Det lirades en del boll igår i lokalfotbollen och så här gick det:

 

ONSDAG 28/8

5B

Hovås Billdal IF – Fässbergs IF 1-0 (0-0)

Senaste gången Hovås Billdal var på rätt sida nedflyttningsstrecket i 5B var efter första omgången. Efter gårdagens seger mot Fässberg har de åter huvudet över vattenytan. Det var mållöst i den viktiga matchen på Hovåsvallen och matchuret hann ticka fram till minut 75 innan matchens enda mål gjorde. Per-Erik Bondesson är namnet på Hovås matchhjälte. 

Hovås Billdals Adam Kling sa så här om segern:

”Otroligt viktig seger, och jobbig match. Med värmen och en tung matta efter regnet var bakåtlöpningarna outhärdliga, sån tur är behövde vi inte göra särskilt många. Matchen i sig var spel mot ett mål med undantag för några gånger där Fässberg kunde kontra sig fram. De hade en i stolpen i första men kändes inte särskilt farligt varken innan eller efter det. Osannolikt att det bara blir 1-0 egentligen. Såklart skönt att vi får med oss 3pinnar inför avslutningen som ser ut att bli tight i år, speciellt om Härryda lyckas plocka poäng mot Heden i veckan, hade vart kul!”

FIF:s Tommy Olsen sa så här om matchen:

”Ja, va ska man säga? Otroligt viktigt match. Vid vinst så kommer vi ifrån botten lite. Istället bjuder vi in Hovås så nu är varje match som är kvar otroligt viktiga. Hovås är väl rättvis segrare men de är mycket tack vare oss själva. Vi har mycket slarv och bjuder Hovås på ett antal lägen. Vi får tacka Erik i målet som håller nere siffrorna och får ta nya tag mot Donsö nästa vecka!”

Det har blivit ett riktigt getingbo på den undre halvan nu. Hovås Billdal alltså över strecket som tia, en poäng före elvan Heden och fem före jumbon Härryda. Båda de lagen har dock en match mindre spelad och de möts dessutom imorgon! Två poäng före Hovås ligger gårdagens motståndare Fässberg

 

6A

FC Härlanda – Fröjdens FK 1-4 (1-1)

Både Härlanda och Fröjden kom från målkalas i sina första höstmatcher då båda lagen krossat jumbon Bergum (8-1 för Härlanda och 12-2 för Fröjden). I gårdagens möte på Heden 3 var det ”Fångarna” som inledde målskyttet genom Toni ”Tonigol” Micevski efter en dryg kvart. Andreas Johansson kvitterade dock för Fröjden och det var oavgjort i paus. Nästan direkt i andra kom också 2-1 för FFK genom Filip Andersson och laget släppte aldrig greppet efter det. Johansson satte nämligen 3-1 innan Magnus Svantesson avslutade målskyttet med sitt 4-1 mål. 

Härlandas målvakt Sebastian Malcus så här om förlusten:

”Tungt med torsk såklart, idag var det dock stor skillnad på oss och motståndare och Fröjden vinner klart rättvist. De startar matchen med superhög press och har några farliga situationer som vi lyckas styra undan. Vi kommer in i matchen och tar ledningen efter att Pellé sugit åt sig bollen och friställt Tonigól som kunde lobba in 1-0. I resterande del av första böljar spelet och mot slutet blir undertecknad rundad av motspelare som retligt lyfter in 1-1. I paus kändes 1-1 rimligt! Tror kanske att vi trodde att matchen var slut här, för när andra gör de tre mål supersnabbt. Vi var inte tillräckligt bra/vakna men framförallt stod Fröjden för de typ bästa 20 minuter vi mött hittills i år. Resterande del av matchen spelades av och mot slutet tror jag inte att vi hade en enda hel avbytare på bänken. Tror dock inte det hjälpt om vi var hela på bänken, Fröjden var för bra ikväll. Hatten av! Alltid trevligt att möta Fröjdens, extra tack för att de gick med på att flytta denna match så att vi slapp lämna WO när hela vårt lag sjukanmälde sig samtidigt i våras. Stort och mycket uppskattat, mer sådant! Även cred till domare idag, höll jämn nivå och var trevlig hela tiden! Gott jobb!”

FFK:s kapten Robin Berndtzen hade följande att säga om segern:

”Vi gör en av våra bästa matcher på många år. Varierat anfallsspel, bra försvar över hela banan och en riktigt bra insats från alla, såväl startspelare som inhoppare. Kändes som vi var starka rent fysiskt och nötte ner Härlanda tillslut. Tidigare har vi alltid haft svårt mot Härlanda då det är ett bollskickligt lag men coach Darko skissade upp några taktiska drag som tillsammans med ovan nämnda föll väl ut. Nej, vi är riktigt nöjda och ser fram höstsäsongen.”

Segern gjorde att Fröjden gick om Härlanda i tabellen. FFK är femma med FCH en placering bakom. 

 

7A

BK Björkåsen – BK S:T Jakob 0-7 (0-2)

Inte mycket snack i gårdagens GP-match där det var toppen mot botten i 7A. Inför matchen hade serieledarna BK S:T Jakob elva segrar och en förlust medan jumbon Björkåsen hade elva förluster och ett kryss. Det var dock ”bara” 2-0 i paus efter mål av Tim Haagensen Thornström och Jakob Söderberg. 2-0 stod sig till mitten av andra innan Söderberg placerade in sitt andra mål som betydde 3-0. Det rann sedan iväg till 7-0 med mål av Viktor Stener, Ola Storm, Roni Mezo och Emanuel Bergsand.

BK S:T Jakobs spelade ordförande Carl Magnus Jarlert sa så här om segern:

”Mest intressant under kvällen var det som gammelmedia benämnt som strumpdramat. Hemmalaget vägrade starta matchen eftersom båda lagen hade samma färg på strumporna. En familjemedlem till en av våra spelare fick skynda till en sportaffär och handla nya fina svarta strumpor. 10 minuter försenat var vi igång och spelade egentligen inte jättebra men vann med sju bollar. Kul att kapten Ola gjorde sitt första S:t Jakob-mål och det där med strumporna blir säkert en kul anekdot om några år.”

Björkåsens Samir Lundberg Ben Sassi hade följande att säga om matchen:

”Det var en bra match.Vi stod upp bra i duellerna och fick till fina kombinationer stundtals. S:T Jakob var duktiga, de spelade bra fotboll så de vinner rättvist. Vi har inte tillräckligt bred trupp för att hota i år.”

S:T Jakob har greppet om seriesegern och leder med nio poäng ner till tvåan Knippla och tio ner till trean Johannebergs IF. Då har dock de lagen några matcher tillgodo. Det känns ju dock väldigt osannolikt att S:T Jakob inte springer hem 7A. 

Jumbon Björkåsen får jaga vidare efter första seger.

 

Göteborgs City FF – Elisedals IF 6-0 (4-0)

Ett av lagen som jagar bakom toppen är Göteborgs City och de tog en imponerande 6-0 seger mot Elisedal igår. Navid Fallah satte 1-0 för City efter tio minuter och sen runt halvtimmen spelad avgjordes matchen då City gjorde tre raka mål. Isak Hedram satte 2-0, 3-0 gjorde Mattias Herzog och minuten efter kom 4-0 (Navid Roshan). I mitten av andra blev Fallah tvåmålsskytt när han gjorde 5-0 innan Rafid Kadhim avslutade målskyttet. 

Citys kapten Anders Hultberg sa så här om segern:

”Vi tog tag i matchen från början och med rejäl revanschlusta från förra veckans besvikelse mot S:T Jakob kunde dagens motstånd Elisedal inte hinna med. Vi sågade oss igenom gång på gång och 4-0 i halvlek talar sitt tydliga språk, vi var idag det bättre laget. I andra går tempot naturligt ner och vi släpper in Elisedal något mer i matchen och de vaskar fram någon halvchans. Tror deras enda riktigt heta läge är ett skott i stolpen i 89e. Vi följer den spelidé vi vet att vi kan hantera och även om vi snurrar runt mycket på spelare mellan matcherna är vår grundidé tillräckligt bra så det spelar ingen roll vem som är på plan idag. Det leder till att vi efter några byten i halvlek fortsätta spela oss fram till lägen och gör ytterligare två mål. Men att inte kunna ha samma startelva från match till match är ju standard på denna nivå! Även om Elisedal står upp bra idag spelar vi en våra bättre matcher, framförallt första halvlek, och då visar vi hur bra vi kan vara i våra bästa stunder. Nu fullt fokus mot Knippla!”

EIS ena tränare, Johan Andersson, hade följande att säga om matchen:

”Det var ingen höjdarmatch från oss. Till en början hade vi svårt att få ihop lag, men till slut fick vi till och med fyra avbytare. Göteborgs City satte upp ett tempo som vi orkade matcha i 10 minuter och då kom deras 1-0. Sen kom tre mål till innan halvlek. Vi ändrar lite för att få stop på deras djupledsbollar och andra halvlek såg betydligt bättre än första. Göteborgs City var mycket bättre än oss, så vi får glömma denna matchen fort.”

City är fyra och är med och krigar om uppflyttning. EIS är nu femma men är sex poäng efter gårdagens motståndare och dessutom med en match mer spelad. 

 

7C

Lundby IF – Hjuviks AIK 1-4 (1-1)

Toppstriden i 7C går vidare och Hjuvik gjorde sitt igår mot Lundby på Bravida. Efter 1-1 i paus blev det till slut 4-1 till gästerna. 

Hjuviks kapten Daniel Blom sa så här om segern:

”Bra match för oss idag. En fin laginsats! Vi gör 1-0 tidigt in i matchen på ett fint inlägg. Lundby spelar upp sig och har några halvchanser därefter varav en resulterar i att dom får frispark och gör mål på 1-1. Lundby får ett rött kort strax därefter för dåligt uppträdande. I början av andra halvleken gör vi det lite svårt för oss med långa bollar framåt som aldrig hotar Lundbys backlinje. Dessutom tappar vi mycket boll på mittfältet. Vi bestämmer oss för att spela ”enklare” fotboll och då kommer 1-2, 1-3, 1-4. En härlig seger och nu leder vi serien. Vi fortsätter bygga på något som kan bli riktigt bra!”

LIF:s Nana Piesie hade följande att säga om förlusten:

”Vi släpper in ett billigt mål sedan kommer vi in i matchen och gör 1-1. Sedan tar vi över matchen radar upp chanser , i andra fortsätter de likadant men så får vi rött kort pga vi inte kan behålla lugnet . Det tar Hjuvik vara på och sedan tar matchen slut där.”

Hjuvik är nu uppe i serieledning i 7Cmålskillnad före huvudkonkurrenten Pushers BK. Då har dock PBK en match tillgodo.

 

/Rasta