6B betade av en full omgång under helgen och så här gick det:

 

FREDAG 23/8

Surte IS FK – Västkurd BK 1-7 (1-3)

Topplaget Västkurd hade inga planer på att bjuda toppkonkurrenterna på något poängtapp i helgen utan besegrade Surte med klara 7-1 på bortaplan. Roj Chwaich satte 1-0 redan efter nio minuter men sen stod Surte upp bra och kvitterade även genom Michel Antonio Alfaro Pardo. Precis innan halvtid gjorde dock VBK både 2-1 (Dilér Deveci) och 3-1 (Hakan Celik på straff). Sista halvtimmen av matchen la sen Västkurd in en växel till med fyra raka mål. Celik satte både 4-1 och 5-1 och blev alltså tremålsskytt. Roni Kurdali avslutade sen målskyttet med att matchens sista två mål.

Just VBK:s tvåmålsskytt Roni Kurdali sa så här om matchen:

”Ja, vi vann rätt så överlägset. Vi var bättre på alla positioner. Så det är vällinte så mycket att säga om matchen. Det var en svårspelad plan. Så det var väl ”jämt” i första men vi kom in i det.”

Surtes Leonard Abrahamsson sa så här om förlusten:

”Västkurd är ett jättebra lag och det är ju inte mot topplagen vi ska ta våra poäng – men det känns riktigt tungt att åka på en så stor förlust. Återigen gjorde vi en ganska bra första halvlek men återigen släppte vi in mål (1-2 och 1-3) precis innan halvtidsvilan. Matchen kändes avgjord efter första halvlek och i andra halvlek spelade vi inte alls bra. Bäst i vårt lag tycker jag att Eric på högerbacken och Walle i målet var. Västkurd ska ha beröm för en bra match. Vi måste få tillbaka självförtroende, grundspel och gärna lite flyt…helst till derbyt mot Nödinge nästa vecka!”

VBK är fortsatt trea i tabellen, tre poäng bakom Hisingen och Neutrala.

 

LÖRDAG 24/8

Hälsö BK – FTU 5-3 (2-1)

Hälsö BK börja sakta men säkert klättra uppåt i tabellen efter en seg vår. I lördags blev det 5-3 hemma mot FTU. Redan efter en kvart hade hemmalaget grepp om matchen då laget ledde med 2-0 efter mål av Linus Mattiasson och Gustav Börjesson. FTU hämtade sig dock och strax innan paus kom en reducering signerad Serhat Yilmaz på straff. I början av andra kom även 2-2 (Oguzhan Yilmaz). Matchen fortsatte att svänga och Mattiasson gav HBK ledningen igen men Oguzhan Yilmaz satte 3-3 strax efter. FTU blir sedan reducerade till tio man i mitten av andra och HBK sen göra både 4-3 (Jacob Lidström) och 5-3 (Börjesson igen).

FTU:s Oguz Ackigöz sa så här om förlusten:

”Vi hade svårt att få ihop ett lag. Det resulterade i att vi fick ringa runt gamla spelare och jag som inte rört en boll på 8 år fick göra comeback. Totalt 12 gubbar varav hälften avdankade. En tidig skada gjorde att vi inte hade någon bänk alls men vi visade hjärta idag och förlorade med flaggan på topp. Förlorar på väldigt små marginaler där jag tycker tyvärr att vi får emot oss några matchavgörande domslut. Vi hämtar upp underläge två gånger och har läge att göra 3-4 med en ribbträff och ett friläge som går utanför. Kort därefter får vi först ett rött kort som vi tycker är hård och en frispark mot oss på en klockren brytning som Hälsö gör 4-3 på. Efter målet orkar vi inte riktigt hota Hälsö och de gör 5-3 som också blir slutresultatet. Vi får ta nya tag till nästa match. Tackar de tappra 12 spelarna på plan som kämpade och slet.”

HBK håller på att närma sig bland annat FTU i tabellen. Hälsö är nu sjua, två poäng bakom femman FTU

 

Bjurslätts IF – Neutrala IF 0-2 (0-2)

Topplagen fortsätter att vinna och Neutrala skötte sitt när de bortaslog Bjurslätt i lördags med 2-0. Båda målen kom i den första halvleken genom Hussein Farah och Abdikaafi Mahamud Diiriye. NIF fick även en spelare utvisad i slutet av första och fick alltså spela hela andra halvlek med en man mindre. Något som dock Bjurslätt inte förmådde att utnyttja. 

Trots segern halkade faktiskt Neutrala ner till en andraplatsHisingen FC har ett plusmål på NIF! 

BIF är nia i tabellen. 

 

BK Skottfint – Nödinge SK 13-1 (7-1)

Bottenlaget Nödinge har det riktigt tungt just nu. Våren avslutades med 0-11 mot Neutrala och i första höstmatchen (mot Västkurd) lämnade laget WO. I helgens match kom laget till spel med det blev hela 1-13 mot BK Skottfint! Redan efter en halvtimme hade BSK 4-0 och även om NSK fick in en reducering till 1-4 (Robert Susa) så stod det 7-1 i paus. Målen fortsatte att trilla in i andra och det slutade alltså med 13-1 till Skottfint. André Klint var målbäst i Skottfint med sina fyra mål, tätt följd av Jonas Taube på tre. Övriga mål gjordes av Gustav Nilsson (2), Isak Gerth, Christoffer Dahl och Marinel Tikvenjanc. NSK bjöd även på ett självmål.

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om matchen:

”Ja, sicken urladdning på Skottfintsdagen som grädde på moset! Med lite bättre skärpa hade vi nog kunnat göra 20 mål i den här matchen. Med tanke på våra senaste sex matcher så var tre poäng och hitta vinnarkänslan igen det viktigaste inför den här matchen. Seger med 13-1 är klubbens näst största seger genom tiderna. I den här matchen rinner det iväg när våra offensiva vapen får fritt spelutrymme och vi inte störs i vår spelidé i uppspelsfasen. Bravida har så mycket ytor och utan etablerad press så kan det rinna iväg så här. Det skall även sägas att motståndarna kommer med ett helt nytt lag jämfört med det laget vi hade problem mot uppe på deras gräs tidigare i våras. Vi kommer också med ett lag med stor omsättning av spelare. Från senaste matchen mot Hälsö så utgick 7 spelare till den här matchen. Lägg där till en lång skadelista samt en massa som av olika skäl inte kunnat träna det senaste. Klubbens starke man och ordförande i 43-årige Åman fick till och med vara ombytt i denna match och spela sista 10 minuterna. Lider med Nödinges unga och duktiga målvakt Modin som var en av Nödinges bästa spelare i våras. I den här matchen får han inte mycket hjälp. Vi får hoppas att både han och laget kommer igen och förföljer serien på ett snyggt sätt. Nyförvärvet Allan Amin debuterade för oss och trots att han knappt spelat på två år visar han att han har fina egenskaper som vi kommer få nytta av framöver. Det blev en timmes spel för Allan. André Klint slog till med en smällkaramell i den här matchen och avrundade dagen med 4 mål och 5 assist, vilket självklart är rekord sedan han kom till klubben. Jonas Taube har kommit igång efter en motig vårsäsong och har nu på tre matcher gjort 6 mål. Det är viktigt inför kommande matcher under hösten. Nödinges mål kommer efter en hörna och att vi inte släpper in något spelmål är också viktigt inför resten av säsongen då vi som lag i tidigare matcher gjort alldeles för mycket misstag i försvarsarbetet. Stort cred till Nödinge SK som varken tappade humöret eller kämpaandan när det rann iväg och domaren som höll en bra nivå hela matchen.”

NSK:s Ermin Aganovic sa så här om matchen:

”Finns inte så mycket och säga egentligen, vi kommer till spel med många spelare borta och vi som spelade har bara gjort en träning på två månader, så vi försökte hålla siffrorna nere så mycket det gick men det rann iväg ändå. Vi får försöka glömma även denna matchen och ta nya tag inför Surte matchen nästa vecka.”

Skottfints matchreferat hittas HÄR

NSK är elva i tabellen men har bara fyra poäng upp till tian Surte (och har dessutom en match tillgodo). Lagen möts dessutom i nästa omgång.

Skottfint återfinns på en stabil sjätteplats

 

Backatorp IF – Hisingen FC 1-5 (0-1)

Det blev även seger för det tredje topplaget i helgen och 5-1 segern för Hisingen i derbyt mot Backatorp gjorde faktiskt att laget klev förbi Neutrala i tabellen på bättre målskillnad! Jumbon Backatorp stod dock emot bra målmässigt i den första halvleken och låg bara under med 0-1 (målskytt Rebin Rada). I början av den andra halvleken kunde sen Amir Mohamademin sätta 2-0 och Abubakar ”Babu” Dumbuya ökade på till 3-0 på straff. BIF fick dock in en reducering i mitten av andra (målskytt Hasudin Muratovic) men i samma matchminut satte Dumbuya 4-1. Det blev till sist 5-1 efter att Alan Mezori avslutat målskyttet. 

Hisingens assisterades tränare Viktor Kirsby sa så här om segern:

”Gott med tre nya poäng. Tycker vi genomför matchen väl och har koll på det hela över 90min. De får ett mål efter en rörig situation till fristående spelare som enkelt kan göra deras mål. De försöker försvara lågt men vi löste det bra idag. Gott med seger och vi blickar framåt!”

Hisingens matchrapport hittas HÄR

Segern gjorde alltså att HFC övertog serieledning från Neutrala. Lagen har samma poäng och nästan identisk målskillnad där HFC har 45-16 mot Neutralas 44-16

Backatorp är fortsatt sist i 6B och har sex poäng upp till Surte över strecket. 

 

Chalmers Studentkårs IS – Diseröd SK 0-0 (0-0)

Helgen bjöd också på en mållös match när Diseröd tog sig in till stan för att möta Chalmers på Heden 4. 

Chalmers Joel Lidin sa så här om matchen:

”Två bra försvar i matchen. Vi var ganska fantasilösa offensivt men skulle säga att oavgjort var ett rättvist resultat.”

Chalmers är fyra i tabellen medan DSK återfinns på en åttondeplats.

 

/Rasta