Rapporteringen fortsätter med 6A & 6C:

 

FREDAG 23/8

6A

Bergums IF – Fröjdens FK 2-12 (0-3)

Fröjdens FK gjorde sin första match efter sommaren medan jumbon Bergum kom från en tuff 1-8 förlust mot FC Härlanda. Det skulle dock bli ännu värre för BIF i fredagens match mot FFK hemma på Bergumsvallen. Det var dock ”bara” 3-0 i paus till gästerna efter mål av Andreas Johansson, Magnus Svantesson och Robin Berndtzen. I andra rann det dock iväg ordentligt med inte mindre än nio mål för Fröjden. Johansson blev till slut fyramålsskytt och Svantesson slutade på tre fullträffar. Övriga mål gjordes av Axel Brattberg (2), Niclas Eklund och Pontus AndrénAlexander Zakarian och Anton Kuosku fick in varsitt tröstmål för hemmalaget. 

FFK:s tränare Darko Lipovac sa så här om storsegern:

”Kändes bra att dra igång igen efter sommaruppehållet. Kändes gött med att ta tre pinnar direkt också. Tycker att vi tar tag i matchen direkt och vågar spela vårt spel med mycket bollinnehav. Bergum är luriga, känns som om dom borde plockat fler poäng i år men kanske orken som spökar då dom tappar ganska mycket i andra. Dom har ett par duktiga lirare, framförallt deras anfallare nr 14 som var riktigt bra mot oss i vår också. Men som sagt alltid härligt att vinna och göra 12 mål framåt händer inte allt för ofta. Nu har vi mycket matcher de närmaste veckorna så hoppas att vi kan ha folk skadefria och få en kontinuitet i höst som vi inte hade i vår när vi var tvungna byta ut halva startelvan varje match. Vi blir svårslagna när Robin, Filip och Andreas alla tre spelar samtidig. Inte bara för att dom är riktigt bra utan även för att dom har extremt bra inställning och vill vinna varje match.”

Fröjdens matchrapport hittas HÄR

Fröjden är sexa i tabellen medan Bergum är fortsatt sist och det är i nuläget ingenting som tyder på att laget inte spelar division 7-boll 2020. 

 

Tollereds IF – Götaholm BK 2-2 (2-1)

Topplaget Götaholm inledde sin höstjakt på guldhattarna med en lurig bortamatch på Spinnarvallen. Hemmalaget Tollered hade redan inlett sin höst men gjorde med en 1-2 förlust hemma mot Bosona-Bosna. Efter en halvtimme spelad var det dock glada miner hos hemmalaget då laget ledde med 2-0 efter mål av Henrik Jacobsson och Per Sjöström. GBK höjde sig dock och fem minuter innan paus reducerade Fenan Zemui och strax efter paus slog anfallskollegan Tobias Bui till och satte 2-2. Matchen bjöd inte på några fler mål och slutade alltså med ett kryss. 

TIF:s tränare Alexander Blank sa så här om matchen:

”Kul när serieledarna kommer på besök! Ett lag man gärna vill slå, och den här gången var vi återigen väldigt nära! Vi har många bortfall på grund av skada, eller liknande och lyckas ändå ställa ett bra lag på planen som genomför matchen på ett jättebra sätt. Första halvlek fungerar perfekt och vi har 2-0 innan de får en hörna i slutat av halvleken och lyckas sätta dit den! Vi tröttnar i andra men lyckas ändå hålla upp spelet, deras kontringar är farliga.. En bra genomförd match sammanlagt. Vi är nöjda med spelet men inte resultatet, känns surt med ett kryss när vi tycker att vi har kontroll på matchen. Vill lyfta kollektivet som fungerar kanon spelmässigt, bara målen och lite kyla som saknas nu. Vill tacka Nisse som gör comeback i målet, när vi saknar andra alternativ! Tack till Götaholm för en bra match! Önskar dem lycka till i fortsättningen!”

GBK:s Tobias Bui hade följande att säga om matchen:

”Hösten börjar med den kanske tuffaste bortamatchen mot Tollered på Spinnarvallen! En ganska skitig gräsmatta gör att det inte går att spela boll runt backen, och inom loppet av 10 minuter så leder TIF med 2-0, inte helt orättvis. Vi kommer till en del halvchanser och får även in en reducering i slutet av första halvlek. Andra halvlek känns som vi är det lag som orkar springa mer på det blöta gräset, men har svårt att komma till många målchanser som vi är vana vid. Vi trycker in 2-2 och det känns som att vi ska kunna trycka dit 3an också, men resten av matchen är ett ställningskrig och oavgjort kändes rättvis när domaren blåste av! En match med mycket kamp, men även mycket skratt och skämt på plan, mycket trevligt! Tackar TIF för detta och vi blickar vidare mot nästa vecka då GAFF kommer på ”besök”!”

Götaholm har fortsatt grepp om seriesegern i 6A. Laget leder serien på bättre målskillnad än tvåan Gamlestaden men GBK har dessutom två matcher mindre spelade. Mycket kan avgöras i nästa omgång då lagen möts!

Tollered är nia i tabellen. 

 

6C

Solängens BK – Hällesåker IF 0-2 (0-1)

Hällesåker fortsätter sin resa uppåt i tabellen och i fredags blev det en ny trepoängare i mötet med Solängen. Det såg ut som den första halvleken skulle bli mållös men precis innan paus kom 1-0 för gästerna genom Jimmy Christensen. Då hade också HIF precis fått sin målvakt utvisad. 1-0 stod sig en lång bit in i andra men på övertid kom även 2-0 (Sebastian Nordqvist). 

HIF:s sportchef Jesper Lönn sa så här om matchen:

”En riktig brötig divison sex-match! Som också innehöll allt ett Mölndals-derby skall. Rött kort, gula kort, och tufft spel. Vi känner på varandra genom första halvlek, tills vår målvakt blir utvisad då bollen tog på händerna utanför straffområdet. Sekunder senare gör vi 1-0 genom Jimmy C! I andra halvlek har Solängen ett högt tryck som får ner oss i knät på vår reservmålvakt, men vi lyckas hålla igen och vi gör 2-0 minuter innan slutsignalen. Killarna gör en strålande match och jag är jättestolt över dom. Vill även tacka Solängen för en rolig match och domaren var riktigt bra denna afton.”

Efter den tuffa starten på säsongen (en poäng på de fyra första) är nu faktiskt HIF obesegrade i sin tio senaste matcher (sju segrar och tre kryss). HIF är fyra i tabellen och är bara tre poäng från andraplatsen som betyder kval till femman!

Solängen är sexa i tabellen.

 

LÖRDAG 24/8

6C

Styrsö BK – Önnereds IK 3-2 (1-1)

Styrsö BK tog chansen att röra om lite i toppstriden när de besegrades serieledarna Önnered hemma på Amneviksvallen i lördags. SBK tog ledningen redan efter elva minuter genom Markus Westerberg men Jakob Lindgren kvitterade för ÖIK bara fem minuter senare. I mitten av den första halvleken fick sen SBK:s Mattias Johansson två gula inom loppet av några minuter och hemmalaget var reducerade till tio man. I början av den andra halvleken kom även 2-1 till Önnered genom Hamid Reza Amini. Hemmalaget visade dock moral och Mattias Janicijevic satte 2-2 strax efter och bara minuter senare kom även 3-2 (Niklas Tullock). Med tio minuter kvar fick även ÖIK ett rött när Jakob Lindgren fick sin andra ostskiva. 

SBK:s Balder Fors sa så här om segern:

”Otroligt viktig match mot Önnered. Jag tycker att vi börjar rätt bra, får 1-0 vilket är otroligt skönt, inte så långt efter gör dom 1-1. I slutet på första får vi en utvisning och det är egentligen där vi vaknar till. Vi är mycket bättre i andra, trots att Önnered gör 1-2 på oss så kändes det som att vi var lugna och hade lite kontroll. Direkt efter 1-2 målet gör vi 2-2 och även 3-2, efter det var det bara att kriga, vi löste det och det var en otroligt skön seger. Nu känns det bra inför hösten.”

ÖIK:s assisterande tränare Marcus Carlström sa så här om matchen:

”En jämn match som vi förlorar. Vi börjar väldigt bra och kontrollerar matchen bra i första halvlek. De tar dock ledningen på en omställning. Vi gör 1-1 strax där efter och det känns rätt bra och en stund senare får de en utvisning. Men 1-1 står till paus. I början av andra gör vi 2-1 men på nått sätt vänder matchen där dom blir väldigt mycket och vi tappar vårt spel och dom vänder matchen till 3-2. Sen får vi en utvisning men skapar ändå tillräckligt för att göra 3-3 men det gör vi inte. Surt med förlust men vi kommer igen. För egen del så fick jag lira ute för första gången på 3 år.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR

Önnered leder fortfarande 6C och har greppet om seriesegern. I nuläget är det sex poäng ner till tvåan Tynnered och sju ner till trean Styrsö. ÖIK avslutar dock serien tufft med först Tynnered och sedan Hällesåker borta. Lever serien fortfarande då kan det bli lite nerver. 

 

Vrångö IF – Järnbrotts IF 5-1 (2-1)

Vrångö hade en jobbig vår och inleddes även hösten med en förlust men i helgen tog man en riktigt fin seger hemma på Klingkärr när Järnbrott besegrades med hela 5-1. Det var dock gästerna som öppnade målskyttet då Robert Kling satte 1-0 redan efter åtta minuter. Innan paus hade dock VIF vänt matchen till ledning 2-1 efter mål av Jacob Sand och Jesper Hellmark. Efter paus kunde sen ö-laget kliva ifrån och Emil Bech satte 3-1 ganska tidigt innan Fredrik Rimborg utökade till 4-1 på straff. I slutet kom även ett 5-1 mål genom Alexander Westling Andersson

Segern skickade upp Vrångö till en tiondeplats medan JIF är sjua. 

 

SÖNDAG 25/8

6C

Slottsskogen/Godhem IF – Landala IF 1-3 (1-2)

Landala IF tog en tung trepoängare i bottenmötet med SG borta på Sikvallen i söndags. Simon Gemborg inledde målskyttet för gästerna efter en knapp kvart men SG:s Patrik Salomonsson kvitterade i matchminut 38. Landala hann dock med att återta ledningen innan paus då Patrik Larsson gjorde 2-1. I andra kunde sen Gemborg stänga matchen med sitt 3-1 mål.

LIF:s tränare Viktor Ohlsson sa så här om matchen:

”Skönt med tre poäng! Vi har spelat väldigt bra många matcher men inte fått med oss poängen, igår blev vi stundom utspelade men gör mål på våra chanser mot ett duktigt SG som behärskar bollen och underlaget avsevärt mycket bättre. Emil står för ett gäng riktigt svettiga räddningar. Sett till vad som hände inför matchen är segern rättvis, nu laddar för vi en hård kamp på födelsedagen nästa vecka!”

SG:s anfallare Patrik Salomonsson sa så här om matchen:

”Jag tycker vi har matchen spelmässigt och chanserna idag fast vi lyckas inte få in bollen. Förutom en reducering så får man säga att det inte ville sig för oss idag. Landala ligger lågt med sitt lag och går på omställningar och är bra på att förvalta dem chanser dem får. Snopen förlust för oss i en match vi hade behövt vinna för att komma ifrån bottenträsket men vi får helt enkelt bita ihop och kriga på i resterande matcher som är kvar.”

LIF:s matchreferat hittas HÄR

Det är riktigt tight i bottenstriden och SG är tolva med Landala som elva (en poäng före men med en match tillgodo). 

 

/Rasta