Igår drog även 7B igång med två matcher:

 

TORSDAG 15/8

Knippla IK – Högaborg Kärralunds FC 4-3 (2-1)

7B drog igång hösten med en fin match ute på Tranbärsvallen. Det var dock gästerna Mattias Johansson som satte 1-0. Innan paus hade dock KIK vänt på steken genom dubbla mål av Mahdi Safari. Safari satte även 3-1 en bit in i andra men med kvarten kvar reducerade Magnus Wästlund för HKFC. Knippla ökade dock på sin ledning igen genom Christian Johansson innan Wästlund satte matchens sista mål. 

KIK:s målvakt Joel Carlryd sa så här om segern:

”Inför första matchen efter uppehållet hade vi pratat en del om vikten att vinna matcherna, då det är två kryss på hemmaplan under våren som vi inte alls är nöjda med och som gör att vi halkat efter absoluta toppen i serien. Matchen mot Högaborg kommer igång något sent då de hade svårt att få ihop folk som hann ut till Knippla i tid. Väl på plats med 12 man börjar de ganska bra, samtidigt som vi inleder riktigt dåligt. De gör 1-0 på hörna innan de drar på sig några skador. Dels skallar två ihop så den ena måste bryta matchen och den andra plåstras om men kan fortsätta. Något senare är det en annan spelare som skadar benet/knät och inte kan fortsätta. Vi blir därmed en man mer i närmare 60 minuter. Vi lyckas vända till 2-1 innan halvlek. 10 minuter in i andra gör vi 3-1. Med en man mer och vinden i ryggen slappnar vi av för mycket och bjudet in Högaborg i matchen. Vi missar flera 110% målchanser och släpper samtidigt igenom deras anfallare allt för lätt. De gör 3-2 innan vi lyckas sätta 4:an. Kort därpå släpper vi återigen igenom deras spelare som kan sätta dit 4-3 men 5-10 minuter kvar. Vi lyckas hålla undan, men kan långt ifrån vara nöjda med insatsen. Mahdi gör tre mål och räddar oss från ännu ett kostsamt poängtapp. Tack till Högaborg som kommer ut och spelar, vi vet att de hade ont om folk men de som är med visar att de vill och kan. Ett härligt gäng att spela mot!”

HKFC:s tvåmålskytt Wästlund hade följande att säga om förlusten:

”Tolv starka gubbar tog sig tillsammans till Källö Knippla denna torsdagkväll. Under matchens första minuter var det ingen av lagen som riktigt fick till sitt spel. Efter en felträff vid en rensning får HKFC en hörna som Mattias ”Mattsson” Johansson nickar in riktigt snyggt i bortre. Matchen fortsätter och i mitten på första halvlek tappar HKFC Erik Nyman efter att han skallat ihop med en medspelare. HKFC får sedan ytterligare en skada och det är nu Ali Shah som inte kan spela vidare. HKFC får därmed avsluta matchen med 10 man. Detta tar Knippla vara på direkt och gör två snabba mål innan paus. Halvtid: 1-2 Knippla. Andra halvlek förde Knippla spelet mer och fortsatte med långa bollar i djupled. Efter slarv på mitten i HKFC gör Knippla 3-1 och matchen känns körd. Efter lite mer än halva andra halvlek bryter sig ”Mattsson” igenom på högerkanten och Spelar in den till Magnus Wästlund som reducerar för HKFC genom att höfta in bollen. Matchen lever igen och HKFC går för kvittering. Istället för 3-3 kontrar Knippla in 4-2 och matchen känns förlorad. Nytt livs väcks med fem minuter kvar efter att Magnus och Theodoros Vlachos väggspelar sig igenom Knipplas försvar. Magnus gör sitt andra för dagen och ställningen nu 4-3 med några minuter kvar. Tyvärr hinner HKFC inte få till någon riktigt farlig chans och det blir tre poäng till Knippla. HKFC är nöjda med matchen med tanke på omständigheterna och ser fram emot nästa veckas match mot Ramberget på Bravida. Det rycktas även att GP ska sända den matchen, men det är inget HKFC kan bekräfta i nuläget.”

KIK är trea i tabellen med häng på tvåan Johanneberg. Högaborg Kärralund återfinns på en tiondeplats. 

 

Menisken IF – BK S:T Jakob 0-10 (0-3)

Serieledarna BK S:T Jakob rivstartade hösten med en storseger på Heden mot Menisken. Det var 3-0 i paus efter mål av Emanuel BergsandGabriel Spjuth och Martin Svensson. I den andra halvleken rann det iväg och bland annat svarade Jakob Söderberg för ett hattrick. Både Spjuth och Bergsand gjorde sina andra mål för matchen och även Hampus Rönnberg och Ludvig Björk noterade för mål. 

Tremålsskytten Söderberg sa så här om segern:

”Konstig match. Menisken kommer till start med bara 10 man, den elfte dyker upp lagom till andra halvlek. En match i ganska lågt tempo där Menisken kämpar tappert trots deras tuffa utgångsläge. Det rann iväg lite i andra halvlek när deras ben blev tröttare och vi kunde utnyttja att vi hade en pigg och bra bänk. Eloge till båda lagen och domaren för en härlig stämning på planen. Hoppas för spelarna i Menisken att de inte har så många återbud till nästa match. Kul för Gabbe att göra två mål i sin sista match och kul för Niklas i målet att hålla nollan i sin första. Vamos!”

MIF:s kapten Johan ”Boliva” Anäng hade följande att säga:

”Tung förlust vi spelade hela första halvlek med 10 man och många spelare borta den här matchen och det var ju helt fel match att göra det. En eloge ändå att vi stod upp rätt bra i första. I andra kom Hassan direkt från jobbet men tyvärr var vi lite för trötta både mentalt och fysiskt för att ha ens en strimma till chans. Nu hoppas vi kunna signa några nya spelare under hösten så vi kan få lite bredd. Annars en trevlig match ändå.”

S:T Jakob leder 7B, fyra pinnar före Johanneberg. Menisken är sexa.

 

/Rasta