Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson ger sina reflektioner från den 16:e omgången i division 3 Nordvästra Götaland:

 

Så kom den då efter 14 raka utan förlust för serieledande FRÖLUNDA, den där minan man gick på som ingen kunde förutspå.. all cred till LERKIL som tog en fin skalp men frågan är nu när VF gav jagande lag lillfingret om LANDVETTER & ANGERED käkar upp hela handen…
6 omgångar kvar och det tightade till sig i toppen men även i botten där jag kan tänka mig att man i Bollebygd mår ganska gött efter att återigen vara vinnare då HESTRAFORS tog en nödvändig seger borta mot Jonsered.
Redan imorgon kan ”Hestra” dryga ut avståndet till Kongahälla på nedflyttningsplats då lagen spelar en match som släpat efter lite… vinst för Hestrafors och man har 8 pinnar ned till IKK och då tror jag man säkrar kontraktet.
För KONGAHÄLLA kan det vara deras viktigaste match på bra länge, vinst och man kliver upp på 19 poäng och har då 4 lag inom 2 poängs avstånd… förlust och man står kvar på 16 och ska ta sig till Ruddalen för ett garanterat revanschsuget Frölunda i nästa omgång.
Helst då 4 andra inblandade bottenlag möts i nästa omgång ( Gårda – Jonsered ) ( Hestrafors – Dalen ) skulle en seger mot ”Hestra” vara grymt viktig..
Mycket av avslutningen av årets bottenstrid kommer att avgöras på Kongevi imorgon tisdag.
VIRGO – KÅLLERED 1-4
Kållered gick på knock direkt och efter 22 minuter var Virgo ”ten and out” då det stod 0-3 på anslagstavlan., viktik reducering precis innan paus för Virgo men närmare kom man ej denna fredags kväll.
Innan paus kaffet var uppdrucket hade KSK ”dödat” matchen med sitt 4-1 mål i minut 48 och efter det var det en transportsträcka mot 3 pinnar för Hayek´s grabbar som håller liv i sina kvaldrömmar.
DALEN – HBFC 3-4
Målkalas på Krokslättsvallen där publiken bjöds på hela 7 mål och där gästande HBFC som är inne i en verkligt fin period drog längsta ståt och vann med 4-3.
Fram till minut 86 ledde HBFC med 2-1 men sista minuterna exploderade med 4 mål och en häftig avslutning
KONGAHÄLLA – ANGERED 2-3
Botten mot toppen och efter 90 min var det topplaget ANGERED som stod som segrare efter 3 mål av sitt forwrads par Haris Avbdiu 2 samt Frederok Oferi 1
Fortsatt tung för IKK som verkligen måsta hitta vinnarspåret a.s.a.p om denna säsongen skall sluta lyckligt, positivt i allt mörker är att Frane Sirinic verkar vara i bra form och stod för lagets båda mål i matchen.
LANDVETTER – GÅRDA 4-1
Jagande LIS tog chansen att sätta press på VF då man tog en stabil 4-1 seger mot gästande Gårda.
Från Landvetter håll rapporteras det pm en bra insats framförallt offensivt då man skapade inte mindre än 23 chanser förutom sina 4 mål. och nu är man med i racet på riktigt igen….
JONSERED – HESTRAFORS 2-3
Det var ”Hestra” som tog kommandot i denna viktiga match och sedan släppte man ej taget utan tog 3 riktigt viktiga pinnar med sig hem till Bollebygd
3-1 ledning i paus, ett jagande JIF som reducerade med ca 25 min kvar men man kom ej närmare.
GARANTERAT en boost för Hestrafors självförtroende inför tisdagen fight mot Kongahälla.
LERKIL – FRÖLUNDA 2-1
Känslan för mig är lite som i OS i Lake Placid då unga USA slog stora mäktiga Ryssland och alla stod med skägget i brevlådan…. nej denna SKRÄLL såg jag ej skulle komma men desto roligare att LERKIL som haft en tung säsong får visa att man är ett bra fotbollslag.
2-0 ledning för Lerkil när man får ett rött efter 54 minuter… och trots ett numerärt underläge lyckas man stå emot till min 88 då Pagge Olsson gav VF lite hopp men Lerkils grabbarna höll ut och kunde njuta lite extra på sin lagfest under kvällen…
Frölundas långa svit bröts i och med detta och nu gäller det att studsa tillbaka direkt hemma på lördag mot Kongahälla.
– – – – – – – – – – – – –  – –
Mina sympatier finns inte hos någon specifik klubb men som utomstående ÄLSKAR man ju att det är så jämnt i topp / botten och jag ser verkligen framemot avslutningen på denna underbara serie…
/ Bendinho