Dags att kolla till våra division 6-serier!

 

FREDAG 16/8

6A

Syrianska/Arameiska FG – Gamlestaden FF 0-1 (0-0)

6A-lagen börjar så smått återvända till seriespel och för både hemmalaget Syrianska/Arameiska och gästande Gamlestaden var det första matchen efter uppehållet. Det såg länge ut som det skulle bli mållöst på Bläsebovallen men i matchens 89:e minut så frälste Leo Kyriazis GaFF med matchens enda mål! 

GaFF:s Joakim Rinman hade följande att säga om vinsten:

”Det var en vinst som satt långt inne. Jag tyckte att vi startade matchen bra och ägde mycket boll, även om vi kanske inte nådde fram till dom riktigt farliga målchanserna. Syrianska växte av att vi inte fick in bollen och kändes ganska nöjda med en poäng. Det var i övrigt en ganska hackig match med avbrott för frisparkar, skador, hämtande av bollar och saker jag inte tycker hör hemma på en fotbollsplan. Syrianska hade en hörna i slutet av matchen där vi får undan bollen, kontrar och Leo sätter dit den och blir matchhjälte. Det var en riktig laginsats idag och jag är mycket stolt över mina lagkamrater! Nu ser vi fram emot matchen mot Bosona-Bosna på onsdag.”

Syrianska/Arameiskas Gabriel Yildirim sa så här om förlusten:

”Jättetråkigt slutresultat från vår sida där vi släpper in ett mål som avgör matchen sista fem minuter, en match som jag tycker vi äger. Målet kommer efter en kontring via en hörna efter en farlig målchans av oss, det mest sura sättet att förlora en match på. För övrigt ett Gamlestaden som inleder matchen piggt med en hög press som vi successivt börjar kunna handskas med och spelar oss förbi. När nerverna lagt sig och vi känt på Gamlestaden så lyckas vi hitta fina kombinationer och bygger fina anfall. Vi lyckas göra mål efter ett av de fina anfallen men domaren blåser tveksamt av för offside. Vi fortsätter vårt fina spel efter det och Gamlestaden försöker utnyttja kontringarna men ett starkt försvar från vår sida står upp jättefint. När slutskedet närmar sig så börjar trötta ben uppstå och deras mål kommer som sagt efter en kontring där vi haft en farlig målchans. Jättefin prestation från oss med ett jättetråkigt slutresultat, så brukar fotbollen se ut. Vi blickar framåt för liknande prestationer med bättre slutresultat.”

GaFF:s matchreferat hittas HÄR

Gamlestaden leder serien med en poäng före Götaholm men då har GaFF två matcher mer spelade. 

Syrianska/Arameiska är i skrivande stund på en niondeplats

 

Tollereds IF – FC Bosona-Bosna IF 1-2 (0-1)

Även för Tollered och Bosona-Bosna var det första matchen efter uppehållet. Gästerna Bosona-Bosna hade med sig 1-0Spinnarvallen efter första 45 efter mål av Adis Hamidovic. En kvart in i andra var det dock kvitterat när vane målskytten Björn Mellberg satte dit 1-1. Bosona-Bosna skulle dock få sista ordet då Hamidovic avgjorde matchen från straffpunkten med tio kvar. 

Bosona-Bosnas Mensur Lagumdzija sa så här om matchen:

”Skönt att vara igång igen efter semester. Vi försöker rulla boll i början, men går inte enligt plan och Tollered är det farligare laget. Sen blir det lite hawaiifotboll ett tag. Mot slutet av första drar Adis Hamidovic ett skott/lobb och vi går till halvlek med 1-0. I andra pressar Tollered och de orkar springa. De sätter 1-1 välförtjänt och de är även nära att ta ledningen någon minut efter. Vi får en straff mot slutet och Adis sätter den säkert och sen är matchen slut någon minut efter. Vi tackar Tollered för en bra match och det är inte ofta man får spela på en så fin anläggning. Värt att nämna är att Adis Hamidovic gjorde sin första match för oss och fick göra båda målen direkt. Även Semir Mesic (målvakten), storspelade!”

Tollereds tränare Alexander Blank sa så här om förlusten:

”Fotboll kan vara orättvist ibland! Vi ska vinna denna matchen om man räknar till chanser och bollinnehav! Vi är bättre matchen igenom. Men fotboll handlar om att göra mål, och de gör det på sina enda lägen i matchen, och inte vi. Killarna gör en gedigen insats, jobbar hårt och förtjänar beröm! Väldigt frustrerande förlust, bara att ta nya tag till nästa vecka när Götaholm kommer på besök!”

Bosona-Bosnas matchreferat hittas HÄR

Bosona-Bosna är på en fin fjärdeplats medan TIF är åtta.

 

LÖRDAG 17/8

6C

Hällesåker IF – Tynnered FC 4-2 (3-2)

Hällesåker inledde hösten med en riktigt fin seger då de besegrade topplaget Tynnered med 4-2 på hemmaplan. Adam Vestin och Jonas Olcén såg till att HIF ledde med 2-0 redan efter sex minuter! TFC höjde sig dock och Robert Smolander reducerade innan Vestin satte 3-1. Innan paus hade dock gästerna fått in en till reducering genom Mustafa Bülbül. I den andra halvleken stod sig 3-2 hela vägen in på stopptid innan hemmalagets Oscar Jennefalk dödade matchen med sitt 4-2 mål. 

TFC:s tränare Ibbe Maruvge sa så här om matchen:

”Fick en jobbig start med 0-2 i baken efter 6 minuters spel, båda målen pga misstag i försvaret. Vi reducerar till 1-2 men Hällesåker utökar till 1-3 efter ytterligare misstag i försvaret. Vi reducerar dock ännu en gång till 2-3 innan halvtid. Därefter jagar vi kvittering dock utan att få till de riktiga farliga målchanserna. I 92:a minuten punkterar Hällesåker matchen genom att göra 4-2 efter att vi lyfte upp hela laget. Välförtjänt seger till Hällesåker som gör en bra match och vi får ta nya tag.”

HIF:s Jonas Olcén sa så här om segern:

”Vi börjar matchen med två riktigt snabba mål och ett bakåt tyvärr. Men under hela första halvleken så tycker jag att det är vi som dominerar och visar Tynnered att det är jobbigt att spela på Hällesåkers gräsplan. Vi har bollinnehavet och skapar flest chanser. Tynnered slår mesta dels långbollar men blir inget av det. Tyvärr får det in 3-2 målet i slutet av första halvlek. I andra halvlek så vänder det helt. Tynnered rullar mer boll och skapar fler lägen än första halvlek. Vi är tungt pressade så vi sjunker ner omedvetet och det trivdes Tynnered med. Det satsar verkligen allt för att få in 3-3 målet men istället så rensar DT och bollar går till Oscar som blir helt fri mot målvakten och sätter 4-2 målet, där efter är matchen slut. Väldigt skönt att vi verkligen kämpar hela matchen ut och gör det som ett lag!”

Tynnered är fortsatt tvåa i tabellen men har nu jobbiga nio poäng upp till ledande Önnered. Hällesåker är nu fyra i tabellen, bara tre pinnar bakom Tynnered

 

Styrsö BK – Göteborgs SIF 3-3 (3-3)

Ett annat lag som jagar Önnered i toppen är Styrsö BK och även de hade det lite tufft i helgen. Efter 23 minuter hemma på Amneviksvallen ledde nämligen gästerna GSIF med 3-0! Sebastian Andersson satte både 1-0 och 2-0 och 3-0 kom på straff (Fredrik Mile). Styrsö repade sig dock och innan paus hade laget hunnit ifatt! Mattias Janicijevic gjorde 1-3 och precis innan paus kom både 2-3 och 3-3 med Axel Åhsberg som målskytt båda gångerna. Målfesten kom dock av sig efter paus och den andra halvleken blev mållös.

SBK:s Mattias Janicijevic sa så här om matchen:

”Hemmamatch mot GSIF, en match vi bara ska vinna. Vi började helt uruselt och släppte in tre mål på 25 (?) minuter. Vi kom ingenvart framåt och vi läckte alldeles för mycket bakåt. Men efter ett fint frisparksmål av mig så började vi tugga på lite. Precis i slutet av första gjorde 17-åringen Axel Åhsberg två nickmål på hörna, vi hade vänt 0-3 till 3-3 på bara några minuter, där kändes det som att vi hade motståndarna i ett bra grepp. Vi tog över helt och hållet i andra, hade bollen i princip hela halvleken, skapade dock inte så många lägen, men en bit in på andra gör vi äntligen 4-3 på ett fint anfall, bollen spelas snett inåt bakåt och jag kan därefter stöta in bollen i öppet mål. Det ofattbara är att domaren dömer offside på mig, som var flera meter bakom spelaren som slog bollen (från linjen på kortsidan). Självklart tråkigt att bli berövade på en trepoängare på det sättet, men det är vad det är. Domaren gör en fin insats i övrigt, vilket är viktigt att tillägga. Vi tar nya tag och laddar inför Önnered.”

GSIF:s Victor Jansson hade följande att säga om matchen:

”Efter förutsättningarna får vi vara nöjda med 3-3, trots en ledning med 3-0 efter ca 30 minuter. Veckan fram till matchstart gick åt till att få ihop ett lag pga av extremt många avhopp, men tillslut åkte vi ut till ett regnigt Styrsö med 11 gubbar. Vi lyckas alltså få till en 3-0 ledning men Styrsö kommer sen tillbaka innan halvtid genom ett fint frisparksmål samt två, nästan identiska hörnmål. I andra halvlek spelade vi nästan med 10 1/2 gubbe då Ehab knappt kunde springa pga av kramp som kom och gick hela tiden. Styrsö har bollen mer eller mindre hela halvleken och gör även ett mål som döms bort för offside. Vidare får William i målet göra ett antal riktigt fina parader innan domaren blåser av matchen. Trots ett helt nytt lag med många spelare på ovana positioner så gör vi en väldigt disciplinerad insats och ställer upp för varandra i 90 minuter. Nu ser vi fram emot ett intressant derby mot Landala!”

GSIF:s matchrapport hittas HÄR

SBK är trea i tabellen men har hela tio poäng upp till Önnered som leder. GSIF återfinns på en niondeplats. 

 

/Rasta