Vi avslutar helgrapporteringen med sjuorna:

 

FREDAG 23/8

7A

Angered SK – Real Maskin BK 3-3 (1-1)

Real Maskin jagar uppflyttning och såg till att hålla Angered SK bakom sig efter 3-3Lövgärdesplan. Det såg dock länge ut att bli en Real-seger men ASK svarade för en fin upphämtning. Annars var det 1-1 i paus efter att Kasper Nilmad satt 1-0 för Maskinen och Abdirisaq Haaji kvitterat. I mitten av andra hade Real några fina minuter där först Tobias Widberg satte 2-1 och sen gjorde Tim Pukari 3-1. Angered kom dock tillbaka och Abdullahi Mohamed Suleyman satte 2-3 innan Abdiaziz Oog nickade in 3-3 i 89:e! 

Reals Tobias Widberg sa så här om matchen:

”Jodå. En riktig kämparinsats av samtliga idag. Vi va nära att behöva lämna WO då vi har i princip en hel matchtrupp borta och Angered inte vill flytta matchen. Men vi lyckas få ihop ett lag och alla ger verkligen allt. Angered kör på med bra fart och pressar på medan vi försöker ligga rätt och hålla dom ifrån oss. Dom skapar en del chanser men alla krigar som sagt på i varje situation och vi reder ut det mesta till slut! Mycket tack vare Seb, min för dagen nya mittbackskollega, som gjorde det hur bra som helst där bak. I andra lyckas vi trycka in ett par mål och gå upp till 3-1 vilket gör att dom blir lite desperata och trycker på med ännu mer fart och folk. Tyvärr får dom in ett mål lite för snabbt i detta och får energin och kvitterar även innan matchen är slut. Så det var lite surt att tappa ledningen men sett till matchbilden var det inte speciellt orättvist! Alla deras tre mål kom efter fasta situationer och det var svårt att försvara sig mot dom där. Dom gjorde det bra och sprang även där hur mycket som helst och sen kastade sig ett par gubbar vid VARJE hörna. Det gjorde det svårt ha en riktig duell samtidigt som det alltid låg ett par spelare i vägen på marken vilket gjorde det extra komplicerat att freda sig! Men som sagt grym laginsats där alla verkligen ger allt dom har! Helt nykomponerad startelva där flera lita halvskadade eller som har slutat ställer upp och alla gör det fullt ut för varandra så poängen tycker jag att vi är värda!”

Reals matchrapport hittas HÄR

Real Maskin är tvåa i tabellen, fyra poäng bakom ledande Croatia. ASK återfinns på en femteplats. 

 

7C

Kareby IS – Lundby IF 4-0 (1-0)

Kareby följde upp fina 2-2 mot topplaget Hjuvik med att besegra Lundby med 4-0 hemma på Kareby Hed. Emil Henriksson gjorde den första halvlekens enda mål efter en dryg halvtimme. Hugo Backman satte sen 2-0 i början av andra innan Henriksson grejade ett hattrick då han gjorde både 3-0 och slutresultatet 4-0

KIS Hugo Backman sa så här om segern:

”En bra match återigen, tycker att dom förde spelet rätt mycket i början men det gick bra ändå. Men det är väldigt skönt med en seger.”

LIF:s Johan Dahlbäck sa så här om förlusten:

”Vi rullar bollen fint men kan inte hitta målet idag. De leder 1-0 i halvlek efter kanske den bästa halvleken i år för oss spelmässigt. Alla deras mål är rak boll på snabb spelare som rinner igenom. Efter 2-0 i andra går luften ur oss och det känns hopplöst. Skulle tro att vi hade 20 lägen och de 5 typ, ändå loosar vi med 4-0, väldigt skum match som vi vill glömma.”

Kareby är nu sexa och segern tog de förbi just Lundby, som nu är sjua. 

 

LÖRDAG 24/8

7A

Fotö GoIF – Vatra KIF 3-6 (1-3)

Vatra jagar uppflyttning i 7A och tog i lördags en fin seger borta mot uppflyttningskonkurrenten Fotö. Hemmalaget inledde med att bränna en straff tidigt i matchen och efter en halvtimme var det 3-0 till Vatra efter två mål av Flamur Tahiri och ett av Zymber Haxhimehmedi. Precis innan paus fick dock hemmalaget in en reducering genom Alberth Gustavsson. I början av andra kom även 2-3 (Daniel Berntsson) och matchen fick lite nerv. Tahiri fullbordade dock sitt hattrick fram till 4-2 men Alfred Gustavsson gjorde det spännande igen med sitt 3-4 mål. Vatra var dock starkast och kunde göra både 5-3 (Behar Tahiri) och 6-3 (Qendrim Cela). 

Vatras Lars Pardh sa så här om segern:

”Vi startar matchen riktigt uselt, vår målvakt beter sig är en vägg de 30 första, med bla en straffräddning och fler viktiga räddningar vilket ger oss möjlighet att gå ifrån till en 3-0 ledning. Det kommer som en skänk från ovan för Fotö är spelmässigt hästlängder ifrån oss i första halvlek. Tillslut kommer det förlösande 3-1. Om vi tidigare spelat med långbollar bakom deras backlinje så blir det mer och mer långbollar men utan syfte och vi får mest jaga boll. Under andra halvlek lyfter vi oss succesivt. Men nerverna kommer tillbaka när Fotö gör 3-2. Men tack vare flyt och att vi står upp bra trots att vi missar flera chanser så går vi ifrån och det blir slutligen en komfortabel seger. Jag vill även lyfta fram att vi hade mycket bätte attityd och respekt mot motståndarna men framförallt domaren i denna matchen. Det var något vi pratat mycket om efter den senaste matchen.”

Vatra KIF är trea i tabellen, två poäng bakom tvåan Real Maskin. Segern innebar dessutom att laget gick förbi Fotö, som nu är fyra

 

7B

Knippla IK – IFK Hindås 8-1 (2-1)

I helgens enda 7B-match blev det storseger för Knippla IK hemma på TranbärsvallenJimmy Pedersen gav KIK ledningen efter en knapp kvart och han satte även 2-0 efter en halvtimme. Hindås närmade sig dock och fick in en reducering genom Zahir Nejati innan paus. Matchen avgjordes sen i början på andra då Knippla gjorde tre raka målRikard Carlsson satte både 3-1 och 5-1 och Peter Arvidsson stack emellan med 4-1 måletPedersen gjorde sedan sitt tredje mål för dagen innan Mahdi Safari avslutade målskyttet med dubbla fullträffar.

KIK:s assisterande spelande tränare Peter Arvidsson sa så här om storsegern:

”Skönt när bollarna rullar in, kul att få spela en match där vi äntligen sätter chanserna även om kunde gjort fler i första halvlek. Känns som att vi är igång på riktigt nu och är laddade för resterande matcher under hösten.”

Segern gjorde att KIK klev upp på andraplatsen i 7B, en poäng före Johannbergs IF och med sex poäng upp till ledande BK S:T Jakob. Johanneberg har dock en match tillgodo på ö-laget.

IFK Hindås är sjua i 7B-tabellen 

 

7C

Pushers BK – Brämaregårdens FC 2-3 (2-1)

Efter en riktigt stabil vår börjar serieledarna Pushers vackla lite i toppen av 7C. I förra omgången föll laget mot Bergsjön SK (1-4) och i lördags kom säsongens andra förlust! Bortalaget Brämaregården tog ledningen på Gröna Vallen redan efter tre minuter genom Abdihalim Mubarak Mohamed. PBK vände dock lagom till paus efter mål av Sunny Johansson Wong och Tom Hassling. En kvart in i andra var det dock kvitterat (målskytt Bunja Camara). BFC fick dock avsluta matchen med tio man efter att Emmanuel Lodu fått sin andra ostskiva med 20 kvar. Trots en man mer fick dock inte PBK in något segermål utan istället kunde Faraz Wosoughian sätta dit 3-2 till Brämaregården i 90:e minuten! 

Förlusten öppnar upp toppstriden igen och avståndet ner till tvåan Hjuvik är nu bara tre poäng för PBK och då har dessutom Hjuvik bättre målskillnad. Pushers testat direkt igen i nästa match då det är derby Gröna Vallen mot trean AIF Göteborg

BFC är elva i tabellen. 

 

SÖNDAG 25/8

7C

Rödbo IF – Proletären FF 4-3

I söndags tog bottenlaget Rödbo IF sin blott andra seger för säsongen när Proletären besegrades hemma på Rödbovallen

Tyvärr är inte matchrapporten inne ännu men RIF:s Fredrik Strömberg sa så här om matchen:

”Kul match i fantastiskt väder! Vi startar bäst men släpper in två billiga mål. PFF är skickliga med boll men ganska lata, vi skruvar upp tempot med stark bänk och snabba byten och kommer tillbaka innan paus för att sen går ner oss i andra där det blir mest hawaiifotboll. Vi drar längsta strået till slut på mer vilja än skönlir, och det var en väldigt efterlängtad trea!”

RIF är fortsatt sist i 7C men har bara 3-4 poäng upp till de närmaste lagen framför. Ett av dessa lag är PFF som är nia

 

Solväders FC – Bergsjön SK 0-1 (0-1)

Både Solväders FC och Bergsjön SK ligger strax bakom toppen och vill gärna vara med och slåss om uppflyttning. När lagen nötes igår på Bravida var det Bergsjön SK som drog det längsta strået. Shafi Abdikadir Sharif blev matchhjälte då han gjorde matchens enda mål redan efter 17 minuter.

Femman BSK knappade in tre poäng på fyran Solväder och i skrivande stund skiljer det två poäng mellan lagen. 

 

/Rasta