Vi avslutar rapportering från igår med division 7-matcherna:

 

TORSDAG 22/8

7A

Croatia Göteborg – Gothenburg Celitc FC 1-0 (0-0)

Igår fortsatte 7A med sin andra match efter sommaren. Serieledarna Croatia klev in i höstsäsongen och gjorde det med en knapp seger över Celtic. Matchens enda mål kom med bara tre minuter kvar och matchhjälte blev Jerry Thörner

Croatias Haris Memisevic sa så här om segern:

”Efter mötet i våras där vi låg under med 4-0 efter 17 minuter så ville vi framförallt ha full kontroll bakåt från start och inte åka på några överraskningar. Kändes att vi behövde både ett och två extra tillslag då vi var igång för ett bra tag sedan. Tycker att vi hade full kontroll på matchen, men det blev endast halvchanser när vi väl kom till sista tredjedelen. Celtic har inte mycket framåt utan står ganska kompakt på egen planhalva matchen igenom. I andra halvlek börjar vi komma ännu närmare ett ledningsmål, men när klockan tickar så blir det självklart lite frustrerat. Till slut får vår Mentor till ett skott i en tät situation i straffområdet som målvakten styr åt sidan, och Jerry T är där och sätter ledningsmålet. Återigen ett sent segermål, men tycker likväl att det var stabilt att vi inte tillåter något bakåt. Vi vet att med lite mer marginaler så hade siffrorna sett annorlunda ut idag. För övrigt vill jag ge Celtic en eloge – inget gnäll och inget jagande efter domaren om vad som ska blåsas och vilka som ska varnas. Riktigt trevligt lag att möta!”

Celtics tränare Jonatan Rytineimi sa så här om förlusten:

”Vi gör en solid insats och står upp riktigt bra mot serieledarna, defensivt framförallt! Tufft att åka på 1-0 i minut 88. Kul att ha något att spela för i 90 minuter, det var ett tag sen med tanke på resultaten innan uppehållet. Schysst match från båda lagen!”

Croatia har greppet om seriesegern och har fyra poäng ner till tvåan Real Maskin och dessutom en match tillgodo. Celtic återfinns på en sjätteplats

 

7B

BK S:T Jakob – Göteborgs City FF 4-2 (2-0)

Intressant möte i toppen av 7B där frågan var om City skulle kunna störa serieledarna BK S:T Jakob? I mitten av den första halvlek kunde S:T Jakob ta ledningen med 1-0 (Jakob Söderberg på straff) och strax innan paus kom även 2-0 (Tim Haagensen Thornström). City gav dock inte upp utan matchen fick lite nerv när Filip Ottander reducerade en bit in i andra. Ludvig Björk återställde dock tvåmålsledningen lite senare men City gav sig inte. Gabriel Bredstenslien Johansson reducerade till 2-3 på straff med kvarten kvar. De skulle dock inte komma närmare utan istället kunde Viktor Stener stänga matchen med sitt 4-2 mål. 

S:T Jakobs tränare Roni Mezo sa så här om segern:

”Alltid lika roligt och pirrigt att möta City! Vi känner varandra och vi åkte ner ihop ifjol så våra möten är alltid speciella. City börjar bäst och har både koll på oss och skapar några halvchanser, deras försnack var uppenbarligen mycket bra! Inte förrän efter 25 minuter vi kommer in i matchen, och som vi gör det. Vi radar upp 3 stycken 100% målchanser genom Jacob, Gustav och Emanuel i kombo med farliga hörnor och ständiga hot där City målvakt storspelar för ett par minuter (eller får skotten rakt på sig, går att se från båda håll) men äntligen i 37’ så fälls Jacob efter ett fint förarbete av Viktor och Jacob sätter dit straffen med en säker placering. Där kändes som att Citys självkänsla tappades lite. Klockan hade inte hunnit ticka mer än en minut innan vi kom igenom igen, denna gång den evigt sprintaren Gustav med ett inlägg till vänsterbacken som är överallt Tim som petar in 2-0! Vi går till paus lagom nöjda medan Citys coach lyckas överrösta Oktoberfesten som bjöd på härlig livemusik från grusområdet. I andra halvlek har vi svårt att hitta till något spel utan kampen fortsätter och båda lagen ger och tar smällar, skakar hand och går vidare, så som det ska vara i en toppmatch. City har hämtat andan och orkar vara aggressiva i början av andra igen, vilket resulterar till ett hörnmål i 58’ där deras gubbe får stå lite ostört (såg det ut som) och pricka in den. Ludvig såg till bara 8 minuter senare att återställa tvåmålsledningen via ett skott utanför straffområdet som tar på en Cityspelare och ställer målvakten. I 72’ kommer det en långboll som tar på en Cityspelares arm, bollen studsar vidare på Martins mage och straff tilldömd till City. Märklig situation men straff blev det och 3-2. Därefter är det ställningskrig i 15’ innan det avtar mot slutet och Viktor glider igenom som otagbart smör med hjälp av Emanuel och punkterar slutresultatet 4-2. Kul också med nyförvärv Matarr Ndow som går in och hjälper till att stänga matchen. Nu har vi mött City två gånger och känner att de får skärpa sig nu så de kan följa med till 6an. De får se till att tagga inför andra matcher som de gör inför våra matcher för de har varit det bästa och tuffaste laget för oss. Så jag hoppas att vi möts nästa år igen.”

Citys burväktare Kim Jonasson sa så här om förlusten:

”Det blev en match som liknande 4-2-förlusten i våras mycket, trots att vi laddat för revansch. Även om S:t Jakob redan spelat en match och vi gjorde vår första i serien efter uppehållet så inleder vi bäst, trycker tillbaka dem och bränner några lägen, inklusive ett öppet mål när deras målvakt var ur position. Den chansen hade vi behövt ta. Istället tappar vi allt sista halvtimmen av första halvlek. Vi slår bort bollen, tappar positioner och matchplan och får jaga, vilket ger dem spelövertag och de skapar flera chanser som de bränner eller jag räddar. Under pressen får de en billig straff som de sätter och direkt därefter lägger de in tvåan när vi står och är irriterade på straffsituationen eller sover. I halvtid så är vi taggade på att hitta tillbaka till matchplanen och kommer ut som ett nytt lag i andra, spelet är jämnt hela andra och även om vi inte skapar jättemånga chanser så trycker vi in en hörna på ett snyggt direktskott av Filip (tror jag). Spelet fortsätter bölja och vi har känning. Då får de ett flytmål, när de tar skott långt ute på kanten utanför straffområdet tar skottet en kraftig styrning på vår back så bollen får en kraftig spinn och båge så det blir en häxpipa som dyker in i bortre krysset. Jäkligt irriterande och jag tror nog själv att vi ska tappa modet där med sådan otur. Men vi fortsätter och i ett anfall stoppar de ett inlägg med armen, straff och reducering av Gabriel, andra målet av en back för kvällen. Vi fortsätter spela, det blir lite Hawaii och bägge lagen utbyter anfall med varandra. Det närmaste vi kommer är när vår ytter bryter in i straffområdet och blir kapad bakifrån men domaren tyckte inte det räckte för straff. Istället gör en av dem en dribblingsräd sista minuten och med studs stolpe in blir det 4-2 precis innan domaren blåser av matchen. Det var en laddad match och bra kamp utan gnäll (mer än reaktioner och tjöt) från bägge lagen som båda ville vinna och gick för segern, deras segervrål vid slutsignalen tyder ändå på att de också kände nerven i matchen hela vägen in i kaklet. Vi får sikta in oss på andraplatsen i höst och hoppas vi får igång målskyttet, vilket är vårt stora aber som alltid.”

S:T Jakob har greppet om serien och leder med sju poäng före Johanneberg (som dock har en match mindre spelad). City är fyra men har kontakt med lagen framför. 

 

Elisedals IS – Menisken IF 2-4 (2-2)

Menisken inledde hösten tungt med 0-10 mot S:T Jakob medan EIS slog Hindås borta (4-2) i sin första match. Igår kunde dock Menisken kvittera ut tre poängHärlanda Park efter en 4-2 seger. Den andra halvan av den första halvlek blev målrik och MIF inledde med att göra både 1-0 (Sebastian Ordonez) och 2-0 (Robin Wickins på straff). Elisedal svarade dock och kunde både reducera och kvittera innan halvtid genom dubbla mål av Tobias Prodan. I andra skulle dock även Menisken få en tvåmålsskytt då Eric Kollberg Johansson satte både 3-2 och 4-2 och fixade tre poäng till MIF.

MIF:s spelande tränare Robin Wickins sa så här om segern:

”Härligt med en seger och lite positiva vindar inför höstsäsongen. Har varit lite dåligt med folk på träningarna under våren men nu har några nya anlänt, det kommer göra gott i för hösten då vi brukar vara starka! Matchen mot Elisedal , en match som präglades av mycket långbollar från bägge lagen. Vi visste dom skulle spela lite längre bollar och dom har ett par duktiga på fasta som var bra idag som vi hade problem med. Dock så har vi ett par individuellt skickliga spelare som avgjorde matchen åt oss i rätt lägen i matchen. Ett plus till domaren Fabrizio som agerade lugn och fin hela matchen igenom, trots många från bägge lagen som påpekade fel!”

EIS tvåmålsskytt Prodan hade följande att säga om förlusten:

”En match där vi inte kommer upp i den nivån vi vill och kan. Menisken är initialt det bättre laget och tar rättvist ledningen. Därefter tycker ja vi vaknar till och kommer in i en bra period där vi både reducerar och kvitterar innan halvtid. I andra slarvar vi i markeringsspelet vid 2-3 och när vi flyttar upp positionerna för en kvittering i slutet av matchen så kan de kontra in ett sista mål. Onödigt poängtapp, vi får släppa den här matchen och fokusera på nästa.”

EIS är femma i tabellen och precis bakom återfinns Menisken

 

Käringöns FC – BK Björkåsen 2-0 

Möte på den nedre halvan där Käringön tog emot jumbon Björkåsen hemma på Heden. KFC kunde till slut vinna med 2-0. 

KFC:s Axel Norderyd sa så här om segern:

”Det var en klar seger och vi dominerade bollinnehavet. Vi hade väldigt många lägen och skott på mål så resultatet var i underkant. Deras målvakt höll dem kvar i matchen.”

KFC klättrade upp till en åttondeplats medan BKB fortfarande är sist. 

 

Rambergets SK – Högaborg Kärralunds FC 2-11 (1-5)

Högaborg Kärralund hade en tuff vår med bara en segrar och inledde hösten med 3-4 mot Knippla. Igår blev det dock en riktig storseger i bottenmötet med Ramberget. Efter 5-1 i paus blev det till slut hela 11-2 till HKFC! HKFC:s mål gjordes av: Michael Backendal (2), John Eriksson (2), Olle Engström (2), Carlos Pardo Hernandez (2), Mattias Johansson, Gustav Olsson och Prithul Kharel Chhetri. Båda RSK:s mål gjordes av Darin Bahmani.

Högaborg Kärralunds Magnus Wästlund sa så här om storsegern:

”HKFC dominerade från första stund och släppte aldrig greppet om matchen. 11-2 kunde lika gärna blivit 15-2 med tanke på målchanserna HKFC hade. I första halvlek är det mycket kombinationer på högerkanten där ”Mattsson” kommer runt gång på gång. 1-0 kommer genom en frispark precis utanför straffområdet. 2-0 genom ett långskott utanför straffområdet som borrar sig in vid målvaktens vänstra stolpe. 3-0 på ett skott runt straffpunkten. 4-0 genom en placering i bortre hörnet. 5-0 skjuts in från nära håll. 6-0 på ett långskott som går i vänstra krysset. 7-0 på en halvvolley utanför straffområdet. 8-0 genom kombinationsspel och friläge. 8-1 på kontring. 9-1 genom inlägg och nick på bortre stolpen. 10-1 styrs enkelt in från nära håll. 11-1 på en skott i högra krysset. 11-2 på en retur på ett friläge. Highlights finns på GP.se hemsida. Målskyttar var ”Micke” (2), Carlos (2), Olle (2), Magnus (2), ”Mattsson”, Prithul och Gustav. Riktigt skönt att spelet lossnade för oss, då de senaste matcherna har gått rätt knackigt. En stor eloge till hela laget som verkligen visade karaktär. Känslan är att vi ska kunna ta rätt mycket poäng under hösten om vi håller uppe närvaron.”

HKFC närmade sig nu Ramberget och är bara en poäng efter. RSK är nia med Högaborg Kärralund en placering bakom. 

 

/Rasta