Så här gick det i helgens 4B-matcher:

 

FREDAG 23/8

Göteborgs FF – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 1-1 (1-1)

Det blev ett tungt poängtapp för topplaget GFF hemma på Majvallen i fredags mot bottenlaget Mölnlycke-Sjövalla. Det började dock bra för hemmalaget då Charles Palmborg satte 1-0 tidigt med sitt 14:e mål för säsongen. Ledningen varade dock bara i några minuter innan Daniel Rydén Lindström kvitterade för Mölnlycke-Sjövalla. Matchen bjuder sen inte på några fler mål men väl ett gäng röda kort. Mölnlycke-Sjövalla fick sin kapten Niclas Williamsson utvisad i mitten av andra och med bara fem minuter kvar fick även Axel Kåvik rött för bortalaget. I slutet fick även GFF David Wilson Brandin utvisad. 

GFF:s Robert Hedelin sa så här om matchen:

”Möter ett Mölnlycke-Sjövalla som följer sin matchplan till punkt och pricka. De ligger lågt och gör det svårt för oss samtidigt som vi inte riktigt får fart på bollen. Vi gör 1-0 tidigt och har ett jätteläge till 2-0 men istället kontrar dom in 1-1. Två utvisningar till dom och en till oss kan låta som en grisig match men så är det inte utan det är några sena tacklingar som skapar det, vi får ett rött efter att ha skrikit ett könsord till sig själv efter miss. Tycker ändå domarna gör en bra match men vi kommer inte upp i normal nivå idag tyvärr och även om vi har bud på mer så känns det inte som ett rån även om frustrationen efteråt såklart är påtaglig. Förhoppningsvis blir detta tändvätska till på tisdag då vi möter Öckerö borta i en toppmatch som för oss kan var sista chansen för att vinna serien.”

GFF halkar nu efter lite och är trea, fyra poäng bakom tvåan Öckerö och sex bakom ledande Velebit. Både GFF och ÖIF har dock en match mindre spelad än ledande Velebit. Mölnlycke-Sjövalla är fortfarande på fel sida strecket som elva.

Båda lagen har också viktiga matcher i nästa omgång. GFF ställs mot toppkonkurrent Öckerö och Mölnlycke-Sjövalla har derby och bottenmöte mot tian Mölnlycke IF

 

Mölnlycke IF – IFK Björkö 4-2 (0-1)

Det har gått riktigt tungt för Mölnlycke IF i årets 4B. Istället för den väntade fighten på den övre halvan är laget rejält intrasslande i bottenstriden. I helgen kom iallafall en riktigt skön seger hemma mot Björkö. Det var dock ö-laget som ledde i paus efter mål av Andreas Odersjö. En bit in i andra fick sen Björkö Oscar Frank utvisad och MIF utnyttjade detta direkt och kunde göra både 1-1 (Marcus Vogel), 2-1 (Leo Kadiric) och 3-1 (Vogel igen) på en kvart. I 84:e matchminuten kom även 4-1 (Seth Schiötz) innan Björkö reducerade genom Theo Kornbakk.

MIF:s kapten Markus Landén hade följande att säga om segern:

”Riktigt gött med tre poäng idag mot Björkö efter tre bra insatser tidigare mot topptrelagen där vi kammat noll poäng. Premiär på vår riktiga hemmaplan Mölnlycke IP för året och det skulle bara bara sluta med seger. Usel första halvlek från vår sida som Björkö borde utnyttjat bättre men endast 0-1 i deras favör. Kan inte bli sämre i andra och där går det snabbt. Vi trycker på ordentligt första tio i andra, de får rött kort och på bara ett par minuter efter det var det vänt till 2-1. Vi gör två snabba till innan de reducerar på slutet. Extremt skönt och viktigt med seger idag. Lite självförtroende inför stundade derby nästa vecka mot MIS!”

Björkös Andreas Odersjö sa så här om matchen:

”Tung förlust minst sagt. Hade kunnat bli en fin start på helgen med tre pinnar men istället börjar det tighta till sig nere i botten och varenda poäng för oss framöver är svinviktiga. Jag tycker att vi nästintill dominerar första halvlek, bollinnehav samt chanser till våran favör. Jag gör 1-0 efter en baguette med ost på ifrån Anton Olsson och anfallet efter detta räddas av deras ena back på mållinjen. Vi gick till halvtid med en bra känsla helt enkelt! Sedan i andra börjar Mölnlycke komma in mer och mer i matchen samtidigt som vi får ett tidigt rött kort. Jäkligt hårt dömt, men det är tydligen många nya semesterregler som börjat gälla. Sedan fallerar vi totalt. MEN, vi får resa oss snabbt igen. Ny träningsvecka som avslutas med Ö-derby nästa lördag! Lets go!”

MIF är precis även strecket på en tiondeplats och precis framför återfinns just Björkö, två poäng före. Det ska tilläggas att båda jagande Mölnlyckelagen har en match tillgodo på ö-laget så Björkö kan bli ännu mer indragna i bottenstriden. 

 

Eriksbergs IF – Sandarna BK 6-1 (3-0)

Formstarka EIF fortsätter att ta poäng medan det är fortsatt riktigt tungt för Lars Olssons Sandarna. Majornas Milan åkte på sin tredje raka förlust efter uppehållet. EIF inledde starkt och i mitten av första hade Olof Möller sett till att hemmalaget gjort både 1-0 och 2-0. Precis innan paus km även trean (David Prochazka) och direkt i andra även 4-0 (Omar Bah). Det blev till slut 6-1 efter att Hadi Hamzeh och Johan Magnusson Otter hamnat i målprotokollet för hemmalaget och Alireza Agahi tröstmålet för SBK.

EIF:s Blerim Peci sa så här om storsegern:

”Vi startar matchen lite försiktigt och ger Sandarna utrymme att flytta bollen på mitten första 10 minuter men efter att vi bestämt oss att trycka upp mittfältet så kommer vi in i det och efter ca en kvart hittar jag med en passning till Olof Möller som gör 1-0 och efter det är matchen i stort sett vår. Vi vinner närkamper, försöker spela fin fotboll och det gav effekt. Vi gör både 2-0 och 3-0 innan halvlekens slut, totalt rättvist där Sandarna inte skapar något farligt. I andra halvlek så fortsätter vi i samma takt och äger halvleken som i första och gör ytterligare tre mål och det kunde blivit fler. Släpper in ett onödigt mål i slutet men storsegern är ett faktum. Bra form och självförtroende i laget som vi tar med oss till nästa match. Tackar Sandarna för motstånden och lycka till framöver.”

SBK:s Edvin Moenza hade följande att säga om matchen:

”Inte bra alls som resultat visar. Tycker ändå att det är en märklig match där vi börjar väldigt bra första 25 sen åker vi på 1-0. Efter det så fallerar vårt försvarspel totalt över hela banan. Tung period just nu, bara att bita ihop jobba tillsammans för att vända trenden.”

Lagen har nu gått om varandra i tabellen med EIF uppe på en femteplats medan Sandarna halkat ner till en sjundeplats

 

Askims IK – Öckerö IF 1-7 (1-4)

Askim hade inlett hösten starkt med två raka segrar som tagit laget upp från bottenstriden. I fredags kom dock laget ner på jorden ordentligt då topplaget Öckerö lämnade Kobbegården med en 7-1 seger! Det var dock AIK som tog ledningen redan efter två minuter genom Andreas Bengtsson. Innan paus var det dock vänt efter två mål av Carl Wiklander och ett vardera av Daniel ”DD” Larsson och Gustav Claesson. ÖIF:s anfallare Wiklander var verkligen på målhumör och efter paus svarade han för halvlekens alla tre mål och slutade alltså som femmålsskytt

AIK:s assisterande tränare Daniel Pereira sa så här om matchen:

”Det finns inte så mycket att säga. Vi var bra första 30 minuterna och gjorde också 1-0 sedan så var det bara Öckerö. De är bättre tränade, har ett rörligt lag som följer spelplanen dem har till 100%, detta räcker för att vara ett lag som slåss om seriesegern. Vi får ta nya tag på tisdag mot Sandarna och hoppas på ett bättre resultat.”

ÖIF:s Victor Niklasson hade följande att säga om storsegern:

”Efter ett avgörande mot Mölnlycke IF i ”nittisiste” så stod ett formstarkt Askim på andra planhalvan när domaren blåste igång matchen. Askim startar med hög press och får utdelning då vi spelar lite naivt på egen planhalva och gör 1-0 efter 2-3 minuter. Sånt som händer ibland om man vill spela en fin fotboll. Vi tar efter det tag i matchen fullständigt och spelar ut! Skönt med 3 poäng på kontot samt att få in några kassar framåt. Sköj för Carl Wiklander att få hitta målet hela 5 gånger! Även stark moral utav oss att i 2 matcher i rad släppa in 0-1 i röven med 2 minuter spelade och vända till seger utan panik.”

ÖIF:s matchreferat hittas HÄR

Öckerö är två i tabellen, två pinnar bakom Velebit men med en match tillgodo. Askim är åtta och behöver väl lite poäng till för att kunna fira nytt kontrakt. 

Bilden till inlägget (på femmålsskytten Wiklander) är lånat från ÖIF:s hemsida. 

 

LÖRDAG 24/8

KF Velebit – IF Mölndal Fotboll 4-0 (2-0)

Topplaget Velebit hade toppkonkurrenterna resultat att gå på när de mötte jumbon Mölndal i lördags. GFF hade tappat poäng medan Öckerö hade spänt musklerna och kört över Askim. Det blev också till slut seger för hemmalaget där Dejan Gavrilov slog till två gånger i den första halvleken och såg till att Velebit ledde med 2-0. Emilio Rossi satte 3-0 på straff tidigt i andra och strax innan slutsignalen kom även 4-0 (Robert Ukalovic). 

Velebits lagledare Daniel Skokic sa så här om segern:

”Än mindre rolig fotbollsmatch för publiken även om vi vann denna dag. Det som lyfte upp värdet att vara på plats var solskenet som återkommit till Gbg och de kända grillade karréerna i ciabatta (hela 20kg gick åt). Svårmotiverat lag när många var på skadelistan och ett Mölndal som ligger sist gästade oss. Till matchstart kom de bara med 11 man som senare fylldes på med juniorer som anslöt från en match! Vi var helt klart det spelförande laget, men gjorde ingen bra insats ändå. Mycket fammel och ointresse hos våra spelare, medans Mölndals spelare åtminstone var hungriga och försökte jaga bollen. 1-0 och 2-0 görs av Dejan, vår gamla måltjuv, det första är ett typiskt Dejan-mål när han lurar i boxen och placerar in bollen bakom den energiske målvakten hos gästerna. Det andra målet är mer ”Sulan” Rossis mål, han gör en 50 meters rusch med bollen limmad vid foten och tre jagandes spelare tätt intill när han fint och distinkt hittar Dejan i boxen som enkelt placerar in tvåan. Andra börjar med att Kassim rivs ner på en hörna och Rossi ville inget annat än att få ta straffen som leder till 3-0. När vi sedan väljer att byta ut lite gubbar, så tror coach Boris som är spelande tränare att han slipper göra ett inhopp. Kort därefter viftar Rossi att han vill av och Boris som denna dag står i jeans vid sidlinjen vänder sig mot en otaggad bänk. Då ingen vill in, så får han göra ett härligt byte vid sidlinjen till shorts och fotbollsskor. Detta ger direkt resultat, när han drar en klassisk Skokic löpning i djupet och blir helt ren men av ren tränarekaraktär och osjälviskhet spelar fram Robert till ett öppet mål och 4-0! Så överlag, vinst som vinst men inget vi kommer ihåg eller tar med från dagens match till nästa! Mölndal, all heder och respekt för juniorerna som ramlar in efter matchstart och gör en OK insats och för att hela laget försökte i 90 minuter!”

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om förlusten:

”Lite tunna är vi men står ändå upp helt ok och spelar helt ok egentligen matchen igenom . Det är detaljer som gör att de får sina mål tyvärr.”

Velebits matchreferat hittas HÄR

Velebit leder 4B, två poäng före jagande Öckerö. ÖIF har dock en match tillgodo. Mölndal är sist i tabellen och det är inget som talar för att de skulle rädda kontraktet. I skrivande stund är det 11 poäng upp till Mölnlycke IF över strecket, som dessutom har en match tillgodo. 

 

/Rasta