lördag (31/8) är det dags för ett riktigt hett derby och toppmöte i 6A på Gamlestadsvallens konstgräsmatta (matchstart 12.15).

Serieledarna Götaholm BK jagar avancemang till femman efter 13 raka säsonger i sexan. Bakom GBK jagar grannen och lokalrivalen Gamlestaden FF. Som framgår av tabellen nedan så är även Bergsjö IF bra med!

Inför matchen leder Götaholm på aningen bättre målskillnad MEN då har GBK även två matcher mindre spelade. Båda lagen tappade dock poäng i förra omgången då Götaholm spelade 2-2 mot Tollered och Gamlestaden föll mot Bosona-Bosna (1-4).

Inför matchen har bloggen pratat med lagens båda tränare: Behar Tahiri (Götaholm) och Christian Brile (Gamlestaden):

 

Vi inleder med GBK:s Tahiri:

Serieledare och Götaholm på väg tillbaka till femman efter 13 säsonger i sexan. Hur skulle du förklara lagets framgång?

Nyckeln till framgången är att vi har varit kontinuerliga kombinerat med viljan att göra en ordentlig säsong. Vi har absolut inte seriens största trupp, utan det är mer eller mindre samma 17-18 gubbar på varje träning. Har varit underbart att jobba med dessa gubbar.

Hett derby på lördag, men ”bara” kryss senast (2-2 mot Tollered). Vad tar ni med er från den matchen?

Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match. Tollered på Spinnarvallen är inte en lätt nöt att knäcka. Det samtidigt som underlaget passade dem och att vi saknade några gubbar som fortfarande degade på någon strand utomlands. Men vi är nöjda med den poängen vi fick hem och att vi fortfarande är obesegrade trots underläge 0-2 i den matchen.

Hur är det med rivaliteten mellan klubbarna och hur går tugget runt G-vallen så här dagarna innan?

Rivaliteten är på den nivån som den ska vara i division 6. Många av gubbarna är vänner på fritiden så det är gött tjöt. Sen så är ju Götaholm storebror precis som Milan är i Milano men ett derby är alltid ett derby – finns inga favoriter. GAFF har ju all press på sig som vid förlust kan vinka adjö till seriesegern.

Hur är läget i truppen inför drabbningen?

Vi kommer med bästa möjliga lag, varken skador eller avstängningar spökar så det känns bra.

Hur bra koll på motståndet har du och har du några taktiska genidrag i bakfickan?

Visst har man bra koll på GAFF då man mött dem ett flertal gånger. Vi har en och annan överraskning för Briles gubbar på lördag.

Vad tror du vi får se för matchbild?

Vi får nog se ett Götaholm med mycket boll medan GAFF ligger på kontringar med Robin i spetsen. Två bra lag som möts och säkert en hel del känslor i derbyt, så det bådar gott för er som vill se en bra match i lokalfotbollen.

Hur slutar matchen?

Götaholm vinner med 4-1.

Stort tack och lycka till!

Ett stort tack till dig Rasta för ett bra jobb med bloggen, då du lyckas göra lokalfotbollen till det bättre.

 

Vi fortsätter med GaFF:s Brile:

Gamlestaden slåss i toppen av 6A inför slutspurten! Hur skulle du förklara lagets framgång?

Vi har rätt så bra koll på vad som krävs för att vinna matcher på den här nivån. Även om vi kom tvåa ifjol så var det en enklare serie än årets upplaga. Nivåmässigt så tycker jag att vi är snäppet bättre i år, framförallt gällande passningsspelet. Sen så har vi en väldigt jämn trupp, om en saknas så kommer nästa in och gör ett lika bra jobb, vi är inte lika beroende av individuell kvalité som tidigare.

Hett derby på lördag, men tung förlust sist (1-4 mot Bosona/Bosna). Vad behöver ni ändra på från den matchen?

Vi gör alldeles för enkla misstag bakåt samtidigt som vi väljer fel alternativ på sista tredjedelen. Lite för många spelare som har en dålig dag samtidigt. Men efter en veckas depp så är den matchen historia nu och vi blickar framåt.

Hur är det med rivaliteten mellan klubbarna och hur går tugget runt G-vallen så här dagarna innan?

Förutom en del gliringar från bortaläktaren på Spinnarvallen i fredags så har det varit anmärkningsvärt tyst. Kommer vi gå in hand i hand på lördag till tonerna av We shall overcome? Tror inte det men vi får se vad Roger & Co har i tankarna.

Hur är läget i truppen inför drabbningen?

Två av kaptenerna saknas, två till saknas pga bröllop respektive paintball och sen så är det ju ingen hemlighet att Cardoso är borta i ett år pga att korsbandet gick. Får se om några till insjuknar inför lördag.

Hur bra koll på motståndet har du och har du några taktiska genidrag i bakfickan?

Drag finns, men skulle inte lägga dom i facket ”geni”. Vi känner till dom väl och dom känner till oss väl. Halva Götaholms startelva är ju gamla gafflar och Sveaspelare. 

Vad tror du vi får se för matchbild?

Jag tror att det blir en rätt så trevlig match att titta på, mer öppen än man kanske kan tro på förhand. Två lag som kanske inte har steppat upp helt efter uppehållet, men som gillar att ”spela”.

Hur slutar matchen?

Vi vinner. 4-2 låter bra.

Stort tack och lycka till!

 

Bloggen tackar självklart både Behar och Christian och önskar båda lagen lycka till på lördag!

 

/Rasta