Vi fortsätter med rapporteringen från helgen och turen har kommit till 6B:

 

FREDAG 16/8

Diseröd SK – Bjurslätts IF 2-0 (2-0)

Diseröd inledde hösten med att besegra Bjurslätt hemma på Skarpe Nord där båda målen föll i den första halvleken. Jakob Yngve satte 1-0 och Gustav Fuxling utökade till 2-0

DSK:s målskytt Fuxling sa så här om matchen:

”En jämn match i sin helhet. Första halvlek har vi ett rejält övertag och har 2-0 med bud på mer. Andra halvlek är jämnare och våran målvakt får visa hur duktig han är. Mot slutet blev Bjurslätt trötta och vi var mycket nära på att få in trean, fyran och femman. Men 2-0 är nog ändå ett rättvist resultat.”

Bjurslätts Almin Demir sa så här om förlusten:

”Första seriematchen efter sommaren ! Första 5 minuterna rullar vi bollen och spelar jämnt! Sen efter det så tappat vi positionsspelet och Diseröd har kontroll på matchen. Andra halvlek gör Bjurslätts tre byten som gör stor skillnad med hög press. Vi har bollen, äger matchen och rullar boll. Vi hade tre bra lägen men missade och har ingen tur att göra mål ! Matchen slutar 2-0 till Diseröd.”

DSK är på en stabil sjätteplats medan Bjurslätt kämpar på den nedre halvan. BIF är i nuläget nia i tabellen. 

 

Surte IS FK – Hisingen FC 0-4 (0-2)

Topplaget Hisingen FC inledde hösten med en stabil bortaseger mot SurteAmir Mohamademin satte 1-0 i mitten av första och precis i innan paus kom också 2-0 (Stany Lokamba). I slutet av matchen kom även både 3-0 (Sina Mohammedzade Shaghoee) och 4-0 (Abubakar Dumbuya). Hemmalaget passade även på att bränna en straff i slutskedet. 

HFC:s AbukabarBabu” Dumbuya sa så här om matchen:

”Bra match igår, välförtjänt seger, men tycker Surte gör det bra. Speciellt första 45.”

Surtes Rade Radovic hade följande att säga om förlusten:

”En rättvis seger föt Hisingen. Vi gör en bra match, spelar som ett lag i 90 minuter men tyvärr räcker vi inte till för vi möter ett lag som är helt enkelt bättre än oss idag. Bra domare!”

Surtes Leonard Abrahamsson sa så här om förlusten:

”Surt. Vi gjorde en bra första halvlek, låg försvarade lågt och bra och skapade några halvchanser, men låg ändå under med 2-0. I andra halvlek gick vi över till att spela med en trebackslinje men lyckades inte skapa särskilt många chanser. Hisingen var bra, kanske det bästa laget vi mött i år.”

HFC:s matchreferat hittas HÄR

Hisingen är tvåa i tabellen efter Neutrala IF. Båda lagen har dock samma poäng men NIF har ett plusmål tillgodo. Surte kämpar i botten och är tia i tabellen. 

 

LÖRDAG 17/8

Hälsö BK – BK Skottfint 4-3 (1-0)

Hälsö BK hade en ganska tung vår med fick iallafall inleda höstsäsongen med en trepoängare hemma på Stuvö Backe. Hemmalaget hade 1-0 (Jacob Lidström) efter den första halvleken men sista 45 skulle bli betydligt målgladare. Tio minuter efter utlämnade Skottfints Jonas Taube innan HBK återtog ledningen genom Daniel Dino. Skottfint vände dock till ledningen 3-2 efter mål av Rasmus Pihlqvist och Taube igen. Slutet blev dramatiska då HBK:s Arvid Nordin satte 3-3 i 81:a och Karl Nilsson avgjorde i matchens sista minut!

HBK:s Mattias Friess sa så här om segern:

”Vi gör en okej match, en mycket svårspelad match med, regn och blåst. Deras målvakt är utan tvekan seriens bästa målvakt, men vi vinner tillslut, och det var rättvist!”

Skottfints André Klint hade följande att säga om matchen:

”Det var en tung förlust. Riktigt grisväder att lira i med regn och blåst, så det var inget finspel under matchen. Mest långa bollar på Bengt blev spelet från båda sidor. Svängig match där båda lagen hade ledningen en stund. Vi lyckas vända 2-1 till 2-3 med ungefär 5 minuter kvar. Men med flytet laget har i nuläget lyckas vi på något sätt att släppa in två bollar och förlora matchen. Men det är bara att släppa matchen och blicka framåt!”

Skottfints matchreferat hittas HÄR

Skottfint är sjua i tabellen med Hälsö en placering bakom. 

 

Västkurd BK – Nödinge SK 3-0 (WO)

Topplaget Västkurd skulle ha mött Nödinge i helgen men NSK var tvungna att lämna WO

VBK är trea i tabellen, tre poäng bakom toppduon Neutrala och Hisingen

 

SÖNDAG 18/8

Neutrala IF – Backatorp IF 3-1 (0-0)

Neutrala avslutade våren med en osannolik form med sju raka segrar som skickade upp dem i toppen av tabellen. Igår inledde de hösten med att ta ytterligare en trea. Efter en mållös första halvlek hemma på Länsmansgårdens IP mot jumbon Backatorp kom både 1-0 (Bile Diiriye) och även 2-0 (Mohamed Abdulqadir Wehliye på straff) ganska tidigt i andra. I mitten av andra kom även 3-0 (Abdihakin Yusuf Mohamed) innan Erik Nguyen fick in en sen reducering för BIF.

BIF:s Dan Ahlman sa så här om matchen:

”Omstart mot serieledarna, det kunde inte bli svårare. Vi går in med en riktigt bra inställning, Neutrala styr spelet mestadels och kommer till en del bra lägen men vår målvakt och hela laget gör en riktigt bra defensiv insats i första halvlek där vi också själva kommer till några fina lägen men vi är nöjda med 0-0 i halvtid. Inför andra halvlek gör jag några taktiska förändringar med tanke på att vi ska orka hela matchen men så här i efterhand var det nog ett misstag. Våra förändringar ledde till att Neutrala oftare lyckades utmana och ta sig förbi oss i vår defensiv. De gör ett och två noll på frispark och straff och sätter senare också 3-0. Neutrala får dock en man utvisad och efter det trycker vi fram rejält och skapar en del chanser och sätter även 3-1. Tyvärr stannade det där. Jag är stolt över grabbarna som verkligen gav allt. Vi har en stentuff omstart med ettan, tvåan och trean i serien i tre raka matcher. I de här matcherna har vi allt att vinna och inget att förlora och fortsätter vi på samma spår tror jag att vi kan störa Hisingen redan nu på lördag.”

NIF toppar serien på målskillnad före tvåan Hisingen

BIF är fortsatt sist i tabellen. 

 

Chalmers Studentkårs IS – FTU 3-0 (1-0)

Båda lagen gjorde sin första match efter sommaren och det blev Chalmers som gick segrande ur striden. 1-0 paus blev till 3-0 till slut efter två sena mål. 

Chalmers Oscar Holm sa så här om segern:

”En fin start på höstsäsongen. Va väl inte världens mest finspelade match i regnet på Heden men vi gjorde jobbet som krävdes och hade en väldigt bra defensiv i hela matchen. Står 1-0 länge och matchen står och väger litegrann i andra halvlek men det blir aldrig farligare än att vi kunde punktera matchen med två sena mål. Ett stort plus till vår vikarierande målvakt William Bäckström som gjorde ett par väldigt fina räddningar och såg till att vi kunde hålla nollan.”

Segern gjorde att Chalmers gick om FTU i tabellen. Chalmers är nu fyra med FTU en placering bakom. 

 

/Rasta