Vi kollar till helgens division 7:

 

FREDAG 16/8

7C

Bergsjön SK – Pushers BK 4-1 (1-0)

Plötsligt händer det! Efter elva segrar och ett kryss på tolv spelade matcher fick serieledarna Pushers till slut reda på hur det känns att förlora en seriematch 2019. Borta mot Bergsjön SKBergsjövallen föll PBK med 4-1. Yusuf Mohameds mål strax innan pausen gjorde att hemmalaget ledde med 1-0 i halvtid. Shafi Abdikadir Sharif utökade ledningen till 2-0 tidigt i andra innan Sunny Johansson reducerade med halvtimmen kvar. Pushers skulle dock inte komma närmare utan istället klev BSK ifrån med både 3-1 (Sharif igen) och 4-1 (Bishar Ali Yousuf). 

Pushers ena tränare, Kristofer ”KL” Landahl sa så här om förlusten:

”Trist och inte så mycket att säga om. Vi visar upp absolut noll taggning och är totalt ointresserade och lama i 90 min + uppvärming . Bergsjön har väl ingen direkt struktur men skickar upp bollen så långt man kan och springer som fan, det räcker långt idag och när vi i princip gör två rena självmål så har vi inte en chans. En match att glömma så fort som möjligt.”

PBK:s matchrapport hittas HÄR

Pushers har dock fortfarande greppet om 7C och leder tabellen tre poäng före Hjuvik och dessutom med en match mindre spelad. 

Bergsjön SK är femma. 

 

Kareby IS – Hjuviks AIK 2-2 (2-0)

Då toppkonkurrenten Pushers förlorade sin första match så hade Hjuvik chansen att knappa in ordentligt men det började inte bra borta mot Kareby. Med tio kvar av första åkte Hjuvik på ett självmål och precis innan paus satte Hugo Backman 2-0 för KIS. Danny Höglund-Field fick dock in en reducering på straff tidigt i andra men sen drabbades Hjuvik av en utvisning och fick avsluta matchen med tio man. Trots detta lyckades laget få med sig en pinne efter att Tim Sterner kvitterat i 88:e! 

Hjuviks Danny Höglund-Field sa så här om matchen:

”Vi kommer till Kareby med inställningen att ta dom högt då vi vet hur passningsskickliga dom är. Det funkar emellanåt i första halvlek, efter 6 raka hemmamatcher på gräs blev det en omställning att spela på konstgräs, något vi har ett bra material för. Kareby tar tag i taktpinnen från minut ett skapar halvchanser efter halvchanser med deras farliga djupledpassningar. Dom har en i ribban. Halvvägs in i första kommer dom runt på sin vänsterkant och spelar bollen stenhårt in på första där våran mittback oturligt får bollen på knät och in i mål, självmål, men sett till bilden rättvist, efter målet vaknar vi till och skapar frilägen som vi missar och efter en dålig hörna av undertecknad, så ställer dom om i halvlekens sista minut och kontrar in 2-0. I andra kommer ett nytt, taggat Hjuvik in. Efter 2 minuter får vi en ganska tveksam straff. Som resulterar i 2-1. Adrenalinet flödar och vi trycker på för 2-2 men i 55 får vi rött kort in en frilägesutvisning som både var korrekt och nödvändig. Men detta stoppar oss inte, med en man mindre öser vi på, dom försöker ställa om och såra oss då vi står högt, men deras kontringar stoppas av våra backar. Gång på gång forcerar vi men med en magisk målvakt i Kareby så håller dom undan, som räddar alla våra chanser, däribland många frilägen. I 88:e kommer dock utdelningen. Våran stora stjärna Tim ”Mbappe” Sterner tåpajar in 2-2. Efteråt har vi 3-4 lägen som deras målvakt återigen räddar med massa konstiga parader. Slut. Vill ge beröm till Kareby. Ingen i vårat lag kan förstå att dom bara har 12 inspelade poäng. Resultatet är på sätt och vis rättvist. Vi står upp med en man mindre i 35 minuter och många av oss går på knäna och spelar på ren vilja och äger den andra halvleken. Ändå spelar Kareby sitt trygga lugna possesion spel. Något dom visade sig vara duktiga på idag. Håller tummarna för att dom klättrar i tabellen.”

KIS Hugo Backman hade följande att säga om matchen:

”Jag tycker att vi gör en väldigt bra match men det är synd att tappar de me tanke på att dom hade en utvisad.”

Hjuvik missade alltså att ta in tre poängPushers men med tanke på underläge, utvisning och sen kvittering så är de nog nöjda med en poäng. Hjuvik spelar tätt nu och föll även i kvällens match mot Hermansby men mer om den imorgon. Laget är iallafall tvåa efter Pushers i tabellen. 

Kareby återfinns på en tiondeplats

 

Proletären FF – Hermansby IF 3-1 (2-0)

PFF hade en ganska tuff vår men inledde hösten med en fin trepoängare hemma på Åkeredsvallen mot Hermansby. Laget fick 1-0 via ett självmål och innan paus kom även 2-0 (Armando Smedberg Dalence). Gustav Larsson fick in en reducering för HIF men mer blev det inte utan istället satte Smedberg Dalence 3-1 i slutet. 

HIF:s tränare Jonnie Pettersson sa så här om förlusten:

”Finns ju inte jättemycket att säga, vi saknade en massa spelare, så hade med oss 7 killar födda 02-04. Var en hel del fula smällar bakom ryggen på domaren. Dom spelar väldigt enkelt med en lång krossboll från ytterback på löpande ytter som antingen bryter in och utmanar, eller söker sig ner till kortsidan för spel genom straffområdet. Vi klarade inte av att värja oss mot detta i början och lyckades rensa en i eget mål, som även va starten på målgörandet. Vårat eget spel fungerade långa stunder bra, en del felbeslut och bollar som smiter utanför stolparna gör att denna matchen tyvärr slutar med en förlust. Men under omständigheterna fortfarande en bra match av oss och riktigt skönt att en av våra 04:or är den som sätter vårat mål efter fint spel på vänsterkanten. Match mot Hjuvik ikväll med 2 nyförvärv på plan och siktet inställt på att spräcka deras förlust 0:a.”

HIF är nia i tabellen men stod för en riktigt fin insats ikväll (måndag) där topplaget Hjuvik besegrades men mer om den matchen imorgon. 

PFF är nu på en åttondeplats

 

Lundby IF – Solväders FC 2-6 (0-1)

Solväder jagar bakom topplagen och inledde hösten med en fin 6-2 seger borta mot Lundby. Solväder hade ”bara” 1-0 i paus efter mål av Léon Blomstrand men i andra rann det iväg. I mitten av andra hade SFC spelat till sig en 6-0 ledning! Yannick Alexandre Ibrahim Diakite satte 2-0, Adam Khalil 3-0 innan Mohammed Jelil ökade på till 4-0. Blomstrand blev tvåmålsskytt när han gjorde 5-0 och Mohamed Amer Kanfoud gjorde sexan. LIF fick sen in två tröstmål där Nana Piesie gjorde 1-6 och Carl Larsson 2-6 alldeles i slutet av matchen. 

LIF:s Nana Piesie sa så här om förlusten:

”Vi gör en bra första halvlek där det borde ha varit oavgjort. Vi kommer ut i andra släpper in två snabba mål och matchen dör. Nr 10 i deras lag var helt klart bästa spelaren och gav oss oerhört mycket problem. Vi har fått in nya spelare som gjorde debut och de märktes att vid omställningarna att de var en del fel beslut. Men jag tror vi kommer göra en bättre höst än vår.”

SFC är fyra i tabellen med LIF som sexa.

 

LÖRDAG 17/8

7A

Real Maskin BK – Fotö GoIF 5-0 (2-0)

7A-hösten inleddes med ett intressant möte mellan Real Maskin och Fotö där båda lagen jagar ledande Croatia. Det blev dock en säker ”hemmaseger” på Bravida för Real i sin årliga publikmatch.Redan efter fem minuter kom 1-0 genom Richard Jansson och innan paus hade Johan Magnusson satt 2-0 på straff. I början av andra så drabbades Fotö av ett rött och Maskinen kunde utöka till både 3-0 (Erik Svensson) och 4-0 (Markus Cederqvist). Fotö fick ännu ett rött i slutet och Joakim Larsson fastställde slutresultat 5-0 med två minuter kvar. 

Reals målvakt och kapten Mattias Kitterfeldt sa så här om vinsten:

”Ja den var trevlig! Det var egentligen inget snack. Vår årliga publikmatch, laddade till tusen, viktig match på pappret, en del viktiga kuggar borta men alla som är med bara steppar upp och levererar. Nu ska vi jaga Croatia resten av säsongen och hoppas på lite flyt också.”

Fotös Mikael Beckius sa så här om förlusten:

”Toppstrid på Bravida, en match som även sändes på GP-tv, en ny upplevelse för oss. Göteborgsvädret kanske inte visade upp sin bästa sida, men lite regn och blåst gör väl inget. Vi börjar matchen bra och skapar lite halvchanser där vi med lite flyt kanske kunde lyckats få in ett mål. Istället är det Real som gör första målet på en lite tursam frispark, och de tar över matchen mer och mer. De får sedan en straff som sitter via stolpen och in, och 2-0 är ställningen i halvtid. Efter paus så pressar vi högre och lyckas etablera spel på deras planhalva, men utan att komma till riktigt farliga lägen. Vi får dessutom en man utvisad tidigt i andra, och efter det gör Real 3-0 och det känns lite som att luften går ur oss. De gör även 4-0 innan vi får ett till rött, denna gång ytterst tveksamt, men ingen VAR-koll från domaren. På slutet studsar även 5-0 in efter en hörna med efterföljande flipperspel i målområdet. Det är bara att acceptera att vi inte nådde upp till den nivån som krävdes för att rå på Real, utan vi får fortsätta kämpa under hösten för att slåss om topplaceringarna!”

Reals matchreferat hittas HÄR

Segern gjorde att Real klev förbi Fotö upp på en andraplats med ö-laget som trea. Real har två pinnar upp till ledande Croatia men då har Croatia en match tillgodo. 

 

SÖNDAG 18/8

7B

IFK Hindås – Elisedals IS 2-4 (0-1)

Helgens enda 7B-match spelades på Fagervallen där hemmalaget Hindås tog emot gästande Elisedal och det var första höstmatchen för båda lagen.Bortalaget hade greppet om poängen efter första 45 då Henrik Magnusson tidigt gjorde 1-0 och strax innan paus satte Thomas Johansson tvåan. En kvart in i andra utökade Magnusson EIS ledning till 3-0. Visst vaknade hemmalaget till och kunde reducera både till 1-3 (Viktor Häggander) och 2-3 (Andreas Heijel) men sen stängde Per David Lögdahl matchen med sitt 4-2 mål

EIS ena tränare, Johan Andersson, sa så här om segern:

”Detta var en match där vi var lite osäkra på våran egna form. Vi har hunnit gör två träningspass efter sommaruppehållet. Vi kom till matchen med två avbytare. Matchens första 15 minuter började i ett högt tempo från båda lagen. Vi var nog lite vassare och gjorde mål via Henrik Magnusson efter 10 minuter. Vi tar över halvleken allt mer och lyckas få fram ett antal bra lägen genom våra snabba anfallare. Efter 40 minuter utökar Tomas Johansson våran ledningen till 0-2. Andra halvlek börjar Gör Henrik sitt andra mål till 0-3. det känns under kontroll och vi slappnar av. Då börjar vi göra lite misstag och de gör 1-3 och bara fem min senare gör de 2-3 på en fin frispark. De press på ordenligt i mitten av andra halvlek men vi lyckas kotra in ett 2-4 mål genom Per-David Lögdahl och då dör matchen. Vi spelar stundtals väldigt bra idag, med lite mer skärpa så kommer detta kunna bli en rolig höst.”

Hindås tränare Johan Winblad hade följande att säga om matchen:

”Ja, en match där vi inte är på tårna alls första 20 minuterna och Elisedal rullar och hittar varandra bra hela tiden. Vi har 0-2 i paus och jag gör en ändring för att få högra intensivare press på deras backlinje. Vi tar över mer och mer men Elisedal tar vara på ett läge och gör också mål nummer 3. Nu tar vi över helt och hållet och skapar massor med chanser, vi reducerar två gånger och ligger på för en kvittering när vi dessvärre gör ett stort misstag som Elisedal tar vara på. Det ger dem det bränslet de behöver för att hålla undan. En kvittering hade inte varit orättvis men Elisedal gör det bra också och tar vara på sina chanser på ett mycket bra sätt.”

EIS är femma i tabellen medan Hindås återfinns på en sjundeplats

 

7C

Rödbo IF – AIF Göteborg 3-3 (0-2)

Igår inledde både Rödbo IF och AIF Göteborg sin höstsäsong och det gjorde det på Rödbovallen. RIF hade gjort lite förändringar inför hösten i sin ledarstab då Magnus Hall går in som huvudtränare med Lars-Ivan Claesson som assisterande. Gästerna inledde bäst och Kim Holm och Samid Jawda såg till att AIF ledde med 2-0 i paus. Andra halvlek blev bättre för RIF då Stefan Johansson reducerade innan AIF fick en spelare utvisad och direkt efter kom 2-2 (Henrik Sundberg). AIF svarar dock direkt med att ta ledningen igen (Christian Vergara) men Rödbo får sista ordet då Markus Hasselblom sätter 3-3 med fem minuter kvar! 

Nye huvudtränaren Magnus Hall sa så här om matchen:

”Vi har nött på press- och anfallsspel under de fyra träningar vi haft innan den här matchen. Så himla kul att se det betalar sig i den här matchen. Första 15 minuterna är det bästa på mycket länge. Sen tappar vi lite i mitten på första, då gör dom två mål. Men vi avslutar halvleken bra. I andra får vi äntligen utdelning på alla chanser och inlägg, så vi gör tre baljor. Jag tar med mig glädjen och inställningen spelarna visade upp idag. Jag tror dom verkligen tyckte det var roligt spela anfallsfotboll istället för behöva försvara 90 minuter.”

AIF:s Joachim Frej hade följande att säga om matchen:

”Härligt att vara igång med serien igen och nu väntade Rödbo som vi kryssade mot i senaste mötet. Vi kom till start med några för säsongen ”debutanter” och med många gubbar borta inklusive big boss Wingfors. Tränare hade dock förmedlat sina direktiv till brorsan Wingfors och den knäopererade Entin stod på sidlinjen och viftade. Många dueller och böljande spel i första halvlek där vi kommer till fler vassare avslut och gör både 1 och 2 mål samt hinner bränna en straff. Vi går till vila med 2-0. I andra halvlek drabbas vi nog lite av bekvämlighet med ledning och det resulterar att vi tappar lite av vårt spel. Detta utnyttjar Rödbo och gör mål och samtidigt så får vi också en gubbe utvisad lite tufft kan jag tycka och nu tar Rödbo tar över mer och mer. Matchen slutar 3-3 och får väl säga att det är rättvist men verkligen tungt då våra konkurrenter i toppen tappade poäng inför vår match och vi vill så klart ha häng på dem. Det är bara att ta nya tag och vi ser fram emot derbyt mot Öset på Gröna Vallen i veckan. Tack domaren, publiken och Rödbo som hade sålt bussen de parkerade från förra matchen.”

AIF är trea i tabellen och RIF är fortfarande sist. 

 

Brämaregårdens FC – Ösets BK 3-2 (1-2)

BFC hade det tufft under våren men inledde hösten direkt med en seger! Hemma på Bravida blev det 3-2 mot gästande Öset. Det var dock gästerna ÖBK som gjorde både 1-0 (Youness Barik) och 2-0 (Senad Zuta) i den första halvleken. Innan paus fick dock BFC in en reducering genom Basel Sadi. Efter paus kunde sen BFC vända matchen efter att Florin Paduraru kvitterat och Benjamin Landeback satt segermålet! 

BFC är elva i tabellen men närmade sig lagen framför. ÖBK återfinns på en sjundeplats.

 

/Rasta