Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson kollar till senaste från division 3 Nordvästra Götaland (bilden till inlägget är lånad från Angereds hemsida): 

 

Då var omgång 17 lagd till handlingarna och återigen var det en intressant 6-ling av matcher som avverkats och man kan snabbt konstatera att:
# Toppstriden lever, litet VF ryck och 3 lag som jagar kval och Frölunda…
# HESTRAFORS + HBFC tog stora kliv mot nya kontrakt
# Bottenlagen fortsätter att gå blytungt
Om vi börjar i den tråkiga änden i tabellen det vill säga den nedre så blev det ännu jämnare efter denna omgång då det enda utav de 5 lagen där nere som vann var GÅRDA som därmed kröp 3 pinnar närmare en ”Houdini”.
Man kan lugnt konstatera att det fortsatt går blytungt för de inblandade där nere och tyvärr ser jag ingen ljusning utan jag tror att det handlar om att kunna ta säg 7-8 pinnar för att slippa åka ut.
Jag har tittat på de 5 lagen som jag bedömer har chansen att åka ur och det är: GÅRDA, KONGAHÄLLA, DALEN, JONSERED, VIRGO.
I höst har dessa 5 lag spelat 20 matcher tillsammans och det har delats ut 60 poäng
Jag har gjort en liten FORM tabell hur lagen skött sig i de 4 matcherna efter sommarvilan:
  • GÅRDA               4 matcher,  2 – 0 – 2,    9-9       6 poäng
  • JONSERED         4 matcher,  1 – 0 – 3,    7-9       3 poäng
  • VIRGO                4 matcher,  1 – 0 – 3,    4-13     3 poäng
  • KONGAHÄLLA    4 matcher,  0 – 1 – 3,    4-10     1 poäng
  • DALEN                4 matcher,  0 – 0 – 4,    5-16      0 poäng
TOTALT har man 13 inspelade poäng och en negativ målskillnad på 29 – 56
Notera då att GÅRDA som har bäst form hunnit med att förlora mot jumbon Lerkil i höst, en 3 poängare där och man hade passerat Kongahälla i tabellen…. men ingen ide att gråta över spilld mjölk men man har gett sig själva chansen till en intressant avslutning.
Många intressanta matcher i nästa runda där matchen DALEN – VIRGO sticker ut, Där Coach Ahlgren med ett mångårigt förflutet i just Virgo gärna skulle vilja bryta sitt lags dystra trend mot just sitt gamla lag….
– – – – – – – – – – – – – – – –  –
Ett kort svep från omgångens matcher:
GÅRDA – JONSERED  1-0
Det blev en skön torsdags kväll för spelande tränare Runeman (lirade 73 min)  och hans vinröda Gårda då man var det enda laget som hittade nätmaskorna.
Matchvinnare med sitt mål i min 38 blev Mathias Axelsson
Noterbart hos JIF var att återigen saknades bröderna Golestan i laguppställningen….
KÅLLERED – LERKIL  7-1
Lurig måstematch för KSK som nog var lite oroliga då Lerkil senast tog skalpen av VF, men i avsaknaden av ordinarie målis Mitrovgenis samt 3 utespelare som startade sist blev Lerkil en mumsbit för ett kvaljagande Kållered som vann till slut med 7-1
Ett hattrick noterades på Mattias Devall
FRÖLUNDA – KONGAHÄLLA  3-1
Hyfsad tidig matchstart (11.00) och ett hungrigt revanschjagande FRÖLUNDA såg Kongahälla som en lämplig lunch och så blev det oxå., jämnt fram till hemmalgets 1-0 som stod sig till paus, efter paus kom även tvåan och trean och det fanns bud på mer bl.a hade Chekrun en i stolpen, med ett reduceringsmål av IKK gav oss slutresultatet 3-1 och serieledarna var tillbaka på vinnarspåret igen.
HBFC – VIRGO  3-2
Ingen direkt effekt av HBFC´s tränarbyte men nu har Coach Orantez fått ordning på sitt svartskrudade lag och tog sin 3:e raka seger och ett stort steg närmare en placering på övre halvan, bra jobbat.
Virgo hade länge en 0-1 ledning men mellan min 65 – 77 smällde HBFC in 3 kassar på 12 minuter.
Lite nerv när Virgos målspruta Boulos reducerade i min 89 till 3-2 med sitt 12;e mål för säsongen men närmare kom ej gästerna utan 3 raka segern för HBFC var ett faktum.
HESTRAFORS – DALEN  5-0
En GRYMT BRA vecka för ”Hestra” som på 8 dagar har inkasserat 7 poäng och förmodligen säkrat nytt kontrakt.
Hemma mot DALEN var det ”one way trafic” och man kunde vinna bekvämt med 5-0, från Bollebygd skogarna viskas det om att siffrorna kunde vart bra mycket större, oavsett en hemsk stark på hösten för vårens överraskningslag Dalen och ytterligare salt i såren var att seriens skyttekung Bita Bångens klev av skadad medans ”Hestra” mår betydligt bättre idag än för knappt en vecka sedan…
ANGERED – LANDVETTER  4-3
Tyvärr var jag ej på plats men har fått info från båda lägren och folk på plats att man verkligen fick valuta för entre pengen, en så kallad ”pacemaker match” för lagens tränare men en underhållande match för åskådarens öga.
7 mål, rött kort och ett avgörande djupt in på stopptiden….
LANDVETTER hade ju som bekant chansen att haka av AA från avancemang / kval och efter de inledande 20 minuterna såg det ut att bli fallet då gästande LIS startade strålande och var uppe i en 0-2 ledning redan efter 18 spelade minuter.
Frederick Oferi reducerade till 1-2 vilket var halvtids resultatet efter en bra första halvlek… då visste ej den stora publiken på plats vad som väntade avslutande 53 minuterna.
4 mål i andra halvlek där AA kvitterade till 2-2 via Paul Nyman, efter 65 spelade var LIS i ledning igen via Ludde Torkelsson´s 2-3 mål.
Läget för hemmalaget försämrade ytterligare i min 69 då man blev av med sin kapten Adam Jallow som fick syna det röda kortet.
AA trummade dock på och nämnde Nyman blev 2 målsskytt när han kvitterade till 3-3 (min 79) 
Som jag förutspådde i mitt ”inför” matchen trodde jag på ett sent avgörande i matchen och så blev det…. en långboll från AA djupt ner på LIS planhalva vinner Fred Oferi duellen med LIS backen, rundar keepern och rullar in 4-3 i min 95 och vild ”tv pucksglädje” då både spelare, bollkallar, supporters hamnade i hög…
Vändningen var ett faktum och AA gav sig själva chansen att bland sig i toppstriden på allvar, otroligt tungt för LANDVETTER men man måste skaka av sig denna fighten per omgående och ställa in fokus på nästa dröm match då man tar emot VF hemma…
Lite oroande för LIS att Yasin Belouati klev av med skada redan i första halvlek. Alla målen från matchen hittas HÄR
– – – – – – – – – – – – – – – –
Dagen efter och med lite distans hade Coacherna följande analys av matchen
Först ut en mycket nöjd Joel Sjöqvist ANGERED
 En match som innehöll det mesta.
Landvetter klart bättre första 20 och vi har ett underläge med 0-2, där och då hann jag tänka att där rann denna serie iväg och inget stämde, vi sprang inte och då blir det svårt att göra en bra fotbollsmatch. Vi bjuds dock in i matchen.
Vår målkung Ofori var efter en passning från Rengber Kalash vaken och såg att Landvetters keeper stod långt ut och kunde göra, väldigt oförtjänt, men så vansinnigt goa 1-2. Efter det ändras matchbilden. Och även om vi inte lyckas erövra de ytor vi hade bestämt oss för i förväg är vi ett starkare lag än Landvetter resterande del av matchen. Vi gör 2-2, efter en kalasträff av Paul Nyman och känslan är att Landvetter aldrig kommer orka hålla det tempot vi satt upp.
Mitt i denna period sticker de dock upp och på, enda skottet(?), mot vårt mål i andra halvlek gör dem 3-2, även denna gång Paul N. Strax därpå får vi som grädde på moset ett direkt rött kort.. Kände trots detta att det inte var ridå utan att vi hade mycket kvar i kropparna. Landvetter får en skada strax på detta och har gjort alla sina byten, 10 v 10 och det är verkligen game-on. Vi gör 3-3 efter en period med hel- och halvchanser. Kunde varit nöjd med oavgjort efter hur matchen artat sig. Så skulle det dock inte bli.. Ofori får en boll i djupled i 90+ minut, rundar målvakten och rullar enkelt in det avgörande 4-3.
Jag skulle ljuga om jag sa att 4-3 målet i sista matchminuten inte var ett av de skönare inslagen under min tid som tränare.
Rättvist sett till 90 minuter. För jävla skön känsla.
En genuin och bra domarinsats också.
Näst på tur Stephan Engström LANDVETTER
– Jag tycker vi börjar matchen helt enligt vår gameplan, och har bra koll på händelserna. Vi gör också två mål och det känns väldigt stabilt. Första 20 minuterna gör vi riktigt bra.
Där och då så bjuder vi AA på ett bolltapp och Ofori kan vaket slå in 2-1. Vi tappar lite fokus och de får precis den energin de behöver. Vi har dock med oss 2-1 i halvtid. Vi hittar dock aldrig tillbaka till vårt spel i andra halvlek och jag tycker AA är lite hetare än oss, vilket gör att matchen glider oss ut händerna.
Det är bara att gratulera AA.
Vi får slicka såren under veckan och försöka hitta tillbaka till våra grunder.
– – – – – – – – – – – – – – –
/ Bendinho