland – men det känns ju lite bittert ändå. Spelmässigt får vi hoppas att vi lyfter oss lite under hösten, idag var det väl sådär. Men nu är vi i alla fall svårbesegrade och tuffa att möta. Man brukar ju ibland prata om att man ska ”vila med boll”. Jag vill påstå att vi i RUF vilar UTAN boll! Vill man se vacker bonnfotboll så rekommenderar jag en tripp ut till Romevi (för övrigt en anläggning som är en av lokalfotbollens riktiga pärlor).”

Vardars Kristijan Trajanovski sa så här om matchen:

”Första matchen efter uppehållet, det blev kryss. Jag tycker att vi gör en bra match. Vi var snäppet bättre en Romelanda, men hade svårt att skapa lägen. Vill ge en stor eloge till den kvinnliga huvuddomaren, väldigt jämn och rättvis.”

RUF:s matchrapport hittas HÄR

Båda lagen återfinns på den undre halvan med Vardar som sjua och RUF som åtta. Vardar har dock fem poäng och en match tillgodo på RUF.

 

Finlandia/Pallo AIF – Björndammens BK 3-1 (1-0)

Hemmalaget inledde målskyttet på Tuvevallen efter dryga halvtimmen när Martin Erenstedt höll sig framme på en hörna. I andra kunde sin Finpa går ifrån till 3-0 efter dubbla straffmål av André Kapella. I slutet av matchen fick Björndammen in ett tröstmål genom Aleksander Petrovski.

Finlandia/Pallo AIF:s ena tränare, Kenneth Lindfors, sa så här om segern:

”Skönt att få börja höstsäsongen med en seger. Det var en match jag tycker att Björndammen var det lag som startade bäst och hade ett par hörnor varav den ena har dom nick i farligt läge som för vår del går utanför målramen. Annars så märktes att det har varit ett uppehåll med ganska taffligt spel stundtals. En ca 15-20 minuter tycker jag att vi tar kontroll på matchbilden och skapar ett par halvlägen och ett riktigt bra läge där skottet tar i ribban. Efter ca 35 minuters spel så får vi en hörna som Tobias Ekman når högst på som målvakten räddar men Martin Erenstedt slår in returen från nära håll. Vi har kontroll på motståndarna i vårt försvarsspel och hotar mer och mer i anfallsspelet men vi gör inga fler mål i första. Nästan direkt i inledningen av andra så får vi en straff när Richard Olsson rivs ner bakifrån och som Andre Kapella förvaltar säkert. Vi fortsätter att kontrollera matchbilden som vi vill, även om jag tycker att vi slarvar lite stundtals. I den 75 minuten får ytterligare en straff när Ludvig Hedström bryter igenom och glidtacklade bakifrån i skottögonblicket. Även denna straff förvaltas av Kapella som sätter bollen i mål igen. Matchen dör lite i och med 3-0 med bara kvarten kvar. Med bara ett par minuter kvar får Petrovski ett läge som han sätter elegant i mål, borde dock varit avvindat för offside men mål blev det oavsett. En ganska komfortabel seger till slut och en hyfsat bra taktisk genomförd match av laget idag och vi är nöjda med de tre poängen. Skönt att vara igång igen! Önskar Björndammen lycka till i resterande av serien.”

BBK:s kapten Gustav Ågren sa så här om förlusten:

”Dåligt genomförd match och man märkte att det var första bollkontakten på ett par månader för oss. Vi behöver få igång laget till hösten nu om vi inte ska cementera oss i bottenskiktet.”

Finlandias matchrapport hittas HÄR

Finlandia/Pallo AIF är med riktigt bra i toppen av 5A och är tvåa, fyra poäng bakom ledande Ytterby. Det är också noterbart att Finpa förstärkt på målvaktssidan med Eric Uhrlander (senast från Onsala BK men förflutet i Härryda IF) och har även fått tillbaka Erik Dahl som haft ett uppehåll.

BBK har det betydligt tyngre och laget är nia i tabellen.

 

LÖRDAG 10/8

5A

Hönö IS – Angered MBIK 0-4 (0-1)

Det blev en tuff omstart för bottenlaget Hönö IS för Angered kom på besök i lördags. Gästerna ledde i paus med 1-0 efter mål av Mattias Yildirim. En bit in i andra kom sen både 2-0 (Ahmed Omeirat) och 3-0 (Yildirim igen). Hönö orkade aldrig riktigt hota och i slutet kom även fyran (Tariq Khalaili). 

Tufft alltså för Hönö som är sist i 5A-tabellen. Med bara ett lag som åker ur så lever dock hoppet då Floda bara är en poäng före. Angered är med i toppen som trea men är sex poäng bakom ledande Ytterby.

 

SÖNDAG 11/8

5B

Donsö IS – Näsets SK 5-5 (1-2)

Det bjöds på ett rejält målkalas på Donsövallen i söndags när Näsets SK kom på besök. Gästerna fick en drömstart med 2-0 redan efter tio minuter! 1-0 kom på ett självmål och 2-0 gjorde Casper Jonasson. DIS vaknade dock till precis innan paus när Albert Hansson reducerade till 1-2 med sitt 17:e mål för säsongen. Jonasson satte dock 3-1 för NSK tidigt i andra innan Donsö svarade för inte mindre än tre raka mål! Olle Backman gjorde 2-3, Erik Kristensson kvitterade och Hansson satte 4-3 på straff! Dramatiken var dock inte slut utan Näsets Dennis Strandberg såg ut att bli matchhjälte då han satte 4-4 och med bara sex minuter kvar även 5-4! Hemmalaget fick dock sista ordet när Kristensson blev tvåmålskytt med sitt 5-5 mål!

DIS ena tränare, Daniel Fhager, sa så här om matchen:

”Ja vad säger man…både vi och Näset startade matchen med offensivt tänk från start. Tänk två boxare som utan gard går in och vevar. Näset ledde efter 9 minuter med 2-0 och såg ut att vinna på knock out. Det var en väldigt chansfylld match och båda lagen kunde gjort fler mål i första halvlek. Som tur var kom vi in i matchen bättre och gjorde ett innan pausvilan. Bra snack i halvlek men det tog mindre än en minut innan Näset gör 1-3. Vi börjar vinna mer dueller och hittar mer och mer bollar till våra forwards vi gör sedan 3 raka mål och leder med 4-3. Näset är hela tiden farliga och gör 4-4 på hörna och sedan även 4-5 i slutet. Med fåtalet minuter kvar snurrar Albert runt sin gubbe i straffområdet och skjuter lågt. Målvakten räddar men Erik stöter i bollen och 5-5 är ett faktum. Matchen slutar oavgjort och det kunde verkligen slutat hur som helst. Näset är riktigt vassa framåt och har många individuellt duktiga spelare. Gör man 5 mål framåt så skall man vinna en sådan här match…så tyckte nog båda lagen. Kul match om man är lagd åt det hållet men något italienskt Catenaccio försvar var det inte tal om idag.”

NSK:s lagkapten Vasileios Liolios hade följande att säga om matchen:

”Riktigt svängig match idag där båda lagen gör det bra offensivt men klart sämre i försvaret. Kändes tungt när man klev av plan efter Donsös sena kvittering, men sånt är livet. Vi spelade stundtals riktigt fin fotboll vilket vi tar med oss till nästa match hemma mot Heden. Fina prestationer av våra unga killar idag som sakta men säkert visar framfötterna och karaktär när det blir tungt och jobbigt för oss i matchen. Måste tacka Donsö för en riktigt kul match! Ingen supporter kan ha lämnat Donsövallen missnöjd.”

När det gäller just Näset ska det nämnas att de tappade duktige Victor Kalasho under sommaren då han blev klar för division 2-laget Husqvarna FF. Uppenbarligen verkar dock offensiven klara sig ändå. NSK och Donsö ligger bakom topplagen och jagar. Näset är fyra (tre poäng bakom ledande Väster) och DIS är femma (sex poäng bakom Väster).

Som vanligt hittas bilder från matchen på Skärgårdsfotboll och det är även där bloggen har lånat bilden till inlägget.

 

/Rasta