Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson har tagit ett snack med Frölundas Pascal Olsson inför avslutningen av division 3 Nordvästra Götaland:

 

Med bara 5 omgångar kvar att spela är återigen FRÖLUNDA´s ledning ner till jagande lag 5 poäng i toppen av tabellen efter att man studsade tillbaka direkt efter magplasket mot Lerkil och tog en seger mot Kongahälla samtidigt som ANGERED tog sist chansen att haka på genom att slå LANDVETTER.
För att summera det hela så jublades det rejält både i Öst & Väst i lördags…
I kommande omgång har FRÖLUNDA chansen att göra det s.k seger rycket då man beger sig till Landvetter för en tuff bortamatch som gäller allt & lite till för LIS, Frölunda seger och man hakar av Landvetter.. man har även Angered´s resultat att spela på då de möter Jonsered redan på fredagen
I ett Frölunda som har imponerat under året har Pascal ”Pagge” Olsson och nye Hampus Furublad varit en starkt bidragande orsak till framgången då de har dominerat ”mittens rike”.
Jag tog chansen tidigt i veckan att kolla av läget med ”Pagge” inför den goa matchen på söndag, håll till godo (bilden är lånad från Frölundas hemsida):
– – – – – – – – – – – – – – – –
# Tillbaka på vinnarspåret igen, men om vi backar bandet.. vad fan hände mot LERKIL ?
Ja nu är vi tillbaka på vinnarspåret igen 😉
Jo det som hände va att vi gick ut och spelade en fotboll som funkar bra på konstgräs men som inte funkar på gräs.
Så de va lite som att vi gick ut på planen och tänkte att de va en enkelt match detta.
# Hur såg er träningsvecka ut efter chockförlusten, taggat, grinigt, revanschsuget ?
Träningsveckan såg väldigt bra ut vi var riktigt revanschsugna och besvikna på oss själva…
# Stabil seger med 3-1 mot KONGAHÄLLA senast, din syn på matchen ?
Ja de va en skön seger, det jag ser på matchen är att vi kommer upp i den nivån vi kan hålla och därför vinner matchen och vi spelar samtidigt en bra fotboll.
# Tillbaka i 5 poängs ledning med 15 pinnar kvar att spela om, detta tappar ni aldrig… eller ?
Jag säger såhär utan att vara kaxig, att vårat lag är såpass bra att jag tror vi inte tappar det försprånget vi har de sista 5 matcherna.
# Kanonmatch på g på söndag då ni möter ett jagande LANDVETTER som måste vinna, vid VF seger kan vi räkna bort dem från avancemang, dina tankar inför fighten ?
Det kommer att bli en riktigt rolig match mot Landvetter, man ska aldrig räkna bort några lag i denna serien, speciellt inte Landvetter dom har visat att dom är ett bra lag.
# Vad skall ni se upp med i LIS sätt att spela ?
Vi ska definitivt se upp med deras kontringar för där är dom riktigt vassa.
# Du har fått grym avlastning i år på mitten av HAMPUS FURUBLAD som gjort en grym säsong, har du en lite mer offensiv roll i år ?
Ja det stämmer, Hampus är en väldigt duktig fotbollsspelare och  han har hjälpt oss väldigt mycket i år och de har funkat jätte bra mellan oss på mitten.
 Ja jag har fått en liten mer offensivare roll detta året
# 4 mål & 8 assist =12 poäng på 13 spelade matcher, helt OK om du frågar mig, är du själv nöjd med din produktion ?
Jag är mer än nöjd faktiskt, jämfört med förra säsongen så gjorde jag kanske bara 2 poäng vilket var dåligt så jag är jätte glad för att jag producerat mer offensivt i år.
# Några i laget är ju aktuella för Futsal landslaget, är det 100% FRÖLUNDA som gäller säsongen ut eller kommer ni tappa spelare till läger ?
Det finns några stycken som är aktuella för det lägret  men förhoppningsvis är de klart med avancemang innan dess…
# Målrikt i vårens möte då ni vann med 4-2 (1 mål av dig), hur blir matchbilden på söndag tror du ?
Jag tror det kommer bli en riktigt tuff match, mycket närkamper och högt tempo så de kommer vara en rolig match för oss speler & publik.
# Den klassiska frågan… hur slutar matchen ?
Den vinner vi med… 2-0
# Till sist en GÄST fråga som kommer från er supporter grupp West Front: I en artikel i GP sa du att du nästa år vill spela så högt upp som möjligt… superettan / Div 1… kommer du stanna i VF över 2020 ?
Haha, lurig fråga.. det är  klart man alltid vill spela högre, men jag tänker inte så jätte mycket på de just nu, mitt fokus är FRÖLUNDA  så får vi se vad som händer efter säsongen
Vill samtidigt passa på att tacka våra supporters för stödet på matcherna !!
– – – – – – – – – – – –  – – –
Vi tackar ”Pagge” för pratstunden och påminner om matchdag + tid för matchen:
Söndag 1/9
Landvetters IP
15.00
LANDVETTER – FRÖLUNDA
/ Bendinho