Så här gick det i sexan igår:

 

TORSDAG 22/8

6A

Lekstorps IF – Inter Linné IF 1-0 (1-0)

Lekstorp befäste sin mittenplacering igår genom att besegra bottenlaget Inter Linné IF hemma i Gråbo. Matchens enda mål kom i mitten av den första halvleken genom Marcus Gylling

LIF:s segerskytt Gylling sa så här om matchen:

”Att få starta höstsäsongen med tre poäng mot ett riktigt bra Linné som pressar oss hela matchen känns fantastiskt! Jag tror också att den tunga gräsplanen tog ut sin rätt då dem inte riktigt kunde rulla bollen riktigt lika fort. En riktigt bra laginsats från vår sida! Och så är det ju alltid skönt att få göra de vinnande målet som kom redan i första halvlek.”

Inters Guillermo Moreno sa så här om matchen:

”Det var en riktig bra match för oss. Vi hade bra inställning och började att dominera matchen från början! Det började att regna och då tappade vi kontroll. Det var typ en match med bara lång-passningar-match, och så kom mål mot oss: en enda misstag där motståndare gjorde målet. Andra halvlek slutade regna och började vi igen med vår spel, vi var på dom men det räckte inte. Till slut var en ganska fysiskt match pga planen.”

Lekstorp är nu sjua i tabellen. Inter Linné är elva men har i skrivande stund bara tvåa pinnar upp till tian Öjersjö

 

FC Härlanda – Syrianska/Arameiska FG 2-3 (1-1)

Härlanda kom till matchen med en storseger mot Bergum (8-1) i bagaget medan Syrianska/Arameiska föll med uddamålet mot topplaget Gamlestaden (0-1) i sin första match efter uppehållet. I gårdagens match blev till till slut en 3-2 seger för Syrianska/Arameiska.

Härlandas Jonatan Hellman sa så här om matchen:

”Tungt. Det känns som vi slarvar bort poängen. Vi är starka första halvtimmen, gör 1-0 tidigt och har bud på mer. Får vi in något mer mål där så vinner vi. Dessvärre växer bortalaget in i matchen och gör 1-1 sekunder innan halvlek. Vi är kassa i början på andra och släpper två bollar. I slutet reducerar vi och är riktigt nära kvittering, men den vill inte in. Sammanfattningsvis en match som böljar rätt gött och där vi egentligen har för många lägen för att inte ta med oss minst en pinne. Men så är det ibland!”

Härlanda är nu femma i tabellen medan Syrianska/Arameiska är åtta

 

6C

SK Argo/Masthuggets BK – Tynnered FC 1-3 (1-0)

Kräftgången fortsätter för SK Argo/Masthuggets BK som igår förlorade sin tredje raka match efter sommaren. Laget var dock med riktigt bra efter den första halvleken mot topplaget Tynnered hemma på Majvallen. Hemmalaget låg riktigt fint defensivt och hindrade Tynnered från att få igång så mycket rull. Med en kvart kvar kunde också Gustav Dovstad trycka in 1-0 från nära håll för Argo/Hugget. I andra tog TFC över men Argo/Hugget hade dock lägen att sätta dit tvåan. Till slut orkade man dock inte stå emot Tynnered som kunde göra både 1-1 (Haris Hadzic) och 2-1 (Naser Aziz Rahman) på hörnor. När Argo/Hugget försökte trycka upp för en kvittering kunde istället TFC snyggt kontra in 3-1 genom Bertil Bwira och stänga matchen.

Argo/Huggets matchrapport hittas HÄR

Tynnered är tvåa i tabellen men har sex poäng upp och en match mer spelad än ledande Önnered. Argo/Hugget är femma. 

 

/Rasta