5B brukar ta det ganska lugnt på helgerna och det spelades bara två matcher:

 

FREDAG 23/8

Härryda IF – Donsö IS 5-4 (2-1)

Jumbon Härryda börjar få ont om tid om kontraktet ska grejas men i fredags blev det iallafall äntligen en trepoängare i en galen match mot Donsö. Gästerna från södra skärgården fick inledde med att få sin målvakt Tom Nilsson utvisad efter fyra minuter! Strax efter sätter matchens förgrundsfigur Bako Löfgren 1-0 för hemmalaget. I mitten av första är det dock kvitterat då DIS målkung Albert Hansson sätter en straff. Löfgren ser dock till att HIF leder med 2-1 i paus. I andra fortsätter Löfgren och Hansson att turas om att göra mål. Löfgren sätter 3-1 tidigt men Hansson gör både 2-3 och 3-3 (båda på straff). Med kvarten kvar tar även DIS ledningen när Anders Jansson hittar rätt. Det är dock Härryda som avslutar starkast och självklart är det Löfgren som ligger bakom segern. Han sätter nämligen både 4-4 och 5-4 i slutet där båda målen kom från elva meter! Matchen bjöd alltså på en femmålsskytt, en tremålsskytt och inte mindre än fem straffar!

HIF:s femmålsskytt och matchhjälte Löfgren sa så här om matchen:

”Helt underbar vinst idag och väldigt viktigt både för serien och för självförttroendet i laget! De drar ju på sig ett tidigt rött kort på målvakten och det gör att vi får lite extra ytor genom matchen men det blev ändå inte så lätt i slutändan för Donsö krigar nästan till sig en vinst men vi lyckas vända tillbaka matchen. En helt galen match att spela, fem straffar och 11 kort delas ut under matchen vilket är helt otroligt! Helt underbar laginsats idag och känslan efteråt var bara riktigt skön! Båda mötena mot Donsö har varit riktigt roliga att spela, två matcher 20 mål det är riktigt underhållande fotboll!”

DIS tremålsskytt  Albert Hansson hade följande att säga om förlusten:

”Vi började matchen med bra lag, kändes som vi absolut skulle styra matchen men efter tre minuter åker vår keeper ut, rött kort efter en kollision med deras forward utanför straffområdet. Det blir väldigt många kort och mycket avbrott, minst 10 gula, ett rött och 5 straffar i en, enligt mig, relativt snäll match. Hursomhelst tar vi med oss att vi ändå lyckas styra matchen med bra spel trots 10 man. Resultatet försöker vi dock glömma.”

DIS matchrapport hittas HÄR

Härryda är fortsatt sist i tabellen men har nu bara två poäng upp till elvan Hovås Billdal och fyra pinnar till tian FC Heden (som Härryda möter i nästa omgång!). 

Donsö kommer längre och längre bort från toppstriden och laget är femma med hela tolv poäng upp till ledande Väster

Bilden till inlägget är från matchen och fler bilder hittas på Skärgårdsfotboll

 

LÖRDAG 24/8

Kungsladugårds BK – Balltorps FF 2-2 (1-2)

Balltorp jagar topplaceringar i 5B men tappade en 2-1 ledning sent och fick nöja sig med en pinne på Apelsinplan. Det var dock hemmalaget Kungsladugård som öpnade målskyttet då Fredrik Andersson satte 1-0 på en frispark redan efter åtta minuter. Innan paus hade dock BFF vänt på steken. Jens Enbom nickade in 1-1 och Allan Mohideen satte 2-1 strax efter. Ledningen stod sig halvleken ut och långt in i andra. När matchuret stod på 89 minuter kvitterade dock KBK:s Anton Hedlund till 2-2

KBK:s Anjan Nilsson sa så här om matchen:

”Kämpig match idag mot taggat Balltorp på hemmaplan. Såg ljust ut första 15. Sen kom två snabba vilket sänkte oss fram till slutet tills Balltorp får utvisning och vi spelar med högre press, tillslut ”får” vi med oss ett mål pågrund av missförstånd. Vilket kändes som en seger. Trevlig lördag.”

BFF:s Mustafa ”Shirren” Shirwani sa så här om matchen:

”Besvikelsen är verkligen enorm. Vi gör ingen jättebra match men vi har definitivt taktpinnen i våra händer och vi har många lägen. Vi släpper in två mål på två fasta situationer som är helt obegripliga samtidigt som vi missar många bra lägen. Den här matchen ska vi glömma. Nu har vi endast måstematcher framöver. Vi ska nog lösa det här. Den här gruppen och det här laget består av vinnarskallar som älskar att spela under press, det här vi lärt oss med åren. Eloge också till Lagårnspelarna som var otroligt trevliga att spela emot.”

BFF är fyra i tabellen och har nu sex poäng upp till ledande Väster. Dock är det bara en pinne upp till trean Näset och tvåan Mossen

 

/Rasta