Igår spelades en match i lokalfotbollen och det skrällde till i 7C:

 

MÅNDAG 19/8

Hjuviks AIK – Hermansby IF 2-3 (0-2)

Det är tätt matchande för både Hjuvik och Hermansby då båda lagen spelade så sent som i fredags. Hjuvik kom från ett kryss mot Kareby (2-2) medan Hermansby föll mot Proletären (1-3). Då Hjuviks toppkonkurrent Pushers oväntat föll i fredags mot Bergsjön SK (1-4) så hade Hjuvik chansen att ta in värdefulla poäng i toppstriden. Det började dock inte bra hemma på Hästevik då Hermansbys Axel Petersson satte både 1-0 och 2-0 i den första halvleken. I början av andra kom även 3-0 genom Niclas Axelsson. Hjuvik svarade dock ganska omgående med ett 1-3 mål (Christopher Lundberg) och tio minuter senare satte Tim Sterner 2-3. Trots en hel del ytterligare chanser för hemmalaget så höll Hermansby undan och kunde vinna matchen! 

Hjuviks Daniel Da Silva sa så här om förlusten: 

”Efter Pushers förlust förra veckan och vårt kryss, så fick vi den öppningen vid behövde för att senare i höst ha en ev. seriefinal. Vi börjar matchen bra och får väldigt tidigt ett friläge som vår spelare slår över. Kort efter det så agerar vi passivt i vårt uppspel och Hermansby får sitt första läge, ett skott utanför straffområdet och vips 0-1. Efter det går vi ner oss och fokus blir inte riktigt på rätt saker (passiva, gnälliga m.m.) åter igen tar Hermansby vara på detta och 0-2 är ett faktum. Vi jobbar oss in i matchen igen och slutar första halvlek på ett bättre sätt. I halvlek pratar vi om att fortsätta på samma viss så kommer utdelningen komma. Vi skapar lite halvchanser men inget farligt, Hermansby sticker då och då upp med lite längre bollar och vid ett läge då vi har mycket folk framåt, lyckas de få in 0-3. Först då börjar vi göra det vi är bra på, slå längre bollar med rätt adress, kriga på och få många fasta situationer (där skapar vi alla farliga lägen). Två gånger får vi utdelning men det räcker inte till idag. Första förlusten inkasserad, sjävklart surt efter föra omgångens resultat men vi får jobba på! Känslan efter en förlust är aldrig bra men detta får bli en väckarklocka för oss( alla matcher måste vi ha rätt inställning och ge 100%).”

HIF:s Marco Strandberg sa så här om den fina segern:

”Hermansby kom till Hästevik med två nyförvärv (Dan och Simon). Hjuvik hade sin taktik klar med långbollar på deras starka forwards som var duktiga på att ta emot och vända upp. De kom till en del lägen men deras avslut var under all kritik, vi däremot kom till några få avslut men vi förvaltade våra lägen. Axel gör två mål från sin vänsterkant från lite längre avstånd som smiter in bakom deras målvakt. Vårt nyförvärv Simon gör ett snyggt förarbete som resulterar i 3-0 till oss. Vi får en del skador under första halvlek och i början av andra, Så vi tappar några av våra nickstarka gubbar, efter 3-0 så skapar Hjuvik många chanser genom hörnor och frisparkar men tur för oss så lyckas de bara sätta två mål och vi vinner.

Plus i kanten för vår junior Robin som gör bra ifrån sig mot de stora Hjuviksgubbarna och våra två nyförvärv från Norrland. Det var nervöst att stå på sidan i slutet av andra men de kämpade tillsammans och lyckades.

Hjuvik tappade som sagt viktiga poäng i toppstriden. Laget är tvåa, tre poäng bakom Pushers men då har PBK också en match mindre spelad. Hermansby är nia i tabellen. 

 

/Rasta