Vi kollar till helgens action i våra division 4-serier:

 

FREDAG 16/8

4A

Guldhedens IK – Lunden Överås BK 4-2 (2-0)

Guldhedens anfallare Svante Möller, som svarade för 20 mål 2018, gjorde sin första match sen förra hösten och han verkar ha målsinnet kvar. Efter 35 minuter ledde nämligen GIK med 2-0, båda målen inprickade av Möller. Lunden Överås kom dock tillbaka starkt i andra med en egen tvåmålsskytt, nämligen Patrick Figoni. I 56:e minuten kom 1-2 och i 58:e 2-2! Det var dock hemmalaget som var starkast och Nicholas Kakonge skickade in ett vackert långskott till 3-2 och med åtta minuter kvar satte samme Kakonge även 4-2 på straff. 

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om segern:

”Enligt en gammal devis är Guldheden alltid bäst på hösten. Ändå valde vi att lägga 14 matcher på våren. Ett klart räknefel! Nu kom hösten och då en seger mot Lunden med 4-2. Första halvlek är i 30 minuter riktigt bra och vi flyttar boll bra så Lunden inte hänger med. Vi gör via baljor via Svante som inte lirat match sen september. Bara det en saga som man hade kunnat skriva en roman av. Andra halvlek är från vår sida betydligt sämre där vi tappar struktur i försvarsspelet och aggressivitet. Via två fasta är det plötsligt 2-2 i en match vi nog trodde vi hade stängt. Sen visar vi härlig moral trots att inte spelet stämmer och Nicholas Kakonge borrar ett skott upp i taket innan han avgör på straff. Rättvis seger utan att imponera. Som sagt passa er för Guldheden under hösten.”

Lundens Patrik Magier hade följande att säga om förlusten:

”Vi ligger under med 2-0 i paus , vi lyckas dock att komma tillbaka till 2-2 . Men tyvärr så gör de ett kanonmål som betyder 3-2 och vi tappar det. 4-2 blir det till slut men vi får ta med oss andra halvlek. Ett rättvist resultat men det kunde ha gått hur som helst.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR

Guldheden är sjua i tabellen medan Lunden Överås fortfarande är indragen i bottenstriden på sin tiondeplats. Bilden till inlägget är lånat från GIK:s hemsida. 

 

Lerums IS – United Africa FC 1-3 (1-2)

I botten av 4A-tabellen återfinns United Africa men laget närmar sig lagen framför efter en livsviktig trepoängare i fredags. Det började dock tungt borta på Aspevallen då hemmalagets Filip Sjöling satte 1-0 redan efter två minuter! Innan paus hade dock UAFC vänt matchen efter mål av Admildo Tavares De Brito och Viktor Dziike. Med bara tre minuter kvar av matchen stängde sen Tersoo Tyoer matchen med sitt 3-1 mål! 

UAFC:s siste målskytt Tersoo Tyoer sa så här om matchen:

”It was a tough game, our opponents were pretty good. Lerum scored a goal within two minuts of the kick off, but we remained composed and focused. We equalized with an amazing volley shot from outside the box by ”Admildo Tavares De Brito” and then the second goal a great shot from outside the box again by ”Viktor Dziike” and yours truly ”Tersoo Tyoer” ran past the defenders and got a 1 on 1 with the goal keeper and placed it in the bottom left of the goal post. The game decider! All in all, I can say this is one of the best performances we have had this season, with Amazing goals as well. Its was an amazing day.”

UAFC är som sagt fortfarande sist i tabellen men har nu bara en poäng upp till elvan Kozara och två pinnar upp till tian Lunden Överås med lika många matcher spelade. 

Lerum får nog inrikta sig på en mittenplacering och är i nuläget femma. 

 

Kode IF – Nol IK 2-5 (1-3)

Inför omstarten ledde Kode IF 4A-tabellen men efter två spelade matcher är den fördelen borta. Lagets andra raka förlust kom nämligen i fredags när laget föll hemma med 5-2 mot gästande Nol. Hemmalaget fick sin målvakt Niklas Larsson utvisad redan efter en kvart och på den efterföljande straffen kom 1-0 genom Nebeyu Elias. Just Elias var på tårna och satte även 2-0 och 3-0 i den första halvleken. Strax innan paus fick dock KIF:s Jonathan Hartwig in en reducering. Andra halvleken förblev mållös fram tills sista kvarten då Niclas Elving gjorde 4-1 för Nol och även om Hartwig satte 2-4 strax efter blev det aldrig spännande. Nols Manuel Storck fastställde nämligen slutresultatet 5-2 i 85:e! 

KIF:s ena tränare, Jimmy Karlsson, sa så här om förlusten:

”Matchen startar jämt och vi är bra med. Vi ligger rätt i våra positioner och det känns verkligen som att vi är på rätt spår tills vår målvakt blir utvisad i 15:e minuten, dessutom tilldelas Nol en straff. Utan uppvärmning får vår andramålvakt kliva på från bänken. De sätter straffen och får snart även in två bollar till. Vi jagar i uppförsbacke och ger inte upp men är aldrig riktigt nära att komma ikapp. Tidig utvisning på målvakt och för många individuella misstag leder till en 5-2 förlust. Nya tag nästa vecka!”

Nols Niclas Elving sa så här om segern:

”Ja det var en viktig seger helt klart! Matchen påverkas en del av att vi får straff och de utvisning efter 20 minuter. Sen gör vi ytterligare två i första halvlek och har bud på fler. Givetvis är det lättare att skapa chanser mot 10 man, men vi hade ändå övertaget kändes det som. De lät oss ha mycket boll men vi var lite lugnare med boll än vanligt och skapade mer lägen än vi brukar. I andra halvlek backade vi hem onödigt mycket men fortsatte att skapa bra lägen, och Kode hade också några. 5-2 känns egentligen ganska rättvist sett till chanser, men matchen utvecklades ju till vår fördel tidigt också. Vi hade bra inställning och spelade ganska rolig fotboll och det var kul! Ett plus till Kodes fina gräsmatta som inbjöd till passningsspel, och de vattnade dessutom planen. Detta borde vara obligatoriskt om man har de förutsättningarna tycker jag då det blir så mycket bättre fotboll. Kode själva har ju också ett par sevärda offensiva spelare som det gynnar med bra planer. Sammanfattat var det en viktig vinst och kul med lite mål och okej spel!”

Kodes matchrapport hittas HÄR och Jessica Lundins bilder från matchen hittas HÄR

En riktig fin seger för Nol som nu är åtta och laget har fått lite skönt avstånd neråt, sex poäng ner till nian Zenith och tian Lunden Överås

Kode har nu halkat ner till en fjärdeplats. Fyra poäng efter ledande Sembeirja. Självklart är Kode fortfarande med och slåss om uppflyttning men det gäller att hitta tillbaka till det poänggivande spelet snabbt. 

 

4B

Sandarna BK – KF Velebit 0-2 (0-1)

Topplaget Velebit har gått starkt efter sommaren och tog i fredags sin tredje raka seger. I Majorna, på Gröna Vallen, blev det till slut 2-0 mot Sandarna BKAhrun Cicek blev matchhjälte med dubbla mål. Det första kom med tio kvar av första och det andra en bit in i andra. 

SBK:s Martin Bergvall hade följande att säga om förlusten:

”Matchen var ganska lik den vi spelade mot Velebit i våras. De är bättre i första halvlek, klarar hålla i bollen mer än oss och skapar fler och vassare målchanser. Erik gör flera fantomer i målet men får sedan släppa ett som styrs på vår försvarare. I andra förändras matchbilden något, vi har bollen lite mer men skapar egentligen bara halvchanser. Velebit gör 2-0 en bit in i andra, återigen efter styrning, vilket är extra surt för framförallt Erik då han var vår bästa spelare länge höll oss kvar i matchen. Velebit är ett bollskickligt lag med en tydlig spelidé. Vi får kamma oss och hoppas på revansch nästa år om de inte lyckas ta klivet upp i år.”

Velebits Paolo Rossi sa så här om segern:

”Tredje matchen inom loppet av sex dagar närmade sig. På andra sidan stod inga mindre än majornas Milan, Sandarna. Ett lag vi senast mötte i regn samt snöstorm. Men dagen till ära så ville väl vädergudarna kompensera oss och gav oss sol. Till matchen. Den börjar väldigt snurrigt då vår målvakt missuppfattar en tillbakapass, plockar upp den med händerna och de blir indirekt frispark, som jag turligt nog lyckas nicka undan på mållinjen. Sen tycker nog jag att vi börjar ta över. Absolut inget dundertempo att skryta om, men vi skapar tre kanonlägen som deras målvakt (bäst i laget) gör helt galna räddningar på. Men sen kommer 1-0 målet till oss genom att Emilio hittar Franjo, som hittar Dejan, som tittar upp och hittar en Aron på öppet mål och ledningen var ett faktum. 1-0 i paus och vi ska egentligen bara fortsätta jobba på. Då kommer 2-0 efter två minuter i andra då Aron bombar iväg bollen från 20 meter, bollen under ribban och 2-0. Vi skapar en hel del sen genom kanterna, men de vill sig inte riktigt. Även Sandarna skapade en del i slutet när dom tryckte fram och avslutade en del med långskott. Men på de stora hela en rättvis seger, ytterligare 3 poäng och de kan nog bli en väldigt intressant slutstrid mellan tre lag. Vi tackar Sandarna för en väldigt trevlig match och lycka till!”

Velebits matchrapport hittas HÄR

Velebit toppar fortfarande 4B-tabellen, två poäng före Öckerö men med en match mer spelad. 

SBK återfinns på en sjundeplats i tabellen. 

 

LÖRDAG 17/8

4B

Älvsborg FF – Askims IK 2-4 (1-3)

Askim har inlett hösten fint och följde upp 13-0 krossen av Mölndal med en trea till mot ÄFF. Det var dock inte lika målrikt och 3-1 i paus blev till slut en 4-2 seger för AIK

ÄFF:s Albert Jörnvik sa så här till bloggen om förlusten:

”Vi kommer inte upp i nivå från första början, spelar rent av uselt hela första halvlek. Passningsspelet sitter inte överhuvudtaget och vi gör för enkla misstag som Askim utnyttjar och gör mål på. Andra halvlek tycker jag att vi spelar upp oss lite grann och stundtals har vi lite övertag. Men kort och gott, vi gör en skitmatch och man får bara bita i det sura äpplet och gå vidare!”

AIK:s Patrick Abrahamsson sa så här om segern:

”Gött med 4:e raka vinsten och att vi nu kan börja klättra i tabellen. Synd att vi inte spelat med samma självförtroende tidigare för då hade vi nog varit i toppen. Vi har även blivit mycket bättre på att hantera lag som är fysiska och slår långa bollar på Bengt. Nu blickar vi mot Öckerö på fredag som kommer bli en svår match för oss.”

Det två raka höstsegrarna har gjort att Askim spelat sig upp från bottenträsket och laget ligger nu åtta. Ett par placeringar högre upp, på en femteplats, återfinns ÄFF

 

Öckerö IF – Mölnlycke IF 2-1 (1-1)

Öckerö hade lite press på sig att prestera då toppkonkurrenten Velebit vann sin fredagsmatch och det så länge ut att bara bli en poäng i hemmamatchen mot Mölnlycke IF. MIF:s Sudo Sulejmanovic hade gett gästerna ledningen direkt i matchöppningen men innan paus hade ÖIF kvitterat genom Victor Niklasson. I andra tickade matchuret på och det såg ut att sluta 1-1. Men i den absolut sista minuten dök Simon Olsson upp och frälste hemmapubliken med sitt 2-1 mål! 

ÖIF:s anfallare Carl Wiklander sammanfattade segern så här:

”Tuff match mot ett bra motstånd, tycker vi gör en bra match med några små misstag som höll på att göra resultatet till något helt annat. Men vi kämpar 90 minuter och det lönar som det brukar och får med oss tre poäng! Riktigt skönt med såna segrar som är av ren vilja. Mölnlycke är ett mycket bättre motstånd än många tror och har ett riktigt bra lag. De gör 1-0 efter kanske en minut och därefter känns det som det bara är spel mot ett mål. Vi pressar dem högt och spelar riktigt bra stundtals och får in 1-1 efter en stund. Sen i 91 minuten har vi hörna som blir ett nytt inlägg där Simon trycker in 2-1. Tre riktigt viktiga poäng som antagligen kommer vara avgörande i slutet.”

MIF:s Robert Reutherborg hade följande att säga om förlusten:

”Jämn match med mycket kamp som likaväl kunde sluta med tre poäng till oss. Vi hade bud att göra 1-2 flertal tillfällen i andra halvlek, istället gör Öckerö 2-1 med sista spark. Riktigt surt!”

Segern innebar att ÖIF fortfarande är två poäng bakom ledande Velebit med en match tillgodo och har alltså fortfarande ”allt i sina egna händer” som det så vackert heter. För Mölnlycke är det fortsatt tungt och laget är precis över strecket på en tiondeplats

 

IFK Björkö – Göteborgs FF 1-4 (1-2)

Göteborgs FF var i norra skärgården i helgen för att försöka fortsätta sätta press på toppduon Velebit och Öckerö. Den på förhand luriga bortamatchen på Björkö slutade dock med en fin 4-1 seger. Det var visserligen hemmalaget som inledde starkast då Anton Olsson nickade in 1-0 för hemmalaget i mitten av första. Innan paus hade dock Robert Hedelin och Charles Palmborg sett till att GFF kunde gå till halvtidsvila med ledning. För att vara på den säkra sidan gjorde även Hedelin och Palmborg varsitt mål även efter paus och GFF tog alltså med sig tre pinnar hem till Majorna. 

GFF:s Viktor Thörner sa så här om segern:

”Ja, det var skönt. Mycket vind och regn som så vanligt på Björkö. Vi gör en sämre första halvlek och en bättre andra som också kan summeras med en bra kämpar insats och inställning att vilja vinna. Har ett par lägen vi bränner men samtidigt räddar Robban Olsson oss i första halvlek framförallt. Fin gest av Björkö att gratulera oss på vår kommande 122-årsdag innan matchen.”

GFF är trea men är i högsta grad inblandade i kampen om uppflyttning. Laget har fyra poäng upp till ledande Velebit men har då en match tillgodo

Björkö är nia i tabellen och har fortfarande marginal neråt men har en riktigt viktigt match mot tian Mölnlycke IF redan nästa omgång. Seger där så skiljer det åtta pinnar men vid förlust så skiljer det bara två

 

/Rasta