6C var först ut av sexorna när det igår vankades GP-matchApelsinplan:

 

MÅNDAG 12/9

Önnereds IK – SK Argo/Masthuggets BK 6-0 (4-0)

Serieledarna Önnered tog emot Argo/Masthugget hemma på Apelsinplan (dock på konstgräset då naturgräset inte var spelbart). Trots att Önnered toppade tabellen efter våren så var det utan en riktig målskytt och utan att ösa in mål. Istället var det defensiven (sju insläppta på elva matcher) som tagit ÖIK till toppen. Igår visade dock ÖIK upp både en sprudlande offensiv, en målgörare och en fortsatt stabil defensiv. ÖIK var spelförande direkt från start även om Argo/Hugget stack upp ibland, särskilt på fasta situationer. Efter en kvart kom dock hemmalagets första mål efter slarv i Argo/Huggets backlinje och ÖIK:s nyförvärv Gustav Bye presenterade sig. Bye fick måtta utanför straffområdet och tryckte dit 1-0 bakom Robin Staaf. Hemmalaget fortsatte att trycka på och efter en halvtimme satte Bye 2-0 efter ett inspel från kanten som han tryckte upp i nättaket. Argo/Hugget hade väl några halvchanser men precis innan paus dödade hemmalaget matchen. Efter en fin upprullning satte Bye sitt tredje mål från nära håll och bara minuten efter kom fyran då Bye enkelt stötte in bollen efter passivt försvarsspel. Den andra halvleken spelades mest av och Arthur Oresjö satte 5-0 på straff och Bye (vem annars) satte 6-0 i öppen kasse efter mer slarv av Argo/Hugget.

En odiskutabel seger för Önnered som alltså hade en femmålsskytt i nyförvärvet Gustav Bye. Bye kom senast från 4B-laget Mölnlycke IF, där han dock knappt spelade under våren. Han har dock meriter sen innan från bland annat Askims IK och Göteborgs FF.

Argo/Huggets matchrapport hittas HÄR och ÖIK:s HÄR.

Önnered leder alltså 6C, sex poäng före Tynnered. Argo/Masthugget är femma.

 

/Rasta