Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson kollar läget inför helgens matcher i division 3 Nordvästra Götaland:

 

Tiden rullar på och varje poäng framöver kommer bli grymt viktigt för likt de senaste 3 åren är denna serie en riktig tight historia, och vi har som vanligt både en het topp & bottenstrid.
I helgen som kommer skall det spelas 6 matcher fördelat på 5 fredagsmatcher samt en lördags fight.
Om vi lägger lördagsmatchen åt sidan för där tror jag bara FRÖLUNDA åker ned till Ledet och hämtar hem 3 lätta pinnar mot LERKIL oavsett om man roterar i sin start XI.
Fredagen är desto mer intressant där de 2 lagen som jagar kvalplats uppåt stöter på desperata lag på nedflyttningsplats.
Matcherna jag talar om är:
  • LANDVETTER – GÅRDA
  • KONGAHÄLLA – ANGERED
LANDVETTER har inte råd att gå på några minor utan det känns extremt viktigt att ta en seger och hålla avståndet ned till ANGERED som man möter borta i omgången som följer, tar man en seger mot ett GÅRDA som måste gå all in för att jaga ikapp uppåt så har man har satt sig i en bra sits att i kommande match åka till Hjällbovallen och spela på resultat… för att hålla avståndet nedåt till A.A…
MEN då måste ju i sin tur ANGERED lösa sin tuffa bortamatch i Kungälv mot ett KONGAHÄLLA som parkerar på nedflyttningsplats för att ha chansen att komma närmare LIS.
Kongahälla kommer från en jobbig historia mot Gårda där man torskade med 4-1 samt fick 2 spelare utvisade nämnligen Douglas Montonen + Johan Kaage som defenitivt kommer saknas mot A.A
ANGERED gjorde som de flesta lag gjort i år processen kort med Lerkil och stänkte in 8 mål, garanterat skönt för Coach Sjöqvist som har muttrat lite om att effektiviteten har saknats…
LURIG MATCH på förhand där båda lagen måste vinna… men vågar man satsa fullt ut i vetskapen om att en förlust hade vart ödestiger eller går man all in och bara kör, jag tror på det sistnämnda och drar till med att publiken på plats på Kongevi MINST får se 5 mål….
VIRGO – KÅLLERED
2 lag som möts där jag tror att Coacherna i båda lägren har predikat samma sak inför matchen.. REVANSCH !!
Båda lagen kommer från förluster och för Virgo hade en seger varit riktigt go då 2 andra lag runt dem i tabellen möts och för KSK är det nog absolut sista chansen att haka på i kvalracet, vid förlust får man börja kika nedåt över axeln…
DALEN – HBFC 
3:e gången gillt tror jag har varit ledordet för Ahlgrens Arme i veckan då man inlett hösten med 2 raka torsk, och en vinst  hade ju gjort så att man fått åtminstånde lite luft neråt…
HBFC fick mycket beröm för sin insats senast och man är väl införstådda med om att det är en ”6 poängsmatch” mot DALEN som väntar, vinst och marginalen till Dalen är 6 pinnar, förlust och båda lagen på 22 p.
JONSERED – HESTRAFORS
Sjukt viktiga poäng på spel framförallt för Hestrafors som hamnat i en sits man ej trodde på inför serien, 
Man spände bågen lika högt som en Robin Hood på jakt i Sherwoodskogen och allt annat än en bättre placering än förra årets 3:e plats skulle nästan kännas som ett misslyckande… och nu står man här inför omgång 16 med skit upp till knäna.
Tufft mentalt att ställa om för bottenfight när man var inställd på toppstrid, oavsett en GRYMT viktig match för Bollebygds grabbarna.
Den stora frågan för mig är vem som vaktar kassen hos Jonsered, rutinerade Kevin Golestan (bilden) eller unga framtidslöftet Simon Järnebring (15 år)
I och för sig har Tobbe W varit skadad sista veckorna men vem kliver in på yttermittfältet nu när chansen ges och fyller den luckan ?
/ Bendinho