Imorgon torsdag (29/8) smäller det på Mölnlycke IP (19.30). Det står mycket på spel när Mölnlycke-Sjövalla IS FK och Mölnlycke IF drabbar samman i 4B. Det enda som skiljer lagen åt inför matchen är två poäng och ett nedflyttningsstreck! Mölnlycke IF (som många tippade betydligt närmare toppen) har haft det riktigt tungt men vann iallafall sin senaste match (4-2 mot IFK Björkö) men återfinns alltså bara på en tiondeplats inför derbyt. Mölnlycke-Sjövalla är alltså elva men kommer dock från en fin 1-1 match mot topplaget Göteborgs FF

Inför det lite ångestfyllda derbyt har bloggen pratat med Mölnlycke IF:s Marcus Vogel och Mölnlycke-Sjövalla IS FK:s tränare Christian Bevenäs!

 

Vi inleder med MIF:s Vogel:

Många (bloggen inkluderad) trodde på en strid på den övre halvan för er men det är plötsligt bottenmöte i derbyt! Vad är det som inte funkat för MIF denna säsongen?

Den största anledningen till att vi ligger där nere är för att vi släpper in otroligt mycket mål. Vi släpper 2-3 minst per match vilket gör att det blir svårt att vinna. Tror inte vi haft samma backlinje två matcher i rad på hela säsongen vilket spelar in. Presspelet har inte varit i närheten av vad vi haft tidigare. Det i kombination med individuella misstag har tyvärr satt oss i denna sitsen. Även ombygnationen av vår hemmaplan har påverkat. Vi har tränat och spelat matcher på ”bortaplan” fram tills förra matchen mot Björkö och det har visat sig vara en tydlig faktor.

Inför derbyt skiljer det bara två poäng ner till Mölnlycke-Sjövalla. Skön utmaning eller ångest?

Skön utmaning! Sjövalla har pressen på sig och måste vinna. Eftersom det är sista derbyt på några år/för alltid så ska det bli extra kul att ta sig an utmaningen!

Hur är den egna formen inför matchen?

Poängmässigt, positivt. Spelmässigt, negativt.

Hur är läget i truppen inför matchen?

Bra tror jag, men vågar inte säga något förrän vi samlas på torsdag eftersom det alltid händer något. Känslan i truppen är bra och vi är tillbaka på IP vilket känns skönt.

Hur skulle du förklara rivaliteten mellan klubbarna och är det något snack ”på stan” inför matchen?

Svårt att säga då jag bor i Borås, men tror inte att det snackas allt för mycket om matchen. Rivaliteten är svårbedömd och olika beroende på vem som svarar tror jag, men vi lämnar det där så slipper jag 20 samtal och interna krismöten.

Vilken matchbild tror du vi får se och vad fäller avgörandet?

Kamp kamp kamp! Precis som vanligt spelar inte individuella kvaliteter någon roll i derbyt utan det handlar om att kriga och jobba in någon fast situation. Vi vet om att vi har bättre spelare på de flesta positionerna men det spelar ingen roll eftersom Sjövalla har enorm lagmoral och kämparanda vilket gör att matcherna alltid blir tuffa. Avgörandet kommer vara en hörna åt något håll i andra halvleken.

Hur slutar matchen?

Omöjligt att säga då det handlar om vem som lyckas kriga in bollen först men förhoppningsvis är vi heta och lyckas sätta bollen först! Positivt för oss att deras bäste spelare Williamsson är avstängd. Samtidigt tråkigt då han kanske är den motståndare man respekterar mest i serien. Spelar hårt men rättvist och alltid positiv attityd gentemot motståndare. Där är vi (jag med flera) många som borde lära och ta till sig trots att det är derby!

Stort tack och lycka till!

Tack själv!

 

Vi fortsätter med Mölnlycke-Sjövallas Bevenäs:

Mölnlycke-Sjövalla slåss i botten av tabellen, vad är det som gjort att laget ligger där?

Vi ligger och kämpar i botten pga att många duktiga och rutinerade killar slutade inför denna säsongen samt studier på några och även korsbandsskada på en bröderna Williamsson. Vi flyttade då ett gäng div-6 killar och gav dem chansen att få vara med och utvecklas Även nya unga killar födda 00 som gör sin första säsong på seniornivå. Men rutinen som försvunnit är svår att ersätta.

Derby på torsdag mot Mölnlycke IF, hur är känslan inför matchen? Ångest eller utmaning?

Vi i Mölnlycke IS/Sjövalla har ingen ångest utan all press ligger på grannklubben.

Kryss mot topplaget GFF senast, vad tar ni med er från den matchen?

Sista matchen mot GFF var en krigarmatch och det tar vi med oss in i derbyt.

Hur är läget i truppen inför derbyt?

18 man på träning i måndags och bra fart. Tyvärr är våran kapten Williamsson avstängd men vi har Elias Dahl som axla den rollen lika bra.

Vad tror du vi får se för matchbild och vad blir avgörande?

Matchbilden blir precis som vanligt, ett ”krig”om varje meter och fysisk hela vägen in.

Hur är rivaliteten mellan klubbarna och är det något snack ”på stan” inför derbyt?

Stor rivalitet mellan våra lag samt mellan spelare i bägge lagen.

Hur slutar matchen?

Matchen slutar med en seger för oss hoppas jag. Framför allt hoppas vi på bra fotboll och att det blir en fotbollsfest nere på Nya Mölnlycke IP.

Stort tack och lycka till!

 

Bloggen tackar självklart både Marcus och Christian för att de tog sig tid och önskar båda lycka till imorgon!

 

/Rasta