Det spelades en hel del boll igår och vi inleder med våra fyror och femmor:

 

TORSDAG 22/8

4A

IK Zentith – Kode IF 4-1 (1-0)

Zenith tog en viktig trepoängare på den undre halvan samtidigt som Kode kommer tappar mer mark mot toppkonkurrenterna. Hemmalagets Niclas Wallerius slog till redan efter åtta minuter på Hovgårdsvallen och den ledningen stod sig till pausvilan. I början av andra kunde dock Kodes kapten Rasmus Haraldsson kvittera och det var 1-1 fram till sista kvarten. Jakob Ström satte då 2-1 för Zenith och strax efter kom även 3-1 (Jim Nielsen). Det blev till slut även 4-1, målskytt Axel Qvarnström

Kodes lagkapten Rasmus Haraldsson sa så här om förlusten:

”Vi gör dessvärre en väldigt blek insats och den kräftgång som vi sedan omstarten upplevt ser inte ut att vara över. Vi gör en del saker bra under matchen och har en bra period i början av andra halvlek där vi kommer upp i någorlunda nivå men dessvärre blir den perioden allt för kortvarig. Zenith vinner rättvist och vi får vända hem utan poäng med nytt sikte på nästa match.”

Zenith är nia i tabellen och det var välbehövliga poäng då lagen bakom har börjat röra på sig lite. För Kode var förlusten lagets tredje raka efter omstarten och KIF är fyra, fyra poäng efter nya ettan Stenkullen. 

 

FK Kozara – Lerums IS 1-1 (1-1)

I botten av 4A tog Kozara en viktigt poäng i mötet med Lerum hemma på Gamlestadsvallen. Båda målen kom i den första halvleken där Nuri Akyol satte 1-0 för Kozara och Imran Khamidov kvitterade för gästerna. 

Kozaras tränare Christos Sakalakis sa så här om matchen:

”En ganska bra division 4-match, tyvärr så kommer det extremt mycket regn i princip hela första halvlek som förstör en hel del för båda lagen men då vi är mindre bra tränade så tog det nog mest på oss. Vi börjar bra och tycker att vi styr och ställer 25-30 där vi också gör 1-0 genom Nori efter fina uppspel av ”Hasse” till Andres som förlänger till Nori som lägger in den. Efter 35 minuter fram till halvlek så tar Lerum över mer och mer skapar några skott utifrån box samt fina inspel från deras vänsterytter. Ett av dessa hittar deras högerytter som lägger in kvitteringen efter markeringsmiss av oss. Andra halvlek så börjar Lerum bäst men lägena fanns inte där för något av lagen. Båda lagen har en i ribban i andra halvlek, vi har fyra frilägen sista 10 minuterna som vi inte förvaltar och Lerum har ett farligt läge i en tilltrasslad situation som så när blir mål. Viktig poäng för oss och vi blickar framåt nu där fem viktiga matcher stundar. Tackar domare och Lerum för matchen och önskar lycka till i fortsättningen.”

Kozara är elva och har en poäng upp till tian Lunden Överås. Lerum återfinns på en femteplats. 

 

4B

Kärra KIF – Älvsborg FF 2-2 (1-1)

I gårdagens enda 4B-match blev det kryss i mittenmötet mellan Kärra och ÄlvsborgKlarebergsvallen. Båda lagen hittade nätet tidigt i matchen då Kärras Kristoffer Glasö nickade in 1-0 redan i sjätte minuten men ÄFF:s Fhadil Timilehin Oyebode satte 1-1 bara tre minuter senare! En kvart in i andra återtog hemmalaget ledningen genom Marcus Andersson men även denna gången kunde ÄFF kvittera ganska omgående (målskytt Timilehin Oyebode igen). Matchen bjöd inte på några fler mål men lagen hann med varsitt rött där ÄFF spelade en dryg kvart med en man mer. 

Kärra KIF:s tränare Jim Holmelin sa så här om matchen:

”Matchen började med ett riktigt skyfall i 10 minuter. Vi har bra kontroll på matchen och spelar en varierande bra fotboll, Älvsborg trycker långa bollar i spel och på fasta men vi kontrollerar det bra tycker jag. Älvsborg gör 0-1 på ett fint inlägg som de snyggt nickar in. Vi tar nu över spelet helt och tycker ner Älvsborg på egen planhalva, vi har både en i ribban och en i insida stolpe innan vi på ett fint anfall äntligen kan få in bollen i nät. 1-1 i halvlek och det ska Älvsborg vara mycket nöjda med. I andra börjar vi krångla för mycket med bollen och får ingen rytm i spelet, Älvsborg står nu högre och matchen är jämn när vi lyckas göra 2-1 på en nick i straffområdet. Strax efter vårat mål hittar de in en boll bakom våran backlinje och rullar in 2-2. Älvsborg får ett mål bortdömt för offside. Tycker själv det var tveksamt men jag står långt ifrån. Ca 20 minuter kvar och vi får ett rött kort, trots detta så tar vi återigen tag i spelet och är det bättre laget. Domaren kvitterar det röda kortet med 5-10 minuter kvar och slutet på matchen blev utan chanser åt något håll. Vi är mycket nöjda med spelet första 45 minuterna, mindre nöjda att vi inte lyckas fortsätta med detta andra 45.”

Kärra är fyra och får inrikta sig på att förvara den placeringen då topptrion stuckit iväg. Två placeringar och två poäng bakom återfinns ÄFF

 

5B

Mossens BK – Näsets SK 2-2 (2-0)

Toppmatch i 5B när tvåan Mossen tog emot trean Näset igår. Inför matchen låg båda lagen på samma poäng och det skulle de även göra efter 90 minuter på Mossens IP. MBK hade dock greppet om matchen då de ledde med 2-0 i paus. Näset svarade dock stark i andra och kunde både reducera och kvittera

MBK:s Kasper Skarrie sa så här om matchen:

”En kämpainsats från båda lagen, där vi är starkare i första och de trycker tillbaka oss i andra och gör två mål. Alltid surt att släppa in sent kvitteringsmål, men vi kom inte riktigt upp i vår normala standard idag på den blöta planen. Näset stod för fint motstånd och stämningen på plan var god, kändes precis så inspirerande som det ska göra när två topplag i division 5 möts under hösten.”

NSK:s kapten Vasilis Liolios hade följande att säga om matchen:

”Ännu en rolig match för publiken, mindre för oss då vi klev av planen med känslan av att ha förlorat då vi vart det spelförande laget nästan hela matchen. Två mål för Mossen under första halvlek som är snabba med sina kontringar då vi ligger högt i press. Andra halvlek lutar planen helt och hållet till vår fördel och vi lyckas få in två mål. Har 4-5 chanser till där vi kan sätta 3:an men bränner några och två räddas på mållinjen. Mossen kämpar givetvis också och har 3-4 chanser på sina kontringar. 2-2 känns surt efter våran insats men vi kämpar vidare för att ligga med i toppen. Tackar Mossen för en bra match och ser fram emot KBK hemma!”

Mossen är kvar som tvåa och Näset är trea, båda på 30 poäng. Det var ett bra resultats för Väster som nu leder med fem poäng. Fyran Balltorp har dock en match tillgodo på de övriga topplagen och kan kliva upp på 31 poäng vid seger. 

 

Fässbergs IF – FC Linné 0-2 (0-2)

FC Linné tog ytterligare ett kliv uppåt i tabellen efter att laget slog Fässberg borta i nykomlingsmötet. Båda målen kom i mitten av den första halvleken när Blend Keshto satte 1-0 och Justus Hogbäck ökade på till 2-0 strax efter. 

FIF:s Ricardo Nascimento hade följande att säga om matchen:

”Första halvlek dominerar Linné som verkar klivit upp några steg sen vårens möte. De spelar i ett bra tempo med få tillslag och har bra uppspel genom lagdelarna. Dem gör 1-0 och 2-0 tätt inpå varandra. Det första kommer efter lite slarv vid en hörna och andra efter ett misslyckat inspel/inlöp genom mitten som resulterar i en kontring och då 2-0. I andra tar vi över och har bollinnehavet. En kombination av att vi gör några taktiska förändringar, orkar lite mer och Linné bevakar sin ledning. Vi skapar två/tre riktigt farliga målchanser, bollen dansar på mållinjen, men tyvärr trillar ingen av dem bollarna in. Svårt att argumentera för annat resultat än det slutgiltiga. Nu väntar Hovås som vi gärna slår efter ett konstigt poängtapp i våras.”

Linnés Robert Lundström hade följande kommentar gällande segern:

”Vi börjar matchen bra, vi ligger rätt i positioner och Fässberg får ha mycket boll men har ingen möjlighet att komma innanför våra lagdelar i första halvlek. Vi tar över mer och mer och börjar få tryck och börjar skapa några halvlägen och många hörnor som vi är heta på. Bland annat har Peter ett skott i insidan av ribban innan Blend gör mål efter ännu en ny hörna. Blend klipper till med ett skott utanför straffområdet som letar sig in i bortre burgaveln. Sedan gör vi ganska snabbt ett till mål efter ett snyggt väggspel som Justus kallt avslutar i friläge. Från halvlek och framåt tappar vi vårat eget spel men håller Fässberg ändå ganska bra ifrån heta målchanser. De får ett bra läge som Wamid gör en superräddning på och de får slå många långbollar in i straffområdet som vi oftast nickar bort. Ganska bekväm vinst till slut.”

Linné är nu uppe på en fin sjätteplats medan FIF är nia. I nuläget har Fässberg fem poäng ner till Hovås Billdal under strecket och får vänta lite med att fira kontraktet. 

Bilden till inlägget är lånad från FC Linnés Facebooksida. 

 

/Rasta