Det lirades boll på sina håll igår och så här gick det:

 

ONSDAG 21/8

5B

FC Heden – IF Warta 1-1 (0-1)

Det kryssades på Överåsvallen i 5B igår när Warta gästande FC HedenPhilip Mattsson gav Warta ledningen  strax innan paus men i början av andra svarade Heden med ett frisparksmål signerat Morad El Amrani. Återstoden av matchen blev mållös och lagen fick alltså nöja sig med en poäng var.

Hedens Toni Ceesay sa så här om matchen:

”Vi kommer till matchen taggade och är införstådda i att vi måste börja plocka poäng. När matchen startar så är det två lag som vill mycket men det är inte mycket skönlir. Genom en kontring via deras snabba högerytter kan de ta ledningen med 1-0 vilket också stod sig halvleken ut. Inte helt rättvist om du frågar mig samtidigt som jag är medveten om att jag ser detta med ett öga ☺️. Andra halvlek hinner knappt börja innan Morad påpassligt slår in en frispark samtidigt som deras mur håller på att ställa upp. Efter detta skapar vi lite tryck men inget som leder till någon stor målchans. Resten av halvleken är vad man brukar kalla Hawaii-fotboll med spel fram och tillbaka, en tuff match för mittfältarna med andra ord. 1-1 är ganska rättvist tycker jag även om vi hade önskat mer.”

Wartas kapten Daniel Svensson sa så här till bloggen om matchen:

”Överlag var det en schysst match från båda hållen utan speciellt mycket tjafs vilket var kul! Vi kommer inte riktigt in i vår spelplan utan det blir lite för mycket långa bollar pga Hedens höga press. Tycker ändå att vi är farligast i första halvlek och producerar flest chanser, håller dessutom tätt bakåt vilket kändes stabilt. Andra halvlek går dock till Hedens favör då vi framförallt jagar boll i 45 minuter. Stundtals får vi till spel som nästa resulterar i en balja men tyvärr. Istället är det Heden som får en frispark utanför straffområdet som de slår direkt in i mål utan målvakt. Huruvida det var rätt eller ej får vi nog låta vara osagt, men en liten misskommunikation mellan spelare och domare blev det nog. I slutändan känns 1 poäng som ett rättvist resultat för båda lagen, även om det kändes snöpligt. Eloge till Heden för bra spel och gött snack!”

Heden återfinns precis över strecket på en tiondeplats medan Warta ligger åtta.

 

IF Väster – Hovås Billdal IF 3-1 (2-0)

Serieledarna IF Väster ångar på i toppen av 5B och igår kom ännu en trepoängare. På Kobbegården blev det 3-1 mot gästande Hovås Billdal. Väster tog kommandot och satte 1-0 (Robert Eckerman) efter en dryg kvart och precis innan halvtimmen spelad kom även 2-0 (Dennis Bergström). I mitten av andra fick dock Hovås lite vittring då Erik Högberg reducerade. Väster höll dock undan och kunde också utöka till 3-1 när Felix Hermansson satte en frispark i slutet.

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson hade följande att säga om segern:

”Sammantaget en jämn match med en hel del chanser åt båda håll där vi är effektivare och har en väldigt vass målvakt i Mackan. 2-0 i paus. Kan inte betecknas som rättvist men fina mål av Dennis och Eckerman. I andra är vi svaga. Hovås skapar en del och gör till slut 2-1. Felix kliver dock fram några minuter senare och skickar in 3-1 på en magisk frispark. Vi kommer undan igen mot Hovås som kommer kunna störa lagen i höst med detta lag som ställdes på banan idag.”

Hovås Billdals tränare Henrik Fryklund sa så här om förlusten:

”Vi kommer till matchen med en bra känsla efter vår vinst över Kungsladugård i förra veckan. Vi startar bra och skapar bra chanser första 20 minuterna. I mitten av halvleken får Väster en hörna där vi missar markering och de gör 1-0. Lite surt då vi skapat tillräckligt för att göra något mål. Halvleken fortsätter vara jämn men Väster är mer effektiva och gör 2-0 på ett fint instick. I halvlek känner vi oss inte alls slagna utan går ut och, enligt mig är bättre än Väster i andra halvlek. Med kvarten kvar gör vi 1-2 på en tilltrasslad situation. Då känner vi att vi har stor chans att få med oss 1 poäng. Vi skapar ett flertal bra målchanser men lyckas inte sätta dem. Beror både på en bra målvakt hos Väster och oskärpa hos oss. Med 10 min kvar får Väster en frispark som de mycket snyggt sätter i krysset. Lite konstigt att säga men jag är nöjd med killarnas insats trots en 3-1 förlust. Extra plus till våra två 03:or, Tristan i mål och Max på vänsterbacken. Kul att se så unga killar stå upp så bra. Grattis till Väster, bästa laget i serien. Tror att de grejar seriesegern.”

Väster leder serien med fem poäng efter att jagande Mossen och Näset kryssade ikväll (2-2). Hovås Billdal är fortfarande under strecket (elva) och har nu två poäng upp till närmaste laget framför (FC Heden). 

 

6A

Gamlestaden FF – FC Bosona-Bosna IF 1-4 (0-2)

Topplaget Gamlestaden FF åkte på en tung förlust hemma på Gamlestadsvallens gräsmatta igår när laget föll mot FC Bosona/Bosna IF. I mitten av första satte Anel Kadiric 1-0 för Bosona/Bosna och precis innan paus kom 2-0 (Adis Hamidovic). I början av andra gav Pontus Olsson hemmalaget lite hopp med en reducering men Kadiric satte 3-1 ganska omgående. Det skulle till slut bli även 4-1 genom Elvir Culum

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om förlusten:

”Vi har otroligt mycket boll, men de är bättre än oss i straffområdena. De spelar smart tycker jag och vi kommer inte upp i nivå idag tyvärr, det är ett riktigt bottennapp. Vi försöker men det är för många felbeslut helt enkelt och vi sätter oss i jobbiga situationer. Rättvis seger för Bosona/Bosna.”

Bosona-Bosnas tränare Darmin Muslimovic hade följande att säga om den fina segern:

”Skönt med segern mot seriefavoriterna Gamlestaden FF. Det var ingen lätt match för oss på förhand men killarna bestämde sig att ge allt de hade på plan och det lönade sig. Ingen jätteskön lir från vår sida men vi var disciplinerade bakåt samt tog vi vara på våra chanser och vann matchen. Motivation slog klass idag kan man säga. Vi önskar så klart Gamlesdaden FF all lycka i fortsättningen.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Gamlestaden leder förvisso fortfarande 6A, en poäng före Götaholm, men då har Götaholm TRE matcher mindre spelade. Bosona/Bosna är på en fin fjärdeplats.

 

6C

Azalea BK – Slottsskogen/Godhem IF 2-4 (2-3)

Slottsskogen/Godhem spelade sin första match efter sommaren och de inledde med en fin seger över Azalea. Det var en målrik inledning då SG ledde med 2-0 redan efter ett par minuters spel efter ett självmål och en kasse av Isac Wedin Gluhic. ABK svarade dock med att både reducera (Daniel Ohlson) och kvittera (Andreas Stern-Pettersson) och då stod matchuret på 17 minuter! Innan paus hade dock Isac Wedin Gluhic gjort sitt andra mål och SG ledde igen. I början av andra bjöd ABK på ännu ett självmål fem till 2-4 och det blev också slutresultatet

SG:s Oscar Lindmark Häggström sa så här om segern:

”Svängig match där vi tar kommandot från start och sätter två snabba bollar. I ledningen blir vi bekväma och tappar fokus vilket resulterar i att ett spelskickligt Azalea tar över och utnyttjar sitt riktigt vassa djupledsspel. 2-0 ledning blir 2-2 men strax innan halvtid får vi ny energi. Ismail Aden svarar med en soloprestation på kanten och serverar Isac Gluhic till 3-2. Matchen slutar 4-2 och ännu en seger mot favoritmotståndet. En oerhört viktig trepoängare inför bottenstriden.”

ABK:s Frej Ramberg sa så här om matchen:

”En riktigt tung match för vår del. Vi inleder matchen med att bjuda SG på två mål och även om vi lyckades kvittera innan de tog tillbaka ledningen kommer vi aldrig upp i nivå. SG var det bästa laget i en dålig fotbollsmatch där vi i Azalea saknade inställning, glädje och kvalitet. Ett riktigt bottennapp från vår sida som vi bara försöker lägga bakom oss. Det som är positivt är väl att vi redan om en vecka får chansen att visa att vi är bättre än så mot Studenterna!”

Båda lagen återfinns på den nedre halvan där SG är elva och ABK nia. 

 

Landala IF – Göteborgs SIF 0-0 (0-0)

Det blev ett mållöst derby igår på Guldheden Södra när Landala mötte Göteborgs SIF. 

LIF:s Theo Widmark sa så här om matchen:

”En ganska målchansfattig match där landalas förra säsong gjorde sig påmind genom starkt försvarspel, bollinnehav och en vilja som under denna säsong har lyst med sin frånvaro. Sista 20 gör sig även sommaruppehållet sig påmint då vinet orkar slutföra matchen lika starkt och får nöja oss med 1 poäng.”

GSIF:s Martin Sidaway hade följande att säga om matchen:

”Vi kämpade stenhårt men fick inte de chanserna vi behövde för att vinna.”

GSIF:s matchrapport hittas HÄR

Landala är fortfarande sist i tabellen men har två poäng upp till elvan SG och tian Vrångö. GSIF återfinns på en åttondeplats. 

 

/Rasta