Vi går vidare med gårdagens matcher i division 5:

 

TORSDAG 15/8

5A

Angered MBIK – Partille IF FK 2-5 (2-3)

Partille IF FK inledde sin höstsäsong med en riktigt fin seger när laget lämnade Lövgärdesplan igår med en 5-2 seger i bagaget. Det var också gästerna som inledde målskyttet när Pontus Jonasson satte 1-0 redan efter åtta minuter. Angered MBIK svarade dock med att både kvittera (Younes Raisi på straff) och ta ledningen (Harun Ibrahim). Innan halvtidsvilan hade dock Partille vänt tillbaka matchen. Christian Gustavsson kvitterade och Samuel Wesley nickade in 3-2. Resultatet stod sig en bra bit in i den andra halvleken innan Gustavsson avgjorde matchen med att göra både 4-2 och 5-2!

Partilles målvakt Dennis Nithander sa så här om segern:

”En match med icke optimala förutsättningar för något utav lagen. Båda lagen saknade lite spelare och vi har också haft problem med sjukdom i truppen, bl.a. undertecknad som inte kunnat träna på en vecka. Angered saknade sina målvakter, men tycker ändå inte att det påverkade resultatet. Vi startar bra och tar också ledningen när Pontus Jonasson håller sig framme på en målvaktsretur. Efter målet blir vi passiva och Angered bjuds in i matchen genom en straff. Dom vänder sedan på matchen genom en fin individuell prestation av deras spelare som vänder bort vår spelare och får till ett bra avslut. Innan halvleken är slut har vi dock vänt tillbaka genom två vackra mål av Crille och Samuel Wesley. I andra har vi full kontroll på matchen och Crille gör både sitt andra och tredje mål för kvällen. Vi lyckas också bränna en straff. Angered skapar ingenting och med lite bättre fokusering i sista tredjedelen från oss så hade nog resultatet sprungit iväg med några bollar till. Välförtjänt seger och nu har vi häng på toppstriden.”

Segern gjorde att Partille klev förbi just Angered upp till en tredjeplats. Det är dock tre poäng upp till tvåan Finlandia Pallo AIF och sju upp till ledande Ytterby. Då har även toppduon en match mindre spelad. AMBIK är nu fyra i tabellen.

 

5B

Näsets SK – FC Heden 3-1 (1-0)

Näset vill verkligen blanda sig i uppflyttningskampen och laget tog en trepoängare igår hemma på gräset på Åkeredsvallen mot gästande FC HedenJonathan Eineskog Ekdahl satte 1-0 redan efter fem minuter, ett resultat som stod sig in i paus. I början av andra ökade Casper Jonasson på till 2-0 men det blev lite spännande när Hedens kapten Toni Ceesay reducerade med 20 kvar. I matchens näst sista minut kom dock 3-1 (Dennis Strandberg) som säkrade NSK-segern.

NSK:s Anton Örth sa så här om segern:

”Revanschsugna efter förra matchen går vi ut och tar tag i taktpinnen, känns stabilt i stort sett hela matchen. Dock något onödigt spånande i slutet av andra innan vi får in 3:an. Många målchanser där målvakten gör fina räddningar, någon stolpe ut och lite många avslut som inte ville in idag. Men en seger är en seger även om den ibland sitter lite långt inne. Ska bli kul med tuffa matcher nu i augusti som fortsätter in i september, vi hoppas vi kan vara med i toppen! Stor eloge till domartrion idag som höll hög nivå.”

Hedens Kim Nordström sa så här om förlusten:

”Näset på Åkeredsvallen är alltid en svår match. De vinröda inleder piggt med mycket fart och skicklighet på offensiv planhalva där vi är lite tyngre och stabbiga vilket kanske inte är så konstigt då det säkert skiljer 10 år i snittålder mellan lagen. Näset gör 1-0 tidigt och det kan i ärlighetens namn komma ett par bollar till under första då vi inte riktigt hänger med. Vi kämpar oss igenom halvleken och lyckas skapa något halvt friläge vi också. I paus pratar vi om att ligga mer kompakt och stänga ytan framför backlinjen. Detta lyckas vi med i ett par minuter in i andra innan Näset kan göra 2-0 genom en fin soloräd. Tycker dock att vi skall ha frispark på mittplan i momentet innan. Med 2-0 inser vi att vi inte kan ligga i knät på vår duktiga keeper utan trycker upp våra positioner en aning. Här börjar vi få fast bollen bättre och kan ha lite spel på offensiv planhalva. Reduceringen kommer genom en fin krossboll av Ove som friställer Toni som säkert sätter den i nät. Näset fortsätter egentligen matchen igenom att vara bollförande och farliga utan att få utdelning och en viss osäkerhet känner man av. Framförallt när vi får ett friläge på en av många skarvar. Vesslan sätter dock bollen någon meter utanför stolpen. 2-2 med 10 kvar där hade varit lite orättvist men jäkligt skönt för vår del. Istället kan Näset avgöra i slutet genom en fin kontring där vi tryckt upp vad vi har. Nya tag för oss nästa vecka!”

Näset är nu trea i tabellen, tre poäng bakom ledande Väster. I andra änden av tabellen hittar vi Heden som är trea från slutet. Det kommer bli en svettig höst då det bara är en poäng ner till elvan Hovås Billdal.

 

Balltorps FF – Mossens BK 2-2 (0-1)

Bakom ledande Väster jagar både Balltorp och Mossen och just de lagen möttes igår på Förbovallen. MBK såg ut att ha grepp om matchen efter att först unge Abraham Kjellberg gett laget ledningen i första och sedan 2-0 i mitten av andra genom Carl Gunnarsson. BFF avslutade dock starkt och i 79:e kom 1-2 (Max Olsen Fagerberg) och med bara en minut kvar kom även 2-2 (Shaian Najafi).

BFF:s tränare Fredrik Magnusson sa så här om matchen:

”En match som vi gör i princip allt fel i 80 minuter. Vi kan börja med att vi tränare ändrar spelsystem i matchen som inte alls funkar. Detta gör att vi ser helt vilse ute på plan och vi får ändra tillbaka efter 20 minuter men då har vi redan kommit in fel i matchen. Detta är något vi tränare tar på oss och framför allt jag. Mossen springer otroligt mycket över hela plan och vi får inget grepp om dem defensivt samtidigt som vårt offensiva spel blev väldigt stressat med mycket felpass. Vi springer väldigt lite och fel där ute idag Detta forsätter i ca 75 minuter. Vi flyttar då fram folk å då lossnar det vi gör 1-2 och 2-2 och plötsligt trycker vi ner Mossen rejält som blir stressade och vi är väldigt nära att göra 3-2. Mossen är klart bättre än oss idag. Vi tar med oss mycket men framför allt en viktig poäng när vi inte spelar bra.”

Mossen är tvåa i tabellen, tre poäng bakom ledande Väster. Balltorp återfinns på en fjärdeplats, fyra poäng bakom Väster.

 

/Rasta