Igår drog 6B igång och det var även ett par 5B-matcher:

 

ONSDAG 14/8

5B

Hovås Billdal IF – Kungsladugårds BK 4-1 (1-0)

Bottenlaget Hovås Billdal tog en riktigt viktig seger igår och har nu häng på lagen fram i tabellen. Motståndarna Kungsladugårds BK kom från en fin 1-1 match mot serieledarna Väster men fick alltså lämna Hovåsvallen utan poäng. Hemmalaget kunde vinna matchen med 4-1 efter 1-0 i paus. 

KBK:s kapten Marcus Weimén sa så här om matchen:

”Ett steg framåt i matchen mot Väster förra veckan. Tretton steg bakåt i matchen idag. Vi får inte ut någonting framåt på 90 minuter. Hovås Billdal krigar för poängen och vi tyckte mest att mattan var lite långklippt och inte så rolig att spela på. En startelva frånvarande men givetvis skall vi stå upp bättre för varandra.”

Hovås Adam Kling hade följande att säga om den viktiga trepoängaren:

”Skönt att studsa tillbaka efter raset mot Mossen förra veckan med att göra en riktigt bra match. Stabilt bakåt, vi släpper inte ett läge under första halvlek vad jag kan minnas. Successivt börjar vi få lite rull och skapar chanser, lite snål utdelning men kan gå in i halvtid med 1-0. I andra gör vi en något sämre halvlek spelmässigt men tar vara på chanserna som dyker upp och är starka i egen box när Lagårn kastar långt. Viktigt att ta in några pinnar och få häng inför höstens bottenstrid!”

Hovås Billdal är fortfarande elva och på fel sida strecket men har nu bara en poäng upp till tian FC Heden. Dessutom är de nu fem poäng före jagande jumbon Härryda.

KBK återfinns på en sjätteplats.

 

IF Väster – Fässbergs IF 2-0 (1-0)

På gräset på Åkeredsvallen studsade serieledarna Väster tillbaka från poängtappet i förra omgången och vann mot gästande Fässberg. Robin Axéll gav Väster ledningen i mitten av den första halvleken och precis i slutet av matchen gjorde Robert Eckerman 2-0. 

Västers Anton Vilstrup hade följande att säga om segern:

”Perfekta förutsättningar i kvällssolen på Åkeredsvallens matta som är i greenskick. Full respekt för Fässberg med fin formkurva men vi var övertygade om att vi med en god insats skulle kunna stå som segrare. Inledningen är dock långsam och vi vaknar väl till först när vi tar ledningen efter en kantfrispark genom Eckerman. Får lite välbehövlig energi och pressar på för att utöka innan pausvilan, men resultatet står sig. I andra trummar vi på, rullar boll och har det rätt trevligt. Min käre mittbackskollega Ullet var på utflyktshumör och tog ett par frejdiga offensiva turer och Gabbe var tillbaka med den äran. Bäst på plan var kanske ändå Jake. Ovärderlig! Det känns väldigt kontrollerat halvleken igenom men Fässberg kommer trots det upp i ett par farliga kontringar varav en tvingar Viktor till en finfin räddning med lite hjälp av ramverket. När Robin sedan satte 2-0 på stopptid var saken biff! Vi når ännu inte vår fulla potential men med lite bättre kontinuitet under hösten ska vi definitivt fightas om seriesegern. Tackar Fässberg för motståndet och önskar dem lycka till i fortsättningen!”

FIF:s lagledare Jonas Gustafsson hade följande att säga om matchen:

”Väster var vassare och gjorde mål när de tog över efter 30 minuter i första. Fram till dess hade Fässberg haft ganska mycket boll och även några chanser som man inte får missa om man möter topplagen. I andra ökades intensiteten och det stod och vägde men vi kunde inte avsluta i mål. En fin individuell prestation gjorde ställningen till 2-0 i matchens sista spark.”

Väster leder 5B, tre poäng före Mossen. FIF är åtta

 

6B

BK Skottfint – Västkurd BK 2-4 (1-1)

Det var topplaget Västkurd som tog ledningen på Bravida när Korab Bakraqi satte 1-0. Bara minuter efter kvitterade dock Skottfint genom Jonas Taube och den ställningen stod sig halvleken ut. 1-1 stod sig också ganska långt in i andra innan VBK kunde gå ifrån. Dilér Deveci satte 2-1, Nassim Ben Sassi gjorde 3-1 strax efter innan Hakan Celik utökade till 4-1. På övertid satte sedan Skottfints Gabriel Solomon Hagan matchens sista mål. 

Skottfints Isak Gerth (som alltså är tillbaka i den blågula tröjan) sa så här om matchen:

”Tråkigt med förlust men roligt att vara tillbaka på planen igen för min del. Tycker att vår första halvlek var bra, vi är tajta bakåt och har bra rull på bollen. Vi kommer till farliga målchanser men har svårt att sätta dit den. I andra halvlek är det tungt för oss. Då var det tydligt att semestertiderna var slut och energin inte räcker till. Västkurd får mer yta att spela på och trycker ner oss rejält. Det blir 4-2 till Västkurd och vi laddar om för nästa match.”

VBK:s målvakt Robin Magnusson Otter sa så här om matchen:

”Skottfint började matchen mkt bättre än första mötet med högt tempo och ville framåt var i banan. Vi var på samma bana Att vi ville hålla i boll och försöka ha så bra bolltempo det går. Det sker lite sporadiska chanser som inte är helt ofarliga men deras målvakt är som en vägg denna machen. Vi lyckas göra 0-1 på en välslagen hörna när det cirka är mindre än 10 min kvar av första halvlek. Men det håller inte i sig länge innan dom vinner en duell och får ett friläge som dom förvaltar bra. Andra halvlek går vi ut och skall öka tempot och det går rätt bra i många uppspel. Dom 3 musketörerna på mittfältet (Korab.Roni.Nozad) håller upp tempot och passningarna mycket bra dom deras målvakt står fortfarande pall och gör räddning efter räddning och känns skit jobbigt längst bak när man ser läge efter läge tar han. Men tillslut så stiger våran nr 7 fram och dunkar in 1-2. Efter detta så lossnar mycket och vi får in både 3 och 4 målet. Skottfint försöker och har några bra chanser men får en sista utdelning när det är några sekunder kvar så sätter dom 2-4 innan domaren blåser av matchen.”

Skottfints matchreferat hittas HÄR

VBK är trea i tabellen, tre poäng efter toppduon Hisingen och Neutrala. Skottfint återfinns på en sjätteplats. 

 

/Rasta