Igår spelades det två matcher i lokalfotbollen och båda i 4B:

 

TISDAG 27/8

Öckerö IF – Göteborgs FF 3-1 (2-0)

Toppmatch på Prästängen där hemmalaget Öckerö IF skakade av sig gästande Göteborgs FF i titelracet. Hemmalaget tog ledningen redan efter nio minuter när Carl Wiklander stötte in 1-0 från nära håll efter fint förarbete av kusinen Ludvig Wiklander Ljungkvist ute på vänsterkanten. Precis innan paus kom även 2-0 när en hörna från Wiklander Ljungkvist når ÖIF:s kapten Simon Olsson som kan nicka in bollen. Ganska tidigt i andra kommer även 3-0 genom Gustav Claesson. GFF får in en reducering med dryga kvarten kvar genom Teodor Nastevski Lindström på straff men kommer inte närmare. 

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om segern:

”Viktig seger för oss. Vi gör en felfri första halvlek där GFF kommer ut med energi första fem minuterna men sen tar vi klar kontroll över matchen. GFF ligger sedvanligt mot oss i lågt försvar och vill straffa oss med omställningar men idag är vi noggranna med att minimera bolltapp och håller balans i laget samtidigt som vi kommer till chanser framåt. 2-0 ledningen i paus kunde vart något mål till. I andra halvlek spelar GFF verkligen all-in från minut ett, de trycker upp mängder med folk i anfallslinjen och lägger fram bollen så fort de får chansen. Även om det blir en väldigt stressad matchbild så håller vi ihop det bra där bak och släpper inte till några chanser. Samtidigt får vi milsvida ytor framåt när vi vinner boll och kan öka på till 3-0 efter knappa 10 minuter. Vi har sedan ytterligare chanser att definitivt stänga matchen i våra omställningar men missar några stora chanser. Med kvarten kvar får GFF en straff efter att ett skott tar på en arm och reducerar till 3-1. Pressen fortsätter men GFF skapar egentligen inga rena chanser förutom straffen och vi kan kassera in tre poäng.”

GFF:s assisterande tränare Rickard Schöndell hade följande att säga om förlusten:

”Vi möter ett välspelande Öckerö som vi på förhand visste hade ett mer löpstarkt lag än oss till kvällens drabbning. Tyvärr för vår del sårar de oss två gånger i första halvlek trots att vi har alla spelare på rätt sida boll. En gång är det deras mycket duktiga vänsterback Ludvig som rinner igenom och frispelar deras anfallare och det andra är på hörna. I andra tar vi sedan matchen till ett man mot man-spel mer över hela planen och höjer oss rejält. Tyvärr får de in en snedträff ganska omgående. Därefter är det en jämn match med många fina aktioner från spelare i båda lagen. I vårt lag måste jag berömma Jonas Tingberg, Jesper Olofsson samt Oscar Kjellström lite extra. Dessutom får vi tacka Charlie Palmborg och Emre Özel som stod en halvlek var i mål då vi saknade målvakt till kvällens match. Vi får önska Öckerö och Velebit lycka till i deras fight senare i höst. Tyvärr förlorar vi serien på att vi tappar en del poäng mot botten-/mittenlag i början av sommaren.”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll och bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån.

Öckerö leder nu serien, en poäng före Velebit och det lär bli ett rejält race där. GFF är trea och har nu sex poäng upp till Velebit och sju till ÖIF. I näst sista omgången möts just Öckerö och Velebit

 

Sandarna BK – Askims IK 2-1 (2-0)

Nykomlingen Sandarna har haft en trög höst hittills och kom med tre raka förluster och hela 1-6 senast mot Eriksberg i ryggen. Askim spelade sig bort från den absoluta bottenstriden med två inledande segrar efter upphållet men föll senast med hela 1-7 mot serieledarna Öckerö. Mycket på spel där Sandarna ville stoppa den negativa trenden och gå mot säkrat kontrakt och där Askim självklart ville ta sig ännu längre bort från streckstriden. Det var hemmalagets Sandarna som öppnade bäst på Gröna VallenJesper Bergstrand satte en straff fram till 1-0 redan efter tre minuter. Innan paus gjorde Bergstrand även 2-0. AIK fick in en reducering med en dryg kvart kvar (Patrick Abrahamsson) men kom inte närmare. 

SBK:s tränare Lars Olsson sa så här om matchen:

”Det var en kämpaseger där t.ex. Tom var tvungen att lämna återbud på grund av sjukdom och Anton blev tvungen att gå av skadad efter ca 30 minuter. Innan dess hade han fixat straff efter knappt två minuters spel. Jesper placerade säkert in straffen. Sedan är det ganska jämnt i första men vi skapar mer chanser tycker jag. Sedan chippade Jesper in 2-0 på ett friläge runt 35 minuter. Så kändes det väldigt skönt. 2-0 i halvlek. I andra låter vi dem ha mycket boll, men de skapar nästan ingenting. Vi har några riktig bra lägen på ett par omställningar men lyckas inte avgöra. Med knappt 20 minuter kvar slår de in en retur efter ett långskott som ändrade riktning lite. Sedan trycker de på rejält! Vi får ett friläge efter omställning, men deras målvakt är snabbt ute. De har ett par bra lägen också men vi står emot. Sedan precis i slutet med bara någon minut kvar får de deras stora chans. Men skottet dundras i ribban! Ibland skall man ha tur! Det var hur som helst en mycket viktig och underbar seger för oss! Med ett lite stukat lag så är jag också väldigt stolt över lagets inställning och kämpaglöd idag!”

Sandarna är nu sexa medan Askim är åtta. AIK har i nuläget fyra poäng ner till Mölnlycke-Sjövalla under strecket men då har AIK en match mer spelad. SBK kan sova lite lugnare med tio poäng ner till Mölnlycke-Sjövalla.

 

/Rasta