Så här gick det i gårdagens division 6-matcher:

 

TORSDAG 15/8

6A

FC Härlanda – Bergums IF 8-1 (3-1)

6A var igång igen och den startade med ett riktigt målkalas. Gästande jumbon Bergum hade det riktigt tufft på Heden 2 mot Härlanda. Redan efter 25 minuter hade ”Fångarna” en 3-0 ledning efter ett självmål och mål av Tallal Moustahssine och Samuel Säll. Strax innan paus fick dock Bergum lite kontakt då Alexander Zakarian reducerade till 1-3. Det blev dock aldrig spännande då Härlanda satte 4-1 (Joakim Gunn på frispark) ganska direkt i andra och sen rann det på. Anton Wall gjorde 5-1Sebastian Malcus ökade på till 6-1 innan Jason Davies och Pelle Segerbrand avslutade målskyttet.

Härlandas Martin Victorin sa så här om omstarten:

”Kul att vara igång igen och härligt att starta hösten med målkalas! Vi håller oss bra till matchplanen och har fint tålamod med att hitta den avgörande bollen. Något som vi brukar ha svårt med. Hela sju olika målskyttar visar matchrapporten, känns som ett riktigt styrkebesked! Gubbarna har inte sommartränat lika mycket som blogginnehavaren men vi siktar på ett lyft intensitetsmässigt till kommande omgångar.”

BIF:s Ola Klevenås sa så här om matchen:

”Vi är så dåliga att vi får motståndarna att framstå son ett toppat Juventus. Finns inte mycket mer att säga egentligen.”

FC Härlanda återfinns på en femteplats medan Bergum är sist i 6A-tabellen och väntar fortfarande på första segern. 

 

6C

Järnbrotts IF – SK Argo/Masthuggets BK 2-1 (1-0)

SK Argo/Masthuggets BK har fortsatt svårt för Järnbrott och det blev ännu en förlust igår på Ruddalen. Det var ett spelförande Argo/Hugget som dock inte fick ordning på sina chanser utan brände en hel del lägen. Istället kunde JIF sticka upp och sätta 1-0 genom sylvassa Henrik Lundh efter att Argo/Hugget drällt med bollen. Ledningen stod sig in i paus och matchbilden var liknande i andra: ett spelförande men ineffektivt Argo/Hugget mot ett kämpande och kontrande JIF. I mitten av andra gjorde dock bortalaget ett mål när ett hårt inlägg styrdes in i eget mål av en JIF-spelare. Det var två trötta lag i slutet där Argo/Hugget var en stolpträff från att ta ledningen men även JIF skapade heta chanser. Det hela slutade med att Lundh tog tillvara på en halvchans och frälste Järnbrott i 89:e! 

Argo/Huggets matchrapport hittas HÄR

Argo/Hugget är femma i 6C-tabellen och JIF återfinns på en sjundeplats, tre poäng bakom. 

 

Önnereds IK – Vrångö IF 3-0 (2-0)

Serieledarna Önnered ångar på att besegrade Vrångö hemma på gräset på Apelsinplan med 3-0 igår. Anfallaren Gustav Bye (som gjorde fem mål senast mot Argo/Hugget) var fortsatt på hugget och satte både 1-0 i första och avslutade även målskyttet med 3-0 i slutminuterna. Däremellan passade Andreas Lindgren på att sätta dit 2-0. 

ÖIK:s Andreas Säfström hade följande att säga om matchen:

”Vi startar matchen bra, vågar rulla bollen och hålla i den, kommer till lite halvchanser men det gör även Vrångö. De har väl den farligaste chansen inledningsvis på en hörna där deras gubbe är högt på men nicken gick över. Vi fortsätter att vara bollhållande och har ett lugn som vi inte riktigt haft innan, tillslut kommer 1-0 på ett fint inlägg och en fin nick av Bye. Inte långt därefter får vi hörna som inte blir så lyckad men inlägget därefter trycker A. Lindgren in återigen med huvudet. Vrångö sticker upp ibland och kommer även dem till några halvchanser men mer än så blir de inte i första. Vi känner att vi har koll och känner väl även så i andra. Ganska tidigt in dock kommer de till ett avslut från 10 meter som Mikael på något sätt lyckas trycka upp i ribban och ut, kanske hade sett annorlunda ut om den gått in. Förutom de så kommer väl båda lagen till halvchanser, vi har väl några som är lite farligare men de dröjde till 83:e minuten innan Bye hittade nätet igen. Stark laginsats av alla och en bra match tycker jag, starkt av Vrångö att kämpa på från minut ett till 90 tycker jag trots resultatet.”

VIF:s målvakt Tobias Julin sa så här om matchen:

”Första höstmatchen mot ett riktigt tungt och bra Önnered. Vi har för dagen ett väldigt bra lag, men är lite klena första 20 och släpper två på inlägg. Sista 30 tycker jag vi pushar på bra för reducering, men deras målvakt gör en toppenräddning och styr ett skott i ribban. I slutändan rättvist. Önnered kommer va ännu tyngre i höst i och med deras forwardförstärkning.”

ÖIK:s matchreferat hittas HÄR

Önnered toppar alltså tabellen och nio poäng ner till Tynnered (som dock har en match tillgodo). Vrångö återfinns på en tiondeplats. 

 

Azalea BK – Solängens BK 3-3 (0-2)

Både Azalea och Solängen drog igång sin höst på Majvallen igår och det blev en poäng var. Det var dock gästerna SBK som inledde bäst. Martin Bodin satte 1-0 i mitten av första och strax innan paus kom även 2-0 (Simon Jerksten). Hemmalaget reducerade dock tidigt i andra när Dennis Nilsson satte en straff. Med halvtimmen kvar kom även 2-2 genom Frej Ramberg. Solängen återtog dock ledningen nästan direkt när Bodin satte sitt andra för kvällen. Det skulle dock som sagt bli 3-3 och den kvitteringen kom genom Enzo Kerekes Tagliati i matchminut 72. 

SBK:s Gustav Bäck sa så här om matchen:

”Skönt att vara tillbaka i etern! Vi sjunker ner och låter dem trilla boll. De har en del heta chanser men lyckas inte näta utan det är vi som efter att en pigg Martin snappar upp en boll och distinkt stänker in den. Efter en lite stund får vi återigen ett i nätet och denna gången är det Simon som stänker in med sträckt vrist! Två chanser, två mål är ingen dålig utdelning! Efter slarv från vår sida så lyckas de kvittera. Vi tar ledningen återigen genom Martin som är påpassligt med! De kvitterar igen pga av slarv. Roligt att se när Simon (född 05) kommer in på mittfältet och gör det riktigt bra!”

ABK:s tränare Jan Juhlin hade följande kommentar till bloggen:

”Förutsättningarna var lite utmanande då en hel del spelare saknades, något som fick skapade möjligheter för oss att testa två 17-åringar i matchen. Gillian Makroff-Johansson lirade vänsterback under hela matchen och när styrkan kommer blir han ett riktigt rivjärn. Riktigt bra lungor. Enzo Kerekes Tagliati använde vid offensivt och vad jag vet har jag ej spelat mot seniorlag innan. Gott, piggt och positivt spel och ett mål på hans konto. Vi har justerat en del taktiskt och jag tycker att vi får en bra start för mycket av det vi pratade om gav effekt. Det enda är väl nätrasslet där vi dels missar några heta chanser men även där Solängens keeper gör några fina räddningar. Kändes som vi hade bud på både 1, 2 och 3-0 men istället blir det som vi är vana vid. Vi är övermodiga och åker på 0-1 och 0-2 på våra egna misstag. Vi snackar igenom det hela i paus och känner att vi är på rätt väg. 1-2 tycker Denko dit på straff och 2-2 ordnar Frej på en målvaktsgroda. Återigen gör vi en miss och 2-3 är ett faktum minuten efter. Vi lyckas dock få in 3-3 visa Enzo och har sedan ytterligare lägen för att göra 4-3, men säsongens sega jazzslinga hörs igen och vi får nöja oss med ännu ett kryss.”

Azalea har nu kryssat i hälften av sina matcher i år (6 av 12 matcher) och återfinns på en åttondeplats. Solängen är sexa. 

 

/Rasta