Imorgon torsdag (22/8) är det toppmöte i 5B då tvåan Mossens BK tar emot trea Näsets SK hemma på Mossens IP 18.45. Båda lagen ligger inför matchen tre poäng bakom ledande IF Väster. Även fyran Balltorps FF är inblandade i toppstriden då de i sin tur är en poäng bakom morgondagens kombattanter. 

MBK kommer från en 2-2 match mot just Balltorp medan Näset besegrade FC Heden med 3-1. När lagen möttes i våras blev det 3-3 efter att Mossen hämtat in ett 1-3 underläge. Näset är seriens överlägset målgladaste lag med 49 mål på 15 matcher men det är bara jumbon Härryda som släppt fler än NSK:s 41! Mossen har svarat för 32 mål framåt och det är bara ledande Väster som släppt in färre än MBK:s 17

Inför mötet har bloggen snackat med Mossens tränare Axel Bergström och NSK:s ena tränare, Zaya Kalasho!

Vi inleder med Mossens Bergström:

Seger mot Hovås Billdal och kryss senast mot toppkonkurrenten Balltorp. Hur skulle du sammanfatta de matcherna?

Mot Hovås tar det lite tid innan vi bryter ner dem men killarna får ihop en bra prestation trots många som knappt kommit hem från semestrarna. Mot Balltorp gör vi en fin insats i 75-80 minuter men tappar tyvärr nivån i slutet. Ett misstag från oss och en fin bollträff av dem senare står det 2-2. Trist men sån är fotbollen.

Förra året var MBK ytterst nära att åka ur 5B och i år är man med i den absolut toppen. Vad är den stora skillnaden från förra året?

Killarna har jobbat hårt och höjt både sig och konkurrensen i truppen vilket gett resultat. Att vi dessutom inte haft lika många skador har gjort att spelet satt sig på en annan nivå i år.

Hur bra koll har du på motståndarna Näset och vilken matchbild tror du att vi får se?

Ingen jättekoll faktiskt. De är ruskigt målglada tror jag vi alla vet så lär säkert bli en öppen matchbild i alla fall.

Hur är läget i den egna truppen inför matchen?

Läget ser bra ut. Några skador och andra små bortfall som alla lag oftast har, men borde kunna finnas förutsättningar för en fin tillställning.

Hur slutar matchen?

Målrikt är väl ingen skräll om det blir och vi går gärna där ifrån med tre poäng så många mål och vinst får jag tippa då.

Stort tack!

 

Vi fortsätter med NSK:s Kalasho:

5-5 i en galen match mot Donsö och 3-1 mot Heden senast. Hur skulle du sammanfatta de matcherna?

Matchen mot Donsö var en av dom bättre matcherna vi har gjort offensivt. När vi leder med 3-1 direkt efter att domaren blåst igång andra halvlek så känns det som att vi släpper in dom alldeles för lätt, vi vet att dom vill slå långt på deras forwards och ändå så tappar vi en eller två bollar bakåt på det viset. En av situationerna så får Anton en arm på halsen och vädjar för frispark men domaren väljer att fria så att det blir 5-5 (tror det va 5-5). Donsö är väldigt bra hemma men vi var bättre. Jag är inte ensam om att säga att vi förtjänade en tre poängare där ute.

Matchen mot Heden såg lite ut som vi ville ha den. Förutom att vi inte fick in bollen när vi hade bra lägen. Sen går vi visserligen ner i tempo och låter dom göra 2-1 med 20 kvar cirka. Det blir lite nervigt men vi får in 3-1 och det känns lugnt igen.

Förra året orkade inte riktigt Näset haka på toppstriden hela vägen. Vad är den stora skillnaden från förra året?

Detta året har vi fått in lite mer löpstarka spelare och även någon mer vinnarskalle till i truppen som tex Svanberg, inför denna halvan så tappade vi ju Victor Kalasho till husqvarna, man va väl lite beredd på att han skulle söka sig uppåt så det var ingen överraskning men tråkigt självklart. Kul för honom. Vi har dock fått in poängspelare som tex Edlund och Dennis Strandberg. Sen vill vi mycket mer känns det som i år så vi får se vad som händer framöver.

Hur bra koll har du på motståndarna Mossen och vilken matchbild tror du att vi får se?

Jag försöker att inte titta så mycket på dom andra lagen utan vi spelar vårat spel och litar på det. Jag vet att mossen är ett tufft lag som inte ger sig lätt och kommer göra allt för o slå oss. Men vi är beredda och hoppas det blir en kul match (med mindre mål bakåt för oss). Alla lag i denna serien är tuffa så inget är säkert.

Hur är läget i den egna truppen inför matchen?

Vi har en bra bredd just nu och läget i laget ser väldigt bra ut. Kanske någon som har någon känning men annars är alla med.

Hur slutar matchen?

Jag skulle aldrig säga ett resultat innan våra matcher. Det räcker med att jag är världens sämsta oddsare över lag. Så jag säger att det blir en tuff match som vi hoppas gå vinnande ur.

Stort tack!

 

Bloggen tackar både Axel och Zaya för att de tog sig tid och önskar självklart båda lagen lycka till!

 

/Rasta