Vi kollar till helgens 4A-matcher:

 

FREDAG 23/8

Stenkullen GoIK – SKIF Semberija 3-0 (2-0)

I fredags var det toppmöte i 4A när Stenkullen tog emot Semberija. Det var hemmalaget som tog tag i matchen direkt och rutinerade Henrik ”Foppa” Forsberg satte 1-0 redan efter åtta minuter. Lite senare kom även 2-0 (Tobias Hansson) och Stenkullen släppte aldrig taget om matchen. I andra kunde sen Hansson göra sitt andra mål när han fastställde slutresultatet 3-0. 

Just hemmalagets tvåmålsskytt Hansson sa så här om den fina segern:

”Vi var inställda på en tuff match mot ett Semberija med många individuellt skickliga spelare. Försökte fokusera mer på att vi är ett bra lag när vi jobbar hårt och för varandra. Matchen i sig är väl kanske inte så välspelad, men där kan man nog skylla lite på planen, det är bra kamp ute på planen, många spelare som tar smällar. Vi får två mål innan halvtimman, båda på fasta situationer viket kändes bra, men det är ju lite slumpmål, vi skapade även ett gäng fina chanser i spelet, men där gick det inte hela vägen.vi växer ju med det samtidigt som de blir lite avslagna, de startar andra halvlek mer taggade men det ebbar ut ganska snabbt och vi känner att vi har koll på matchen. 3-0, tillfällig serieledning och segersång är en grym start på helgen.”

Semberijas Dzengis Samir Sali hade följande att säga om förlusten:

”Tung förlust till och börja med, men vi spelar inte alls bra idag. Stenkullen har en spelplan som de följer i 90 minuter och de gör de riktigt bra. De vinner alla första- och andrabollar där de är starka i duellerna. Vi pratar mycket innan matchen om att inte bjuda på fasta situationer för vi vet att dem är riktigt vassa i luften. Det är så de gör både 1-0 och 2-0 målet. Vi kan inte mer än att gratulera Stenkullen till en välförtjänt vinst.”

Segern innebär att Stenkullen nu toppar 4A-tabellen på målskillnad före just Semberija

 

Lunden Överås BK – FC Komarken 2-2 (1-1)

Lunden Överås tog en viktig poäng i fredags när det blev 2-2 mot formstarka Komarken. Det var dock gästerna Komarken som öppnade målskyttet på Överåsvallen Shvan Kamal satte 1-0 i mitten av första. Hemmalaget svarade dock strax efter när Tom Engvall kvitterade. I början av andra återtog FCK ledningen genom Jihad Nashabat men med kvarten kvar kom 2-2 (målskytt Robbin Engelsen). 

Lunden Överås är trots poängen under strecket då bottenkonkurrenten United Africa vann sin match och har bättre målskillnad. Det är dock riktigt tight i botten där jumbon Kozara bara är en poäng bakom Lunden och UAFC

 

LÖRDAG 24/8

United Africa FC – Guldhedens IK 2-1 (1-0)

En bit in på vårsäsongen såg det ut som United Africa skulle åka rätt ur 4A men efter helgens vinst är faktiskt laget plötsligt på rätt sida strecket! I helgens match inledde UAFC med att ta ledningen redan efter tio minuter (Saikou Sidibeh), en ledning som stod sig halvleken ut. En kvart in i andra kunde dock Guldheden kvittera på Bergsjövallen genom Victor Henriksson Odén. Matchen såg ut att sluta oavgjord men djupt in på övertid satte Simon Oyin Nwabueze 2-1 för United Africa! 

UAFC:s Abdoulie Njie sa så här om segern:

”It was not a walk in the park today, we had a few first 11 players that were suspended/injured, but thank God that we have a broad squad with a lot of talent to fill in the gaps. We scored a goal in the first half, and Guldheden equalised in the second, then scored the winner with about 2 mins to go in the second half. Our opponents played a pretty good game. But I must really say that i am very proud of my team mates, the coaching crew and definetly our fans that stand by us all the time.”

GIK:s kapten Simon Möller sa så här om förlusten:

”Det är ingen bra match från vår sida. Hela första halvlek spelar vi under vår förmåga och vi skapar inte många chanser, United Africa tar ledningen på hörna ganska tidigt. I andra halvlek spelar vi upp oss och inleder helt okej och skapar mer framåt. 1-1 gör vi via en frispark som dimper ner till Viktor Henriksson Odén som lägger in den. Efter målet går vi återigen ner oss, matchen svänger fram och tillbaka och på övertid kommer de igenom och sätter segermålet. Tillslut är det nog en rättvis seger för UA, och vi får ta nya tag på torsdag mot Kozara.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR

UAFC är alltså uppe över strecket, även om det endast är på målskillnad! Det kommer dock bli en svettig höst då jumbon Kozara bara är en poäng efter. 

Guldheden återfinns på en åttondeplats. 

 

Nol IK – Kortedala IF 2-2 (0-1)

Topplaget Kortedala hade chansen att återta serieledingen från Stenkullen men det blev bara kryss borta mot Nol. Alisan Agac såg dock till att KIF hade 1-0 i paus på Hedboms Måleri ArenaVladimir Ilic inledde dock den andra halvleken med att direkt kvittera för hemmalaget. Kortedala återtog dock ledningen när Mouhammed Omeirat satte en straff fram till 2-1. Matchens sista halvtimme blev sen dramatiskt. Strax efter KIF:s ledningsmål fick hemmalaget Alexander Veglo utvisad efter att han drog på sig två gula på två minuter. Inte långt efter det kvitterade KIF i röda kort då Bahadir Erdal gjorde om bedriften med två gula i kort följd. Matchen avslutades med spela tio mot nio då även Kortedalas Haggob Kirkor fick rött med dryga kvarten kvar. På stopptid kunde sen Nol kvittera genom Mohammed Ramadan

Nols målvakt Jesper Skånberg sa så här om matchen:

”Ett kryss idag är orättvist, de får två gratismål. Vi gör en helt okej match, mycket tjafs och en tuff match med tre röda och x antal gula kort. Men nu är det bara att ladda om inför nästa match och få med oss tre poäng!”

KIF:s Mouhammed Omeirat hade följande att säga om matchen:

”Vi startade matchen så som vi ville göra och hade tryck på dem hela tiden som till slut resultera i mål och höll det halvleken ut! Andra halvlek började genom att vi gör en försvarsmiss efter 20 sekunder som de gör 1-1 på men sen började kaoset! Vi får en spelare utvisad efter har varit inne i på plan i knappt sju minuter där domaren tycker att han ska ha sitt andra gula kort kort när det är han som anfaller med bollen och deras spelare står i vägen. Men där slutade det inte, vi har en spelare som försöker ta boll och stoppar en motståndares väg vid deras planhalva och får rött kort direkt! Vi kämpar med nio man på plan och gör vårt yttersta sen tyvärr är det kanske 30 sekunder kvar så får de in ett mål som gör att det blir 2-2.”

Kortedala är nu trea i tabellen men har bara en poäng upp till toppduon Stenkullen och Semberija

Nol återfinns på en sjundeplats.

 

/Rasta