Torsdagen bjöd på en hel del matcher och vi inleder med våra två division 4-serier:

 

TORSDAG 15/8

4A

FC Komarken – IK Zenith 1-0 (1-0)

Komarken följde upp den fina segern i förra omgången mot Kode med ännu en trepoängare. I mitten av den första halvleken kom matchens enda mål på Kongevi och det var hemmalagets Carl Gustafsson som blev matchhjälte. 

Just segerskytten Gustafsson sa så här om segern:

”Väldigt skön seger! Vi startar första halvlek sådär, men ju längre den går så äter vi oss in och tillslut så får vi 1-0 där jag får en fin passning av Moha Razek och kan lägga in den hyfsat bekvämt. Sedan har vi snudd på mer mål och vi kunde lika gärna gått in i halvtidsvila med en 3-4 målsledning! Andra halvlek är det många långbollar och inget vidare spel, förutom ibland där jag tycker att vi får ihop endel fina kombinationer. I sin helhet tycker jag att vi gör en fin match men gjorde den onödigt spännande mot slutet. Det gäller bara att vi fortsätter att kriga på som vi gör just nu så kommer många fler 3 poängare rulla in.”

Zeniths ena tränare, Walid Dahir, sa så här om förlusten:

”Vi gör en bra match över 90 min. Men vi åker dit på en kontring i första.”

För Komarken var segern ett till steg mot att säkra kontraktet och laget är nu sexa i tabellen. För Zenith betydde förlusten att laget är insyltade i bottenstriden. Laget är åtta men har bara tre poäng ner till jumbon United Africa

 

Kortedala IF – Stenkullen GoIK 0-3 (0-0)

Stenkullen tog en riktigt fin seger i bortamatchen mot toppkonkurrenten Kortedala. Efter en mållös första halvlek klev Stenkullen fram i andra och Henrik ”Foppa” Forsberg satte 1-0 strax efter paus. Marcus Liljevall ökade på till 2-0 med en halvtimme kvar och 3-0 gjorde Filip Alftrén i 78:e.

Stenkullens tränare Micael Jacobsson hade följande att säga om den fina segern:

”En väldigt viktigt seger idag. Vi gör en väldigt stabil match i 92 minuter. Vi sätter stopp för Kortedalas snabba omställningar på ett bra sätt. Där vet vi att dom är bra. Försvarspelet satt jättebra idag. Anförda av våra mittbackar som avvärjde deras anfall i stort sett hela matchen. Vi för matchen på ett bra sätt idag. Höjer och sänker tempot när det behövs. Vi har två i ribban och en som dansar på mållinjen i första. Men Kortedala har ett stolpskott första med. Men i andra får vi utdelning på en hörna. 1-0 väldigt skönt. Strax efter gör vi 2-0 och 3-0 kommer fint för våran del. 3-0 vinst borta mot Kortedala känns kanon.”

Stenkullen är med bra i toppen av tabellen nu och är trea, tre poäng bakom ledande Semberija och en bakom tvåan Kortedala

 

SKIF Semberija – FK Kozara 4-1 (1-0)

När de andra topplagen svajar lite så fortsätter Semberija att plocka trepoängare. I gårdagens Balkan-derby mot Kozara blev det till slut 4-1 hemma på BergsjövallenDzengis Samir Sali såg till att hemmalaget ledde med 1-0 i paus och tidigt i andra satte Kevin Yamoah sitt 14:e mål för säsongen på en straff. Med halvtimmen kvar kom sen en Kozara-reducering (Braulio Rodriguez) som gav lite nerv i matchen. Spänningen varade dock inte så länge då Dzengis Samir Sali satte sitt andra mål som betydde 3-1 och strax efter stängde Franck Franklin matchen med sitt 4-1 mål. 

Semberijas Suleyman Traoré hade följande att säga om derbysegern:

”Vi möter ett helt okej Kozara som inte har turen på sin sida. Vi börjar segt och lyckas inte med det vi ville. Efter 20 minuter tog vi tag i matchen och var klart det bättre laget . Vi har haft en seg uppstart, många spelare otränade och bortresta. Men tar sex poäng av sex möjliga klart godkänt. Bevisar att vi har en stark trupp. Nästa vecka är alla på plats och siktar på en bra vecka . Stort + till Dzengis som kommer in efter sin semester och gör två mål.”

Kozaras målvakt Dejan Gorcanac hade följande att säga om förlusten:

”Vi är inte riktigt med i matchen. Vi är långt ifrån ett lag ikväll. Vi jobbar inte riktigt för varandra. Sen har Semberija lite bredare trupp än oss. De byter in Dzengis efter 30 minuter och man märker av skillnaden direkt där. Vi blickar mot nästa match och då får vi hoppas på ett bättre resultat.”

Semberija toppar 4B-tabellen, två pinnar före Kortedala. Kozara är fortfarande på fel sida strecket som elva men har en poäng upp till både Lunden Överås och Zenith som är de närmaste lagen framför. 

 

4B

IF Mölndal Fotboll – Kärra KIF 0-6 (0-2)

Det blev en storseger för gästande Kärra KIF när de begav sig till Åbyvallen för att möta jumbon IF Mölndal. Jonathan Brusberg inledde målskyttet redan efter åtta minuter men sen dröjde det tills strax innan paus innan tvåan kom (Kristoffer Glasö). I andra rann det sen iväg och både Brusberg och Glasö blev tvåmålsskyttar. Även Kärras Niclas Andersson och Simon Lindström hamnade i målprotokollet. 

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om förlusten:

”Vi står väl upp hyfsat egentligen men väger lite för lätt och släpper några billiga mål . Men kul att se ytterligare ungdomar får göra debut i a-laget och gör det helt ok .”

Kärra KIF:s Niclas Andersson sa så här om storsegern:

”En match där vi hade större delen av bollinnehavet och skulle föra spelet vilket vi kanske inte är speciellt vana vid. Vi löste det tillslut helt okej, inget skönspel kanske men vi kom till våra lägen och fick in några bollar i nätet. Mölndal sjönk ned och stängde ytor och ställde om på våra felpass. Vi var storleken större och kunde vinna tillbaka bollen utan att Mölndal skapade några direkt chanser. Vi gjorde det som behövdes. Skön seger och kul att få in lite bollar i nät.”

I nuläget är det egentligen inget som tyder på att Mölndal spelar division 4-boll även nästa säsong. Laget är sist i tabellen och har 0-19 på sina senaste två matcher. Kärra KIF har däremot har inlett hösten med två segrar och är på en fin fjärdeplats

 

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Eriksbergs IF 0-7 (0-3)

Precis som bottenkollegan Mölndal åkte Mölnlycke-Sjövalla på en riktigt smäll på hemmaplan igår. Gästande Eriksberg vann nämligen med hela 7-0. Hemmalaget bjöd på ett självmål redan efter sex minuter och det var 3-0 till EIF i paus efter att Olof Möller och Niklas Johansson hittat rätt. Tidigt i andra satte Anton Efraimsson 4-0 innan Möller avslutade med tre raka strutar och han blev alltså fyramålsskytt! 

EIF:s tränare Josip Baric sa så här om segern:

”Vi började oerhört aggressivt och gjorde två snabba mål. MIS kom tillbaka och skapade några halvchanser på deras fasta situationer. Då sticker vi upp och gör vårt tredje mål. I andra halvlek är vi helt överlägsna och målen trillar enkelt in med jämna mellanrum. Skönt att vi fått tillbaka några skadade spelare som verkligen levererade idag. Jag önskar MIS lycka till framöver.”

Bilden till inlägget, på fyramålsskytten Möller, är lånad från EIF:s hemsida.

Mölnlycke-Sjövalla är elva i tabellen men det är bara målskillnad (förvisso en nu ganska försvagad målskillnad) som gör att laget är på fel sida strecket. Närmaste lag framför är lokalrivalen Mölnlycke IF.

Eriksberg återfinns på en stabil sjätteplats. 

 

/Rasta