Alla tre topplagen i 4B var igång igår!

 

TISDAG 13/8

KF Velebit – Öckerö IF 2-1 (2-0)

Toppmöte i 4B på Velebit IP igår när tvåan KF Velebit tog emot ettan Öckerö IF. Båda lagen hade inlett hösten med trepoängareVelebit slagit Mölnlycke-Sjövalla (2-0) och Öckerö vann över Älvsborg (3-1). I gårdagens match var det hemmalaget som öppnade målskyttet redan efter sex minuter när Denis Gavrilov satte en straff fram till 1-0. Efter ca en halvtimmes spel kom även 2-0, målskytt Kassim Coaney. En kvart in i andra blev hemmalaget reducerade till tio man efter en utvisning men ÖIF:s reducering kom med bara minuter kvar (målskytt Gustav Claesson) och då hade Velebit precis fått ännu ett rött. Ö-laget kom dock inte närmare och Velebit tog alltså en fin trepoängare.

Velebits Emilio Rossi sa så här om segern:

”En otroligt viktig match, där det gällde att vinna eller så var serien i princip över. Vi inleder mycket bra, kommer runt på kanterna och det dröjer inte länge innan jag droppar en djupledsboll på Kassim som blir neddragen av målvakten med straff om följd. Straffen sätts säkert i mål av Denis G. Vi fortsätter att skapa, dock inte utan att Öckerö är ofarliga. Runt 35:e kommer 2-0 via en hörna där Kassim bombnickar in den i mål. I andra halvlek börjar vi fortsatt bra, skapar lägen men får tyvärr ett rött rätt tidigt vilket gör att Öckerö får lite tryck. Vi står emot bra, men får ytterligare ett rött med 15 kvar. Då trycker dom fram allt som finns och de blir otroligt jobbigt. 2-1 Kommer och de är ytterst nära 2-2 i sista sekunden. Men vi håller undan och en otroligt viktig seger är ett faktum.”

ÖIF:s Victor Nystedt hade följande att säga om förlusten:

”En seg förlust, då vi är nära på att kvittera flera gånger. Första halvlek är det Velebit som är hungrigare. Dem skapar mycket, speciellt genom Emilio Rossi som gör en kanon förstahalvlek. Vi spelar stundtals rätt fin fotboll men kommer tyvärr inte till några jättelägen. Velebit får in 1-0 på straff och 2-0 på hörna. Andra halvlek startar och vi känns mer på hugget. Börjar komma till lägen och får Velebit ur balans. De får två röda mot slutet och vi trycker framåt med allt vi har. Men tyvärr räcker inte det, matchen slutar 2-1 och Velebit går upp i serieledning. Ser fram emot att möta dem igen hemma på Prästängen.”

Velebits matchreferat hittas HÄR

Segern innebar att Velebit övertog serieledningen och är nu två poäng före Öckerö. Det ska dock tilläggas att ÖIF har en match tillgodo och lagen ska dessutom mötas ännu en gång under hösten!

Noterbart är även att ÖIF har fått tillbaka duktige Fernando Martins De Souza. Anfallaren har dock haft ett uppehåll från fotbollen men gjorde fina 34 mål på 43 seriematcher säsongerna 2016 och 2017 för ö-laget. 

Som vanligt hittas bilder från matchen på Skärgårdsfotboll där bloggen även lånat bilden till inlägget. 

 

Göteborgs FF – Mölnlycke IF 4-2 (2-1)

Bakom Velebit och Öckerö jagar trean Göteborgs FF och de var också i farten igår. Hemma på Majvallen blev det tre pinnar mot gästande Mölnlycke IF. Det var bottenlaget Mölnlycke som inledde målskyttet när Robert Reutherborg hittade rätt efter 13 minuter. Innan paus hade dock GFF vänt efter mål av Charles Palmborg och Jonas Tingberg. Direkt i andra kom sen även 3-1 (Teodor Nastevski Lindström) och halvvägs in i den andra halvleken fick även MIF en spelare utvisad. Trots detta blev det lite nerv på slutet då Markus Landén reducerade för MIF med dryga kvarten kvar. Det var dock hemmalaget som skulle avsluta målskyttet när nyförvärvet från Utbynäs, Robert Hedelin, satte sitt första mål för sin nya klubb på övertid. 

GFF:s Rami Kurdali sa så här om matchen:

”Vi gör en ok match tycker jag, första halvlek är vi bättre än Mölnlycke och leder matchen rättvist. Andra är något jämnare trots att dem får en man utvisad och jag tycker matchen blir onödigt spännande på slutet innan vi lyckas trycka in 4:an och spiken i kistan. Gnällig match med en del fula dueller och efterslängar men vi har kontroll på Mölnlycke och vinner rättvist ändå.”

MIF:s kapten Landén hade följande att säga om förlusten:

”Tuff match i höstpremiären. Tycker det är en ganska jämn match över 90 minuter där GFF har mer boll än vad vi har. Små marginaler i deras favör avgör denna match. Vi har chansen att sätta 2-0 men istället gör det 1-1 i anfallet efter. Vi släpper ett par billiga mål men fortsätter kriga och lyckas både reducera och nästan kvittera trots en man mindre sista 25. Vi har ett par bra lägen för att göra 3-3 men istället kontrar det in 4-2, sådant händer när man tvingas blotta sig. Jag tycker att vi gör det bra och förtjänar en poäng sätt till målchanser. Bara att ta med oss av detta så kommer det bli flera segrar framöver! Önskar även GFF fortsatt lycka till i toppstriden!”

Det är riktigt jämnt i toppen nu och GFF är trea men är bara två poäng bakom Öckerö och fyra bakom ledande Velebit. GFF har dock en match tillgodo på just Velebit

Betydligt tyngre för Mölnlycke IF som är tia och bara är på rätt sida nedflyttningsstrecket tack vare målskillnad

 

/Rasta